Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief April 2019

In deze nieuwsbrief weer een samenvatting van mijn blogposts op DuurzaamRoermond en de bijbehorende Facebook pagina
Naar aanleiding van de nieuwsbrief van februari waarin ik vroeg om te reageren op de warmtepomp kreeg ik flink wat reacties en we hebben dus ook een WINNAAR! Deze keer aandacht voor de maatregelen in ons huis inclusief definitief besluit over de warmtepomp. Het was een drukke tijd voor mijn activiteiten in de Energietransitie en toen hadden we ook nog de verkiezingen.....
Ben je nieuw, wees welkom!. Via de blauwe links in de mail kom je direct op de juiste pagina van mijn blog. Veel leesplezier!

  • De vorige keer deelde ik via een samenvattende blogpost de status rondom onze zoektocht naar een duurzame manier om ons huis te verwarmen. Afgelopen vrijdag hebben we een contract getekend met THE FCTR E en komt er definitief een lucht/water warmtepomp van NIBE bij ons. In deze blogpost lees je alles over dit besluit. We zijn blij dat de zoektocht eindelijk ten einde is.
  • We hebben ook een winnaar! Floris Wouterlood uit Leiden, een trouw volger van deze nieuwsbrief en mijn activiteiten, werd door mijn vrouw geheel at random getrokken uit de flinke groep inzenders met hun warmtepomp ervaringen. Floris wint de toegang tot het ParisProofPlan, een e-book in wording van Lars Boelen uit Weert. Van de inzendingen en hun ervaringen maakte ik een samenvatting die je hier kunt lezen. Mooi te zien hoe deze lezers met hun eigen acties voor een groot gedeelte al van het gas af zijn en hun eigen duurzame stroom opwekken. Het kan echt!
  • Op donderdag 18 april om 20 uur begeleid ik een thema-avond over de Energietransitie die door de bibliotheek in Roermond wordt georganiseerd. Met aansprekende voorbeelden zoals deze indrukwekkende hoeveelheid zonnepanelen die de gemeente Roermond stilletjes op hun gebouwen aan het leggen is. Maar natuurlijk ook aandacht aan waarom we het doen en wat er op ons afkomt. Via deze link kun je je aanmelden en je vragen alvast indienen. 
  • Wist jij dat je 25 tot 30 cent korting krijgt op een cappuccino of koffie als je je eigen beker meeneemt? Ik zat vooral met, "wat doe ik met mijn beker als de koffie op is?". Dat probleem is nu opgelost met de opvouwbare beker. Kijk hier waar je die kunt kopen.
  • Na jarenlang twijfelen en opzien tegen het werk hebben we toch Tonzon isolatie laten aanbrengen onder de woonkamervloer. Dat hadden we dus veel eerder moeten doen! Echt een flink verschil. Lees de ervaringen hier,  met mooie foto's van voor en na.
  • Naast de energietransitie besteed ik flink tijd aan de circulaire economie, bijvoorbeeld via ons initiatief PrimaFlow. Op dit moment bereid ik de pitch voor voor de Groene Helden Award. Graag even duimen voor ons op 28 april! Dat de Midden-Limburgse gemeentes nog veel te winnen hebben kun je lezen in deze bijdrage op Facebook.
  • Misschien heb je de discussie in de media wel gevolgd. Net toen wij besloten van het gas af te gaan heeft Enexis besloten de prijs daarvan flink omhoog te doen. Nu maar hopen dat er praktische oplossingen worden verzonnen, want dit besluit deed ons bijna een gewone gasgestookte CV ketel bestellen. Hoe straf je de goede ontwikkelingen die burgers bereid zijn te nemen in de Energietransitie? Een samenvatting van de discussie vind je hier.
  • Als ik iets tegen kom, deel ik dat via mijn Facebookpagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn Linkedin-profiel. Als je deze liket, krijg je deze korte tips nog eerder te zien. Bijvoorbeeld een tip om eens een Livestream vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam te volgen. Een triest bericht over Polly Higgins maar wel een mogelijkheid voor jou om daar iets moois mee te doen. Kijk eens op Facebook of LinkedIn. Graag liken en delen, want alleen op die manier komen dit soort berichten in het nieuws en de nieuwsbubbel van je vrienden/vriendinnen. Jouw klikgedrag heeft echt invloed!
  • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
  • Heb jij nog vragen of onderwerpen waar je graag meer over zou willen weten, laat het me dan weten. Interactie stel ik op prijs.
 
 met duurzame groet.            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2019 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp