In deze e-zine:
 • Hoofdartikel: Succesvol zijn door verbinden van hart en hoofd
 • Praktijktips: Stappen om uw doel scherp te krijgen
 • Promo: Drie aanbiedingen voor persoonlijke en zakelijke groei
 • Over Han Oei
 • Agenda & Leestips

Succesvol zijn door verbinden van hart en hoofd
(H)erken uw Olifant en Berijder en effen de weg naar succes!

Als de Olifant en haar Berijder elkaar tegen werken is het moeilijk doelen te realiseren Olifant en Berijder
De gebroeders Heath hanteren in hun boek Switch: Veranderen als veranderen moeilijk is een mooie metafoor: Als de Berijder (ratio) en de Olifant (emotie) het oneens zijn over de te volgen richting heb je een probleem om je bestemming (doel) te bereiken. De Berijder kan tijdelijk zijn zin krijgen, maar de Berijder kan een potje touwtrekken tegen zo’n enorm beest niet lang volhouden. Hij raakt uitgeput.

Deze metafoor is zowel van toepassing op individuen als op organisaties. Misschien herkent u het wel? Uw hart wil iets anders dan het hoofd beslist, waardoor u een energielek voelt. Of uw organisatie of organisatieonderdeel lijkt een koers te varen die niet strookt met de ambities en kernwaarden van haar medewerkers met als gevolg dat doelen niet meer gehaald worden en de motivatie en vitaliteit van medewerkers afnemen. Voor concrete voorbeelden: zie ‘Succesvol zijn door verbinden van hart en hoofd’ en de leestips onderaan deze e-zine.
 
Uitputting ligt op de loer
Als deze onbalans in ratio en gevoel  structurele vormen  aanneemt  kan dit uw groei of die van uw organisatie in de weg staan. Het is mij een paar jaar geleden overkomen. Ik raakte behoorlijk uitgeput na een jaar lang heel slecht slapen van de pijn. Achteraf bleek de oorzaak een, gelukkig goedaardig, gezwel in mijn ruggenmergkanaal. Tegelijkertijd ben ik ervan bewust dat mijn hart en hoofd al enige tijd in conflict leefden. Mijn werk, waarin ik altijd succesvol was geweest, begon na meer dan 10 jaar als routine te voelen. Toch bleef ik dit plichtsgetrouw en vol overgave doen, hoewel mijn hart niet meer gepassioneerd was.  Ik wil niet zover gaan dat mijn fysieke situatie van toen het gevolg is geweest van de disconnectie tussen hart en hoofd, maar toch…
 
Succes is dichtbij als hart en hoofd weer verbonden zijn
Als hart en hoofd weer helemaal verbonden zijn, dan gaat de energie weer stromen. Nu ik weer een gezonde geest in een gezond lichaam heb, doe ik met Oei voor Groei wat ik echt wil: professionals en organisaties begeleiden om (weer) succesvol te zijn in hun persoonlijke en zakelijke groei. Met diepgang en beide benen op de grond; door mens en resultaat met elkaar te verbinden. Deze ommekeer ervaar ik ook bij mijn cliënten: weer vanuit hun kracht en passie succesvol zijn. Zoals een van mijn cliënten zei: 'Sinds ik naar mijn hart luister komt al het goede op mijn pad.'

Effen de weg naar succes
Het recept achter succesvolle veranderingen is voor organisaties en individuen hetzelfde:
 1. Wat wilt u bereiken? Maak uw droom zo concreet mogelijk om richting aan uw energie en acties te kunnen geven.
 2. Welke versterkende en belemmerende elementen en overtuigingen zijn er? Focus op de kwaliteiten en niet op de beperkingen.
 3. Wat gaat u doen om uw doel te bereiken? Kom in actie in stappen die te overzien zijn.
Ik wens u en uw organisatie het allerbeste. Daarom in deze e-zine enkele suggesties en leestips over hoe u uw Olifant en Berijder weer kunt laten samenwerken en u het pad kunt effenen om (weer) succesvol te zijn.
 
Veel inspiratie en succes gewenst,
 
Han Oei
 
Praktijktips: Stappen om uw doelen scherp te krijgen

Om uw Olifant en Berijder het Pad richting succes af te laten lopen is het eerst nodig de bestemming (het doel) scherp te krijgen. Hier zijn vele technieken voor. Een van mijn favorieten is de volgende, die het weten van het bewuste en het onbewuste met elkaar verbindt.
1)   Visualiseer je droom
 • Ga lekker zitten. Doe je ogen dicht. Haal een aantal keren diep adem totdat je je lekker ontspannen voelt.
 • Stel jezelf in gedachten de vraag: Wat zou ik het allerliefste willen… (voor levensdoelen) of  Hoe ziet mijn onderneming  er over 5 jaar uit (voor zakelijke doelen) Noteer het antwoord (woorden of beelden) dat in je opkomt, hoe absurd of onmogelijk het ook lijkt te zijn
 • Herhaal voorgaande zo lang als je dit kunt volhouden (bij voorkeur minimaal 10 keer)
 • Lees daarna je antwoorden, beelden of associaties nog eens rustig door.
 • Wat valt hierin op? Waar staat het voor? Hoe zou je dit kunnen verwoorden als je hier een top-5 voor zou moeten opstellen?

2)   Creëer GSGD doelen voor de lange termijn en  SMART doelen voor de korte termijn
Stel op basis van de resultaten uit de vorige stap een Groot, Sterk en Gedurfd Doel (GSGD) voor de lange termijn waar je warm van wordt. Stel voor de kortere termijn SMART doelen op die specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden zijn. Start bij het eind en werk langzaam terug, zodat het eerste doel haalbaar voelt. Let op:  Dit proces klinkt eenvoudiger dan het is.

3)   Deel de SMART-doelen met een of meer sparringpartners en vraag om feedback. Scherp de doelen op basis van deze feedback aan en herhaal dit een aantal keer totdat het voor jou (en je sparringpartners) goed voelt.
 
Je kunt deze stappen zelf doorlopen of onder een begeleiding van een busines of life coach. In de volgende e-zines geef ik meer praktijktips, o.a. om de Olifant te motiveren en de Berijder te sturen.

Drie aanbiedingen voor persoonlijke en zakelijke groei

Oei voor Groei biedt haar diensten aan om u en uw organisatie te begeleiden om (weer) succesvol te zijn in persoonlijke en zakelijke groei.

Aanbod 1: Schrijf u in voor de workshop ‘Succesvol zijn door verbinden van hart en hoofd’ op 18 november, die u helpt uw Olifant en Berijder samen te laten werken en het pad naar succes te effenen.
Wanneer interessant voor u?
 • U zit boordevol dromen, energie, en passie, maar weet deze niet om te zetten in succesvolle resultaten, doordat u onvoldoende kunt focussen, niet in staat bent dromen in concrete acties om te zetten of soms de realiteit uit het oog verliest.
 • U zit al jaren in het vak, hebt  goed gepresteerd, maar nu lijkt u tegen een grens aan te lopen waardoor uw prestaties en energie afnemen.
In deze inspirerende ervaringsworkshop staan de volgende vragen centraal:
1.     Wat heeft u nodig om keuzes te maken en in actie te komen? Stuur de Berijder aan. Wat weerstand lijkt is vaak een gebrek aan duidelijkheid.
2.     Wat motiveert u echt om de volgende stap te zetten? Motiveer de Olifant. Wat 'luiheid' lijkt is vaak oververmoeidheid.
3.     Hoe effent u het pad naar succes? Wat een mensenprobleem lijkt, is vaak een situatieprobleem.

Als u zich inschrijft voor 1 november, profiteert u van een aantrekkelijke vroegboekkorting.
 
Aanbod 2: Neem vrijblijvend contact op voor een begeleidingstraject op maat.
Tot 1 november ontvangt u 10% korting op zowel een persoonlijk begeleidingstraject (voor uzelf of een van uw medewerkers) als op een maatwerkbegeleidingstraject voor uw organisatie.

Aanbod 3: Abonneer u op de gratis Oei voor Groei e-zine met waardevolle informatie en tips om succesvol te zijn in uw persoonlijke en zakelijke groei.
De volgende e-zine staat in het teken van de toegevoegde waarde van coaching voor u en uw organisatie.
Als ambassadeur ontvangt u een Oei voor Groeipunt als iemand zich via uw verwijzing inschrijft voor de e-zine. Met Oei voor Groeipunten spaart u voor aantrekkelijke aanbiedingen speciaal voor onze ambassadeurs.


Over Han Oei

Han OeiHan Oei  begeleidt (zelfstandige) dienstverleners en hun professionals bij het (weer) succesvol zijn in persoonlijke en zakelijke groei. Han is een optimistisch mens die er in de basis vanuit gaat dat mensen organisaties het vermogen hebben zichzelf te ontwikkelen. Hij handelt vanuit een open en accepterende grondhouding en brengt hart en hoofd in balans. Als mens is hij evenwichtig en straalt hij rust en respect uit. Zijn gevoel voor humor helpt te relativeren waar nodig. Zijn motto: Groei door bewust-zijn.
 
Han heeft ruim 15 jaar ervaring in coaching, advies, training en procesbegeleiding. Uitgevoerde opdrachten vonden plaats zowel binnen de profit- als de non-profit markt. Opdrachtgevers waarderen zijn analytisch vermogen en doelgerichtheid gekoppeld aan inlevingsvermogen en mensgerichtheid. Nieuwsgierig? Han staat altijd open voor een inspirerende ontmoeting!

Agenda

10 november:
Broedplaats 'Thuiszorg die verbindt'
18 november:
Workshop 'Succesvol zijn door verbinden van hart en hoofd'

Leestips

‘Switch: Veranderen als veranderen moeilijk is’
De balanceeract van een teamcoach

De harde en zachte kant van ondernemerschap
Recessie? De rituelen voorbij...
Praktische tips voor een mooier leven

Partners