Copy
Klik hier voor de webversie
LinkedIn
Twitter
Website

In deze speciale jubileum nieuwsbrief: 

  • Op naar de volgende 25 jaar!
  • Terugkijken met Riek Bakker en Leen Verbeek
  • 'Trots op bestuurlijke samenwerking'
  • RGA-jubileumkaart

Op naar de volgende 25 jaar!

In november 1996 bekrachtigden de bestuurders van de toenmalig deelnemende overheden de Regiovisie Groningen-Assen. Anno 2021 staat de RGA als een huis en is de visie nog steeds leidend voor het RGA-beleid. Onder de titel Let's Regio! vierden we ons jubileum op vrijdag 5 november tijdens het Lets Gro-festival in het Forum. Daar werden de mooie resultaten van de regionale samenwerking over het voetlicht gebracht. Al 25 jaar stemt de RGA de woningbouwaantallen af, wordt de mobiliteit in de hele regio in goede banen geleid en wordt de economie aangejaagd - en dit alles op basis van een gedegen monitoring. Ook draagt de RGA financieel bij aan innovatieve projecten die de economie en de ruimtelijke kwaliteit in onze regio versterken. De afgelopen jaren zijn er dankzij de RGA bovendien grote subsidiestromen op gang gekomen en forse investeringen gedaan. Kortom: we kijken terug op zeer succesvolle jaren. Op naar de volgende 25 jaar!

Terugkijken met Riek Bakker en Leen Verbeek

Tijdens de jubileumbijeenkomst spraken ‘Founding fathers’ van de Regiovisie stedenbouwkundige Riek Bakker en Commissaris van de Koning in Flevoland Leen Verbeek. Zij waarschuwden met verve voor het gevaar van eigenbelang vóór gezamenlijk belang – en waar dat in het ergste geval toe kan leiden. Riek Bakker: “Als alle gemeenten alleen naar zichzelf kijken, dan krijg je de hel op aarde.” Over het proces van de totstandkoming van de Regiovisie, zei ze: “Het kwartje viel pas toen we duidelijk maakten dat sommige gemeenten helemaal niet moeten bouwen,  maar als eerste taak hebben om te zorgen voor het landschap.” Leen Verbeek adviseerde om de blik ook op de buurlanden te richten: “Het risico van de Verstedelijkstrategie is dat we teveel met onze interne agenda bezig zijn. Regio Groningen-Assen moet meer naar haar internationale positie kijken.”  Klik hier voor het hele verslag van de bijeenkomst.

'Trots op bestuurlijke samenwerking' 

Ter gelegenheid van 25 jaar RGA maakte Lets Gro een aantal podcasts met bestuurders van de RGA. Hoe kijken zij aan tegen de regionale samenwerking? Hoe hebben hun gemeenten of provincies ervan geprofiteerd? Luister hier naar de gesprekken met Mirjam Wulfse (voorzitter RGA , provincie Groningen), Hans Kuipers (provincie Drenthe), Ard van der Tuuk (Westerkwartier), José van Schie (Midden-Groningen), Henk Kosters (Noordenveld), Pepijn Vemer (Tynaarlo), Karin Dekker (Assen) en Roeland van der Schaaf (Groningen).

Collectors-item: de RGA-Jubileumkaart!


Hebt u hem al? De RGA heeft een speciale regiokaart laten maken waarop in één oogopslag (nou vooruit, twee) te zien is hoe mooi compact, goed verbonden en divers onze regio is. De iconen aan de zijkant geven bijzondere plekken aan of projecten waarbij de RGA betrokken is of is geweest. Klik hier om de kaart te bekijken. Wilt u hem als poster ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@regiogroningenassen.nl

Agenda  

23 november
Geannuleerd: Economisch Platform: (bij) scholing in het MKB. In verband met de huidige Coronamaatregelen wordt dit verplaatst naar 2022

25 november
BO-verstedelijking vanuit het Rijk 

17 december
Stuurgroep RGA 
 

Copyright © 2021 Regio Groningen-Assen,


Geen nieuwsbrieven meer ontvangen?
U kunt zich hier uitschrijven.
 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Regio Groningen-Assen · Emmasingel 4 · Groningen, 9726 AH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp