Copy
Nieuwsbrief St. 'Erfgoed Werf Gusto'
Jaargang 4  Nr. 5  mei 2018
'Toen was geluk heel gewoon'. Een mooie opname van de 'Open Dag' van Werf Gusto op 11 mei 1971. Op de helling het al ver gevorderde casco van Co. 860 het DP-boorschip 'Pelican'.

foto: Het Zeskant mei 1971 
fotograaf: Onbekend
'Tijdlijn A.F. Smulders / Werf Gusto Schiedam'

Reeds langere tijd houden we via oude krantenberichten bij, welke veranderingen de onderneming ondergaan heeft van 1862 tot met  medio 1978. In juli 1978 werden de productiefaciliteiten afgestoten in Schiedam. De afdeling 'Engineering' is in 1978 uit de onderneming gehaald en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een zeer belangrijke speler op het mondiale vlak van offshore. Het bedrijf bezit een modern bedrijfspand in Schiedam, niet ver van de plek waar eens Werf Gusto was gesitueerd. Omdat GustoMSC een bestaand bedrijf is onthouden wij ons van berichtgeving over deze 'doorstart'. 


St. Erfgoed Werf Gusto

Tijdlijn A.F. Smulders / Werf Gusto
Foto: Stichting Erfgoed Werf Gusto
Onthulling monument Werf Gusto!

Men zou het bijna vergeten, maar op 13 juli a.s. wordt het monument 'Werf Gusto' onthuld. De geplande plaatsing in juni  2017 was uitgesteld, omdat het gehele gebied rond de 'Voorhaven' en 'Hoofdstraat' op de schop gaat. De inspraakprocedures hebben o.a. veel tijd gevergd, vandaar het uitstel. Gelukkig is uitstel geen afstel geworden. De omgevingsvergunningen zijn goedgekeurd door de Gemeente Schiedam en er kan deze maand begonnen worden met het samenstellen van het monument. Een flinke puzzel leverde de fundering van het monument op. Want vergis u niet. De hekken alleen al wegen rond de 1500 kg. Door hun hoogte en de plek waar ze komen te staan, worden er flinke krachten uitgeoefend op het kunstwerk bij een straffe west-zuidwestenwind.  In eerdere publicaties is uitgegaan van een onthulling rond 10:00 uur in de ochtend. Dat stuitte op bezwaren i.v.m. de voor sommige bezoekers lange reistijd naar de voormalige Werf (Maasdijk, Schiedam) van velen. De onthulling is in overleg verplaatst naar het eind van de middag. Een definitieve tijd wordt nog bekend gemaakt, maar indien u het graag bij wilt wonen, houdt u dan rekening met een tijd aan het eind van de middag, rond 16:00 uur. We proberen een inschatting te maken van het aantal mensen, dat de onthulling wil bijwonen. Zo gauw het programma en definitieve tijd vaststaan zal dat u worden toegezonden. Het wordt ook op de beide websites geplaatst worden van de stichting: St. Erfgoed Werf Gusto en Werf Gusto en op de Facebookpagina. Via onderstaande button kunt u zich nu al aanmelden! 
 

Stichting Erfgoed Werf Gusto.

Aanmelden voor de onthulling
'Werken aan een van de twee 'klappen'  voor de van Brienenoordbrug (Bnr. 167 - 1961) .
foto: St. Erfgoed Werf Gusto
fotograaf: Onbekend
Meer informatie over de door Werf Gusto gebouwde bruggen vindt u hier. Meer over de historie van Werf Gusto vindt u hier.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Vimeo
YouTube
Email
Copyright © 2018 St. Erfgoed Werf Gusto, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u iets wijzigen?
U kunt hier uw voorkeuren wijzigen of als u dat wilt u verwijderen van de lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp