Copy
 

Iedereen heeft een geschiedenis

 
Nieuwsbrief WieWasWie
nr.2 2013
 
 

 groeit!

Sinds de vorige nieuwsbrief zijn er bijna 1,5 miljoen documenten toegevoegd aan de database van WieWasWie. Daarmee bevat WieWasWie nu meer dan 82 miljoen namen (persoonsvermeldingen) en 27 miljoen documenten, waarvan 9 miljoen met scan! 

Nieuw op WieWasWie zijn de geboorte- en overlijdensaktes van Stadsarchief Rotterdam. De huwelijksaktes volgen snel!

Een aantal andere recente toevoegingen:  


Eerste bijeenkomst collectiebeheerders


Bijeenkomst collectiebeheerders WieWasWie 25 april

Op WieWasWie krijg je toegang tot een enorme hoeveelheid archiefbronnen. Die bronnen worden aangeboden door erfgoedinstellingen verspreid over heel Nederland.

Onder begeleiding van het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) voegen de 19 erfgoedinstellingen samen bijna dagelijks nieuwe persoonsgegevens aan de database toe. Een mooi, maar ingewikkeld proces dat intensief contact vergt tussen erfgoedinstelling, het CBG en technische partners. Naast dagelijks contact over en weer is er een centraal overleg voor de afgevaardigden van de deelnemende instellingen ingesteld.

De eerste bijeenkomst vond plaats in april. In de bijeenkomst werd zowel geëvalueerd als vooruitgekeken op het gebied van onder meer de aangeboden collecties, doorontwikkeling en gebruiksvriendelijkheid. Ondanks problemen waar we af en toe tegenaan liepen, waren de instellingen positief gestemd over de verbeteringen en de huidige situatie.

Naast het toevoegen van nieuwe collecties, zijn de deelnemende archieven ook bezig met het verbeteren van de kwaliteit ervan. De aanwezigen gaven dan ook aan erg blij te zijn met de foutmeldingen die zij via de gebruikers van WieWasWie ontvangen. Bedankt voor jullie medewerking!

Ook een fout gevonden?


Like Nieuwsbrief WieWasWie 2013 - 2 on Facebook share on Twitter

Favorieten op WieWasWie 

Zoekopdrachten en afzonderlijke documenten, stambomen en persoonspagina's kun je opslaan als 'favoriet' door op het sterretje erachter te klikken. De favorieten vind je terug onder MijnHome/favorieten. Daar kun je bij een volgend bezoek gelijk zien waar je was gebleven, of een bepaalde zoekopdracht nog eens uitvoeren. 

Sterretjes achter resultaten en zoekopdrachten


E-mails bij updates in je favorieten:

Je kunt je aanmelden voor e-mailnotificaties bij updates voor jouw opgeslagen zoekopdrachten. Daarmee krijg je mail als er nieuwe of gewijzigde documenten, stambomen of persoonspagina's zijn voor een opgeslagen zoekopdracht. Sla bijvoorbeeld "Egbert de Vries'  als favoriete zoekopdracht op met het sterretje bovenaan het zoekresultaat: Als je nog niet bent geregistreerd en/of ingelogd, word je gevraagd dat alsnog te doen. Je hebt dus een (gratis) WieWasWie-account nodig, anders kunnen we je favorieten niet voor je bewaren!   

Ga je vervolgens naar MijnHome/favorieten, dan zie je 'Egbert de Vries' onder het kopje 'Mijn zoekopdrachten' staan. Je kunt de naam aanklikken om de zoekopdracht opnieuw uit te voeren.
 
 MijnHome/favorieten

In je accountinstellingen geef je aan waar je precies e-mails over wilt ontvangen:

https://www.wiewaswie.nl/mijn-home/accountinstellingen/

Liever geen e-mails van WieWasWie, maar wel op de hoogte blijven van wat nieuw of gewijzigd is in de database? Kijk regelmatig op Mijn Home/dashboard: daar zie altijd wat er recentelijk is toegevoegd of gewijzigd! 

Lukt het niet? Mail helpdesk@wiewaswie.nl
 

Like Nieuwsbrief WieWasWie 2013 - 2 on Facebook share on Twitter
 
Bouw uw eigen stamboom
 

Tip!

Koppel gevonden documenten aan personen in je stamboom om ze eenvoudig weer terug te vinden én om het verhaal van je voorouders compleet te maken. 

Hoe je koppelt, lees je hier

Bereikbaarheid WieWasWie

In de afgelopen maanden waren er regelmatig momenten dat pagina's niet te bereiken waren. Een vervelende situatie waar onze gebruikers veel last van hadden.

Er zijn aanpassingen gedaan in de systemen en in de wijze van belasting van de servers. Daarmee is de situatie sterk verbeterd maar nog niet optimaal. Daar werken we nog aan.

Wie vindt dit leuk?

facebook like

Zoeken

Zoeken op WieWasWie

Van jezelf en je ouders zul je geen officiële documenten vinden op WieWasWie. Die zijn nog niet niet openbaarBegin je zoektocht daarom met de naam van je opa en/of oma, of als je die niet kunt vinden die van hun ouders. 

 

Hier zoek je op één naam (bijvoorbeeld naam opa) en bij uitgebreid zoeken kun je op een combinatie van twee personen zoeken (naam opa en naam oma). 

Meestal geldt : hoe meer gegevens je invult, hoe specifieker en hoe minder resultaten je krijgt. Heb je te weinig gevonden, dan kun je beter wat breder zoeken. Alles over het zoeken op WieWasWie vind je hier


 

Bouwen

Je kunt jezelf en familieleden aan de database toevoegen door een stamboom met persoonspagina’s aan te maken.

bouwen op WieWasWie

Daar kun je foto’s, video’s en verhalen in opnemen. Lees verder over stambomen bouwen op WieWasWie.

 


Delen
Je bepaalt zelf of je stambomen vindbaar zijn voor alle andere bezoekers van WieWasWie, bepaalde personen, of niemand anders dan jezelf. Ook kun je samen de stamboom uitwerken en onderling berichten uitwisselen.
Delen op WieWasWie
Zorg ervoor dat je toestemming hebt gekregen voordat je gegevens van iemand verwerkt die nog in leven is. Meer over delen, privacy en samenwerken lees je hier.

WieWasWie Tweet

   Volg op twitter
Volg @wiewaswie voor nieuwtjes over familiegeschiedenis! 

Foutje gevonden? 

Foutje, bedankt!
Fouten in documentdetails kun je doorgeven via het formulier onder het document. De melding wordt dan doorgegeven aan de archiefinstelling die het document via WieWasWie aanbiedt. 

Die instelling zal dan z.s.m. de fout aanpassen. Daardoor wordt de correctie niet alleen op WieWasWie maar ook in de 'moederdatabase' doorgevoerd. 

Je kunt ook een opmerking plaatsen (tabblad 'opmerkingen'), bijvoorbeeld als je iets bijzonders vindt. In je accountinstellingen kun je kiezen of je eventuele opmerkingen en foutmeldingen van andere WieWasWie-gebruikers wilt zien.

WieWasWieblog.nl

Voor het laatste nieuws over WieWasWie en leuke activiteiten!

Naar blog
Deze nieuwsbrief is een uitgave van WieWasWie, het online platform met persoonsinformatie van archiefinstellingen uit heel Nederland. Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) verzorgt de exploitatie van WieWasWie. Op deze nieuwsbrief is een disclaimer van toepassing.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, meld je dan hier af.
Deelnemers van WieWasWie zijn:
Archief Eemland, Brabants Historisch Informatie Centrum, Drents Archief, Gelders Archief, Gemeentearchief Rotterdam, Groninger Archieven, Haags Gemeentearchief,Het Utrechts Archief, Historisch Centrum Overijssel, Nationaal Archief, Nieuw Land Erfgoedcentrum, Noord-Hollands Archief, Regionaal Archief Alkmaar, Regionaal Historisch Centrum, Eindhoven, Regionaal Historisch Centrum Limburg, Stadsarchief Breda, Tresoar, Zeeuws Archief