In dit nummer:
  • Berichtje van Han
  • Hoofdartikel: Welke koers vaar jij in 2011?
  • Promo: Workshop 'Succesvol zijn als ondernemende professional - meer resultaat met meer gemak en meer plezier' op 27 januari
  • Over Han Oei
  • Agenda & Leestips

Berichtje van Han

Beste <<Voornaam>>,

Welke vorm van ontspanning gun jij jezelf? Sinds een paar jaar trakteer ik mijzelf regelmatig op een (hot stone) massage. Een ultieme vorm van ontspanning, waarbij ik regelmatig in slaap val. Twee jaar geleden begon ik ermee, doordat ik heftige pijnklachten had en deze via massage enigszins kon verlichten. Inmiddels ben ik al weer tijden pijnvrij, beweeg ik me weer als een jonge god van 45 :-), en geniet ik elke keer weer van mijn rustmoment op de massagetafel: een kadootje voor een gezonde geest in een gezond lichaam.

December is voor velen de maand van het terug- en vooruitkijken. Heeft 2010 jou datgene gebracht wat je ervan gehoopt hebt?  In dit e-zine geef ik je een aantal bruikbare tips om 2011 vol vertrouwen, energie en gefocust in te gaan.  Een belangrijke les uit mijn leven wil ik je daarbij niet onthouden: Succesvol willen zijn is een mooi streven, maar vergeet tegelijkertijd niet te genieten van het leven...

Ik wens je alvast fijne feestdagen en een mooie start van een nieuw jaar met volop nieuwe kansen voor zakelijke en persoonlijke groei!

Han

Promo : Workshop  'Succesvol zijn als ondernemende professional - meer resultaat met meer gemak en meer plezier' op 27 januari

Veel kleine ondernemers, freelancers en zzp-ers in de professionele dienstverlening, zoals adviseurs, (interim) managers, trainers en coaches, hebben het afgelopen jaar moeite gehad de volgende stap in hun zakelijke en persoonlijke groei te zetten. Hoe ga jij jouw groeiambities in 2011 realiseren?

Als je nu alvast terugkijkt op 2010, heb je dan het gevoel dat je:
  • een geweldige dienst of een perfect product hebt, maar deze onvoldoende succesvol in de markt hebt kunnen zetten;
  • graag meer klanten en meer omzet en het bijbehorende hogere inkomen had willen hebben
  • slimmer met je tijd en energie had willen omgaan: meer aan die zaken die bijdragen aan je doel, minder aan bijzaken;
  • meer plezier had willen ervaren in wat je doet: passend bij je passie, kwaliteiten, talenten en drijfveren

Als je één van deze vragen met “ja” hebt beantwoord, dan is de workshop ‘Succesvol zijn als ondernemende professional’ iets voor jou!

Lees hier meer over deze inspirerende en praktische workshop die jouw doorbraak naar succes kan betekenen.  Schrijf je in en profiteer tot 1 januari van een vroegboekkorting!

Hoofdartikel: Welke koers vaar jij in 2011?

Heb jij je doelen en strategie al bepaald voor het nieuwe jaar?
Nu 2010 ten einde loopt ben jij vast al begonnen met het jaarlijkse ritueel van terug- en vooruitkijken. Waarschijnlijk heb je geen moeite met het concluderen of het wel of geen succesvol jaar is geweest, maar hoe zit het met je plan voor 2011?

Veel ondernemende professionals hebben moeite met het bepalen van een (nieuwe) koers en deze vast te houden, waardoor ze de regie over hun onderneming dreigen te verliezen.
Ontbreekt het jou ook aan overzicht en focus, waardoor je teveel dingen tegelijk doet, en moeite hebt te bepalen welke activiteiten wel en niet bijdragen aan het bereiken van hun doelen? Het risico is dat je leeft naar de waan van de dag, omdat je niet weet wat je morgen moet doen. Gevolg is vaak een toename van stress, doordat het gevoel ontstaat geen regie te hebben over je onderneming en mogelijk ook niet over je eigen leven.

Zonder duidelijk doel, strategie en plan is het moeilijk richting te bepalen, focus te houden en prioriteiten te stellen.
Het is dan alsof je met je boot zonder kiel op zee dobbert en overgeleverd bent aan de weergoden. Het ontbreekt je aan bakens om vol vertrouwen de veilige haven te bereiken. Het plezier om te varen zal dan snel vergaan en als je pech hebt gaat je boot zelfs ten onder.

Droom je bestemming, ga op pad en stuur bij
Mijn tip is om de laatste weken van het jaar te gebruiken om weer in contact te komen met jouw drijfveren en passie voor je eigen onderneming, te dromen van waar je heen wilt, en een plan voor 2011 op te stellen. Vanaf 1 januari kun je dan met vertrouwen, energie en gefocust op pad gaan.

Hierbij nog een paar praktische tips om je reis te vervolgen.

1. Creëer een groot, sterk en gedurfd doel (GSGD) voor de lange termijn. 
Start vanuit je hart en creëer de tijd en context om te dromen waar jij met je onderneming over 15-20 jaar wil zijn en wat jouw ideale rol hierin is.
Durf grote doelen te stellen en laat je niet beperken door overtuigingen als: ‘dromen zijn bedrog’, of ‘als ik te ambitieuze doelen stel, dan kan ik alleen maar falen’.

2. Stel voor 2011 een jaarplan op met maanddoelen en gebruik deze als jouw leidraad.
Zorg voor concrete korte termijn doelen om te voorkomen dat je in dromen blijft steken en niet weet hoe deze te verwezenlijken. Neem doelen op voor verschillende perspectieven:
• Financieel: Welk financieel resultaat wil ik behalen?
• Klantperspectief: Wat moet de klant merken van mijn dienstverlening?
• Interne processen: Welke doelen stel ik ten aanzien van mijn interne processen?
• Innovatie en groei: Welke doelen stel ik ten aanzien van innovatie en de groei van mijzelf en mijn eventuele medewerkers?
Wees je bewust dat een plan niet heilig is. Het helpt je jouw strategie te volgen richting je doel. Soms is het nodig je strategie of zelfs je doel te wijzigen. Stel dan je plan bij.

Kortom: Focus op je doel en ga vanaf 1 januari op pad met je plan als kompas!
Ik wens je een inspirerende en succesvolle reis. O ja, nog een laatste wijsheid:
Als we beseffen dat het pad het doel is, ontstaat er een gevoel van uitvoerbaarheid (Pema Chödrön)

Meer wegwijzers en tips kun je lezen in het gratis e-book ‘Succesvol zijn als ondernemende professional: meer resultaat met meer gemak en meer plezier’.

© 2010 Han Oei/Oei voor Groei, alle rechten voorbehouden.
Voel je vrij om dit artikel te gebruiken in publicaties. Het enige wat ik je vraag is de volgende verwijzing op te nemen: "Door Han Oei van Oei voor Groei. Ga naar www.oeivoorgroei.nl en abonneer je op de gratis e-zine boordevol tips rond zakelijke en persoonlijke groei."

Over Han Oei en Oei voor Groei

Han OeiHan Oei begeleidt met Oei voor Groei zowel (middel-)grote als kleine professionele dienstverleners naar verbinding van zakelijk en persoonlijk succes en geluk: meer resultaat met meer gemak en meer plezier! Hij verbindt resultaat- met mensgerichtheid vanuit de visie dat dit een voorwaarde is voor duurzame groei.

Han is een optimistisch mens die er in de basis vanuit gaat dat mensen en organisaties het vermogen hebben zichzelf te ontwikkelen. Hij handelt vanuit een open en accepterende grondhouding en creëert overzicht, inzicht en balans van hart en hoofd om doelgericht te kunnen acteren, en dit in verbinding met eigen kwaliteiten, drijfveren en passie. Als mens is Han evenwichtig en straalt hij rust en respect uit. Zijn gevoel voor humor helpt te relativeren waar nodig. Han's motto: Groei door bewust-zijn en verbinding.

Han is gediplomeerd business & life coach en Associate van Coaching Nederland. Tevens is hij partner van de InnovatieBroedplaats, de plaats waar Nederland co-creeert. Han heeft ruim 15 jaar ervaring in coaching, advies, training en procesbegeleiding zowel binnen de profit- als de non-profit markt. Opdrachtgevers waarderen zijn analytisch vermogen en doelgerichtheid gekoppeld aan inlevingsvermogen en mensgerichtheid. Nieuwsgierig? Neem contact op! Han staat altijd open voor een inspirerende ontmoeting.

Agenda

13 januari:
Broedplaats 'Huis van de toekomst'
27 januari:
Workshop '
Succesvol zijn als ondernemende professional


Leestips

Partners

Inspirerende e-zine?