Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief Januari 2019

In deze nieuwsbrief weer een samenvatting van mijn blogposts op DuurzaamRoermond en de bijbehorende Facebook pagina
Deze maand kwamen mijn vrouw Nicole, ons huis en ikzelf volop in de media, leerde ik hoe de badkamer selectief verwarmd kan worden, zag ik veel coöperatieve initiatieven, las ik het klimaatakkoord en kwamen er veel nieuwe abonnees op deze nieuwsbrief. Ben je nieuw, wees welkom!. Via de blauwe links in de mail kom je direct op de juiste pagina van mijn blog. Veel leesplezier!

  • In de kerstvakantie heb ik me maar eens aan het ontwerp klimaatakkoord gewaagd. Ontwerp omdat het nog op effectiviteit doorgerekend moet worden, maar er zit veel lezenswaardig in. Niet alle hoofdstukken (er waren 5 tafels met verschillende voorzitters) zijn even helder geschreven en het polderen, waar Nederland zo goed in is, lees je tussen de regels door. Iedere deelnemer wil zijn plasje zichtbaar hebben. Maar de inhoud is niet minder belangrijk. Als je de moeite neemt het akkoord helemaal te lezen dan lees je positieve oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd. Heb je geen tijd voor het hele rapport, kijk dan eens op de website www.klimaatakkoord.nl. Echt het bezoeken waard. 
  • In de afgelopen periode hebben we in ons huis twee journalisten over de vloer gehad. Beide waren getriggerd door het feit dat wij in een oud huis, bestaande bouw, al zoveel zaken hadden kunnen doen dat we én een lage energierekening hebben en zelfs serieus over gasloos verwarmen kunnen nadenken. Erszó Alföldy schreef een artikel dat bij Natuur en Milieu en Powerswitch van One World verscheen. Zij interviewde meer mensen die net als wij al heel veel stappen hebben gedaan. Genoeg inspiratie voor als jij ook wil bijdragen aan het realiseren van het klimaatakkoord. Gertie Driessen van dagblad de Limburger reageerde met een interviewverzoek. Graag wilde zij laten zien dat ook in een bestaand huis je bij kunt dragen en dat het vooral ook heel leuk is om aan je eigen duurzamere toekomst voor jou en degenen van wie je houdt te werken. Ik heb veel reacties gekregen op het stuk in de krant. Erg leuk!. 
  • Coöperatief opgewekte energie, het is het helemaal. Waar vroeger omwonenden problemen hadden met windmolens bij hen in de buurt, is dat nu geswitcht. Bewoners investeren mee in coöperatieve windmolens en de buurt ontvangt de voordelen. Waarom de winst naar China, Japan of een grote bank laten wegvloeien als deze winst in je eigen buurt kunt inzetten? Naast coöperatie Zuidenwind zijn WeertEnergie, Leudal Energie en Neweco bij ons in de buurt met windprojecten bezig. Heb je nog slecht renderend spaargeld, kijk dan eens bij deze coöperaties. Over het succes van coöperatieve wind verscheen recent ook een goede handleiding. In Roerdalen en Neweco zijn de energiecoöperaties ook bezig met PostcodeRoosProjecten. Als je zelf geen panelen kwijt kunt op je dak, dan kun je investeren op een centraal gelegen zonnedak. Als je dat nu zou willen kom je mogelijk wel op de wachtlijst, zo succesvol zijn deze initiatieven. 
  • Als ik iets tegen kom, deel ik dat via mijn Facebookpagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn Linkedin-profiel. Als je deze liket, krijg je deze korte tips nog eerder te zien. Deze maand onder andere aandacht voor de cursus duurzaamheid van Vrij Nederland met een gastoptreden van Babette Porcelijn, wat je moet doen als je ketel het deze winter begeeft en je nog nét niet klaar was met de warmtepomp vergelijking (neem een wisselketel). Of leer hoe je jouw thermostaatkraan kunt automatiseren. Kijk eens op Facebook of LinkedIn. Graag liken en delen, want alleen op die manier komen dit soort berichten in het nieuws en de nieuwsbubbel van je vrienden/vriendinnen. Jouw klikgedrag heeft echt invloed!
  • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
  • Heb jij nog vragen of onderwerpen waar je graag meer over zou willen weten, laat het me dan weten. Interactie stel ik op prijs.
 
 met duurzame groet.            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2019 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp