Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief December 2018

In deze nieuwsbrief weer een samenvatting van mijn blogposts op DuurzaamRoermond en de bijbehorende Facebook pagina
Deze maand een update rond Primaflow,  onze verborgen impact, urban mining en nog veel meer. Via de blauwe links in de mail kom je direct op de juiste pagina van mijn blog. Veel leesplezier!

Maar bovenal wens ik jullie alle goeds voor de komende feestdagen. Geniet ervan met je familie en vrienden en allen die jou liefhebben! De boom hierboven staat vol met goede wensen en voornemens,

Fijne Feestdagen!

  • Ik heb al eerder geschreven over Primaflow. Met Pieter Reus en Martein van de Goor zijn we gestart met een initiatief voor een andere manier van afvalscheiding. Gestimuleerd door lokaal geld. Op de website www.primaflow.eu heb ik recent een aantal video's geplaatst om het initiatief uit te leggen. Ten eerste onze pitch die we gaven tijdens de halve finale van de BNG/VNG challenge. Daarnaast een leuk filmpje over Eersel waar het beter gescheiden ophalen al werd gepraktiseerd. Ik zeg werd, want de pilot is helaas beëindigd. Ook is de pilot nog zonder lokaal geld vandaar dat daarover ook een video is geplaatst. Hopelijk wordt het idee zo helder, laat gerust weten als je voor of tegen bent. Iets vergelijkbaars is echt nodig als we naar de landelijke doelstelling van minder dan 25 kg per persoon per jaar restafval moeten. (we zitten in Roermond nu ruim boven de 200 kg!)
  • Over ons initiatief de WarmteTransitieMakers heb ik op het nationale Warmtecongres een live radiointerview mogen geven. Het idee dat burgers zich op wijkniveau echt moeten gaan bemoeien met werkelijke energietransitie en zelf het heft in de hand nemen is een uitdagend toekomstbeeld. Weet jij al hoe je met je buurt van het gas af kan gaan? Ken jij al de voordelen van een coöperatief warmtenet, waarbij je gezamenlijk voor verwarming van jullie huizen zorgt? Houd mijn blog in de gaten!
  • De afgelopen periode heb ik in Roermond aan een door Janneke ter Linden georganiseerde workshop over De Verborgen Impact deelgenomen. Janneke heeft bij de auteur van het boek, Babette Porcelijn een training in deze methodologie gevolgd en traint nu geïnteresseerden. Eén vraag van de quiz wil ik wel onthullen. Weet jij hoeveel bomen je zou moeten planten om je vlucht naar Bali te compenseren? 1000! echt waar. En dan denken we dat we met 25 euro CO2 compensatie klimaatneutraal reizen!? Of een bijdrage te gaan leveren met een vliegtax van 7 euro.
    Maar op nummer 1 van jouw impact staat nog steeds iets dat veel mensen niet weten. Bepaal maar eens je eigen impact via mijnverborgenimpact. (op moment van schrijven van deze blog offline)
  • Kate Raworth van de Donut economie schreef ter gelegenheid van de klimaatonderhandelingen in Polen een mooie blog over onze impact en de positie van alle landen. Beetje schokkend voor Nederland. Maar ook hoopvol. Mits goed gedeeld met alle mensen en regio's heeft onze aarde genoeg te bieden voor ons allemaal. Lees mijn samenvatting maar eens er op na.
  • Voor jouw volgende verbouwing kun je ook naar Weert. Daar is ook een sloopbedrijf dat tweedehands materialen verkoopt. Lees alles over Urban Mining.
  • Als ik iets tegen kom, deel ik dat via mijn Facebookpagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn Linkedin-profiel. Als je deze liket, krijg je deze korte tips nog eerder te zien. Deze maand onder andere aandacht voor de het gratis artikel van de Consumentenbond over warmtepompen en wat je moet doen als je CV onverhoopt kapot gaat, erg lezenswaardig! In Roermond zit Constructiebureau Hagenaars die alles doen rondom 3D scannen. Ik bezocht hen deze maand. Wil je meer weten over de verborgen impact door Babette Porcelijn, kijk dan eens haar (engelse) TED talk.   Kijk eens op Facebook of LinkedIn. Graag liken en delen, want alleen op die manier komen dit soort berichten in het nieuws en de nieuwsbubbel van je vrienden. Jouw klikgedrag heeft echt invloed!
  • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
  • Heb jij nog vragen of onderwerpen waar je graag meer over zou willen weten, laat het me dan weten. Interactie stel ik op prijs.
 
 met duurzame groet.            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2018 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp