Copy
Bekijk de online versie
Logo CBG

Speuren in Antilliaanse geschiedenis

We steken de oceaan over en verdiepen ons in de Nederlandse Antillen, met nieuwe inzichten, vondsten en familieverhalen. Zoals een zegelring op het strand van Bonaire, diverse zoektips naar Antilliaanse voorouders en bijdragen aan afleveringen van Verborgen Verleden. Ook presenteren we onze events van de komende maanden en we duiken in de nieuwe Gen. Reis je mee?
5 miljoen persoonskaarten
De laatste kaart 
Vijf miljoen persoonskaarten zijn gescand! Nog 1 miljoen te gaan. Tijd om data te gaan invoeren met vrijwilligers in samenwerking met VeleHanden. Vanaf 22 maart 2022 meedoen als vrijwilliger in dit crowdsourcingsproject ‘De laatste kaart’? Lees meer
Roots Karibense, Christel Monsanto

Handleiding Antilliaans onderzoek

Als je het woord ‘Antillen’ zegt, zeggen wij ‘Roots Karibense’! Dit boek is dé handleiding op het gebied van Antilliaans onderzoek. Dit boek en vele andere bronnen vind je in onze bibliotheek.
Sijthoff zegelring

Zegelring in Antilliaans zand

Op Bonaire dook de 7-jarige Anna deze zegelring op. De familie legde contact met het CBG om de ring en het familiewapen te identificeren. Waar komt de ring vandaan en hoe vinden we de rechtmatige eigenaar?
Op zoek naar je Antilliaanse Roots in WieWasWie 
In WieWasWie zijn de akten van de burgerlijke stand opgenomen van de zes eilanden die deel uitmaakten van de Nederlandse Antillen: Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Gebruik onze handleiding om de juiste akten te vinden van je voorouders op een van de eilanden.
Vind akten van oud-bewoners op de Nederlandse Antillen
Douwe Bob, Foto: NTR
Verborgen Verleden
Elke zaterdagavond om 20.35 een nieuwe aflevering van Verborgen Verleden. Lees meer over de reeks en komende afleveringen. 
Simone Weimans met een foto van haar vader
GenTalk & Famillement
Ook bij onbekende Nederlanders zien wij indrukwekkende familieverhalen. Pak jij je kans op het podium en geef je de presentatie van je leven
Raymond, Rosalinda, Jeanette, Florence, Shenarda en Yvette Gregorius, Willemstad Wilhelminapark omstreeks 1957; CBG, Roots Karibense, Voorouders van Verre deel 4; Nathaly Mercera
Familienamen Antillen
Veel Antilliaanse achternamen vinden hun oorsprong in het slavernij- verleden. Welke namen zijn dat en hoe zijn ze opgebouwd? In de CBG Familienamenbank vind je namen die zijn ontstaan op de Antillen. 
Tania Cross
Gen.magazine is uit!
Met onder andere de tentoonstelling Kòrsou-Curaçao, de zoektocht van Tania Kross en het familieverhaal achter de Bijenkorf over twee Joodse families Goudsmit en Isaac. Lees meer over de nieuwe Gen!
CBG-producten
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Volg ons en ONTDEK JE ROOTS!

Contact / Afmelden / Vriend worden

Laat ons weten wat je van deze nieuwsbrief vindt.

Ons adres is:
Prins Willem-Alexanderhof 22
2595 BE Den Haag
cbg.nl / wiewaswie.nl

Voeg ons toe aan je adresboek  

Copyright © 2022 CBG|Centrum voor familiegeschiedenis