Copy
Klik hier voor de webversie

Nieuwsbrief Regio Groningen-Assen september 2021

LinkedIn
Twitter
Website

In deze nieuwsbrief: 

  • Derde fase Verstedelijkingsstrategie toegelicht 
  • Jubileumkaart markeert 25 jaar RGA
  • Economisch Platform RGA aan de slag met (bij)scholing in het mkb
  • Let's Regio! RGA viert 25-jarig jubileum tijdens Let's Gro
  • Samenwerking NewWays Noord-Nederland
  • Allemansgoed Terheijl genomineerd voor Harry Vroome Penning
  • Bijdrage voor uitkijkpuntenroute Oude Riet
  • Agenda

Derde fase Verstedelijkingsstrategie toegelicht

 

Vrijdag 17 september werden raads- en Statenleden in het Hampshire Hotel in Groningen bijgepraat over de 3de fase van de Verstedelijkingsstrategie voor de regio Groningen-Assen door de proces/projectleiders Jan Kleine (Pau) en Nynke Jutten (De Zwarte Hond). Deze strategie vormt de basis voor het te sluiten Verstedelijkingsakkoord met het Rijk. In dit akkoord maken we met elkaar afspraken over hoe we de strategie gaan realiseren en wat daarvoor nodig is. 
Meer weten over de Verstedlijkingsstrategie?

Jubileumkaart markeert 25 jaar RGA

 

Het proces van de Verstedelijkingsstrategie heeft prachtig kaartmateriaal opgeleverd. Om het 25-jarig bestaan van de RGA te markeren, heeft De Zwarte Hond een speciale jubileumkaart van de regio Groningen-Assen gemaakt. Het eerste exemplaar werd vorige week tijdens de bijeenkomst over de Verstedelijkingsstrategie uitgereikt aan de voorzitter van de Stuurgroep RGA Mirjam Wulfse.

De raads- en Statenleden die niet aanwezig waren bij deze bijeenkomst ontvangen deze kaart binnenkort via de eigen griffies. Bent u ambtelijk of bestuurlijk betrokken bij Regio Groningen-Assen en wilt u de kaart ook graag hebben? Stuur dan een mailtje naar info@regiogroningenassen.nl

Economisch Platform RGA aan de slag met (bij)scholing in het mkb

 

Op dinsdag 23 november organiseert de kerngroep van het Economisch Platform van Regio Groningen-Assen (RGA) een themabijeenkomst over (bij)scholing in het mkb. Tijdens de coronacrisis is gebleken hoe belangrijk het is om te investeren in medewerkers. Daardoor worden bedrijven sterker en voelen medewerkers zich meer verbonden met het bedrijf. De platformbijeenkomst heeft als doel om zoveel mogelijk regionale mkb-ondernemers te koppelen aan projecten, initiatieven en collega-mkb'ers die praktische hulp kunnen bieden bij de (bij)scholing van medewerkers.

Lees het volledige artikel

Let's Regio! RGA viert 25-jarig jubileum tijdens Let's Gro


Regio Groningen-Assen (RGA) bestaat 25 jaar! In de jaren ‘90 van de vorige eeuw schreef stedenbouwkundige Riek Bakker de ‘Regiovisie Groningen-Assen’ die vandaag de dag nog steeds het uitgangspunt is van het regiobeleid.
 
Hoe staat de regio er nu na 25 jaar later voor? Wat was er anders of zelfs mis gegaan zonder deze bestuurlijke samenwerking? Welke positieve effecten zien we ervan in de regio? En welke kansen liggen er, juist ook na de coronapandemie, om met elkaar de regio verder te versterken?
 
Tijdens Let's Gro in het Forum, op vrijdag 5 november van 15.00 - 17.00 uur, zetten we de deuren van de Rabozaal open voor iedereen die de regio een warm hart toedraagt. Kom luisteren naar interessante gesprekken, bekijk de speciale jubileum-regiokaart, leer de regio beter kennen en vier het jubileum deze middag mee met de RGA. Let's Regio! 
 
Lees het volledige artikel

Samenwerking NewWays Noord-Nederland

 

De samenwerking NewWays Noord-Nederland is een feit. Regionale partijen en de drie noordelijke provincies dragen op deze manier bij aan de logistieke waarde propositie van Noord-Nederland. Regio Groningen-Assen coördineert de logistieke lijn van slim en groen onderweg voor Noord-Nederland, waaruit NewWays voortvloeit. 

Lees het volledige artikel

Allemansgoed Terheijl genomineerd voor Harry de Vroome Penning  


Twee projecten zijn genomineerd voor de Harry de Vroome Penning die tweejaarlijks uitgereikt aan inspirerende projecten of initiatieven die bijdragen aan de positieve ontwikkeling van het landschap in Drenthe. Het zijn het burgerinitiatief Land van Ons en het kunstproject Allemansgoed Terheijl in de gemeente Noordenveld.

Dit kunstproject is het resultaat van een wedstrijd die door de gemeente Noordenveld is uitgeschreven om met hedendaagse beeldende kunst het landgoed meer levend, beleefbaar en herkenbaar te maken en daarmee tevens een nieuwe culturele laag toe te voegen. Het programma Terheijl is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Regio Groningen- Assen en de provincie Drenthe.
 
Lees het volledige artikel
Fotograaf: Marcel Kerhof

Bijdrage voor uitkijkpuntenroute Oude Riet
 

Regio Groningen Assen (RGA) heeft een bijdrage van € 25.000 beschikbaar gesteld voor het project Oude Riet. Hiermee komt de uitkijkpuntenroute, waarvoor Platform Oude Riet al enige tijd pleit, een stap dichterbij en kunnen bezoekers van het gebied binnenkort het oude beekdal nog beter beleven. Het nieuwe uitkijkpunt moet gerealiseerd worden in polder de Dijken.
Lees het volledige artikel

Agenda  

28 oktober
Stuurgroep Regio Groningen-Assen

5 november
Let's Regio! tijdens Let's Gro festival 

23 november
Economisch Platform: (bij) scholing in het MKB

Copyright © 2021 Regio Groningen-Assen,


Geen nieuwsbrieven meer ontvangen?
U kunt zich hier uitschrijven.
 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Regio Groningen-Assen · Emmasingel 4 · Groningen, 9726 AH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp