Copy
Nieuwsbrief St. 'Erfgoed Werf Gusto'
Jaargang 4  Nr. 3  maart 2018
Bnr. 587: 'Felipa' (1926)
foto: Gemeentearchief Schiedam
 
Bnr. 587: 'Felipa' Tankstoomboot (1926)

Het dubbelschroef stoomschip Felipa werd met goed gevolg te water gelaten. Het schip is volgens het Millar systeem gebouwd onder Lloyd’s speciaal toezicht in de klasse Al 1 „with freeboard” en “carrying petroleum in bulk” voor rekening van de Curaçaose Scheepvaart Maatschappij en is bestemd voor de vaart tusschen Curaçao en Venezuela.

Alle foto’s: Gemeentearchief Schiedam uit map: 386/0121/A1/...
Fotograaf: Onbekend
Samenstelling Album en bewerking foto’s: St. Erfgoed Werf Gusto

Ga naar het fotoboek
Foto boven: assistentie wordt verleend door de eigen drijvende kraan 'Gusto'.
Foto: Gemeentearchief Schiedam
Gusto Staalbouw Merwehaven 1925+

Gusto Staalbouw aan het werk aan de kop van de Merwehaven. Waarschijnlijk in de buurt van de Keilehaven. Op een aantal foto’s is het silhouet te zien van Werf Gusto. Naar alle waarschijnlijkheid bezig met een bouwopdracht bij het laad- en losstation van de energiecentrale in de buurt van het Marconiplein te Rotterdam. Assistentie bij de bouw wordt verleend door de drijvende kraan ‘Gusto’ (Bnr. 552), die verkocht is aan de U.S.S.R. in 1932. Het project is op de bouwlijsten niet terug te vinden.

foto: Gemeentearchief Schiedam
fotograaf; Onbekend
Digitale archiefmap: 386/0124/A3/...

Ga naar het fotoboek
Foto boven: Kraanvogel anno 2018
Foto: St. Erfgoed Werf Gusto

De kranen van de 'Lepelaar & Kraanvogel'

We hebben op 26 maart j.l. op uitnodiging een bezoek gebracht aan de kranen ‘Lepelaar’ en ‘Kraanvogel’ die sedert 1970 op de werf Damen Verolme Rotterdam (nieuwe eigenaar sedert 2017) in gebruik zijn. De uitnodiging van de werf was n.a.v. van een schrijven van St. Erfgoed Werf Gusto aan de nieuwe eigenaren (Damen Shiprepair Gorinchem) van de werf met de vraag wat hun plannen en toekomstverwachtingen waren t.a.v. deze twee erfgoedkranen.

De kranen bleken bij het bezoek nog in uitstekende conditie en niets wijst er op, volgens het management van de werf, dat zij binnen afzienbare tijd op non-actief worden gesteld. Men gaat ervan uit dat de beide kranen nog meerdere jaren inzetbaar zijn. Een hele geruststelling te weten, dat zij niet onverhoeds eindigen bij een sloper. Indien een of beide kranen overcompleet dreigen te worden, wordt contact gelegd met St. Erfgoed Werf Gusto! Een hele mooie belofte.

Samenstelling Album en bewerking foto’s: St. Erfgoed Werf Gusto

Ga naar het artikel & fotoboek

Facebook berichten

Voor diegenen, die geen Facebook-account hebben en daarom niet kunnen volgen wat er bijna dagelijks gepubliceerd wordt op dit medium, hebben we ruimte vrijgemaakt op de websites werf-gusto.com en aandenken-werfgusto.nl , opdat een ieder op de hoogte is van de updates. 

Indien u al een Facebook-account hebt, dan kunt u naar onze Facebookpagina gaan en vervolgens de pagina 'liken' (button linksboven onder de omslagfoto), u wordt dan automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe plaatsingen.

'Gusto Berichten & Het Zeskant'
 
De St. Erfgoed Werf Gusto is door een schenking van de Erven van W. de Haas (voormalig tijdschrijver van IHC Gusto BV) in het bezit gekomen van alle 'Gusto Berichten' (personeelsorgaan van Werf Gusto vanaf 1966). Tevens van alle 'Zeskanten' vanaf 1947 tot aan de sluiting in 1978 (personeelsblad van IHC Holland). Wij zijn heel blij met deze gift, die goed van pas komt als het gaat om bijzondere foto's en achtergrondinformatie over de bouwprojecten om nog maar te zwijgen van de in de bladen vermelde jubilarissen en personeelsverenigingen.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Vimeo
YouTube
Email
Copyright © 2018 St. Erfgoed Werf Gusto, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u iets wijzigen?
U kunt hier uw voorkeuren wijzigen of als u dat wilt u verwijderen van de lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp