Copy
Schack i skolans veckomejl HT16 v34

Hej alla,

Det här är det första av Schack i skolans nyhetsmejl! I mejlen kommer det att bjudas på en mix av intervjuer, träningstips och annan schackgodis. Vill du inte ha mejlet framöver avregistrerar du dig här.

Kurskalender!

Under hösten hålls det stegkurser för Schack i skolan på många håll i Sverige. Du hittar våra kommande kurser här (Längst ner på vänster sida).

Roy Svensson, lärare på Sturegymnasiet

Schack för nyanlända

Roy Svensson jobbar på språkintroduktionen för nyanlända på Sturegymnasiet i Halmstad. Se en kort intervju med Roy där han berättar om skolans schacksatsning

Akademisk kurs i schackpedagogik på Södertörns högskola

Under hösten ges kursen ”Schack som pedagogiskt verktyg” på Södertörns högskola. Det är en kurs om 7,5 högskolepoäng, och tanken är att deltagarna, utöver tre seminariedagar, arbetar i ett projekt med sin vanliga schackgrupp på skolan. Det finns fortfarande tre platser kvar. Läs mer här.

Träningstipset: ”De sex schackreglerna”

Ett av de mest uppskattade inslagen i våra kurser är ”De sex schackreglerna”, som säkerställer en bra spelsituation för barnen i klassrummet. Du vet väl om att du kan skriva ut dem och sätta upp dem på väggen i det klassrum där ni bedriver schackundervisning!  Du hittar reglerna med kommentarer här.

Visste du att ... ?

Schack uppfanns på 600-talet i Indien. Då hette det Chaturanga, vilket betyder arméns fyra delar. Spelet uppfanns för att träna generaler på hur de skulle placera sina soldater på slagfältet.

Schackhälsningar
Jesper Hall

Uppdatera dina uppgifter   Avregistrera

Sveriges Schackförbund
Kabelvägen 19
602 10 Norrköping
Telefon: +46 1110 7420
E-mail: kansliet@schack.se

Email Marketing Powered by Mailchimp