Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief Augustus 2018

In deze nieuwsbrief weer een samenvatting van mijn blogposts op DuurzaamRoermond en de bijbehorende Facebook pagina:  DuurzaamRoermondMet een terugblik op het geslaagde Duurzaamheidsfestival van de gemeente Leudal, een oproep voor deelname aan een Europees project om energie te gaan besparen, een vervolg rond de Fairphone en de Warmtetransitiemakers in oprichting.
 

  • Woon jij in Roermond lees dan snel door: De universiteit van Maastricht doet mee aan een groot Europees project voor energiebesparing. Ze zijn nog op zoek naar Roermondenaren die het leuk vinden om mee te doen. De komende tijd tijdelijk anders verwarmen, je was op een andere manier doen, het zijn simpele taken in deze beginfase. Via een zogeheten Living lab worden de resultaten gedeeld en besproken. Of je nu al heel bewust bent of nog moet beginnen met energiebesparen, iedereen die in Roermond woont is welkom. Lees meer in mijn blogpost waarin staat hoe je je kunt aanmelden. Uiterlijke aanmeldingsdatum is 31 augustus!
    Ik zou het leuk vinden een aantal lezers van de nieuwsbrief in de bijeenkomsten te ontmoeten, dus doe gezellig mee. Voor de deelnemers ook nog een duurzaamheidspakket cadeau!
  • Op zondag 24 juni vond het Duurzaamheidsfestival Leudal 2018 plaats in Heythuysen. Met mooi weer, een mooi aantal bedrijven en organisaties en een goede opkomst van het geïnteresseerde publiek was het een erg geslaagde dag. De zonneauto Stella trok veel bekijks en verschillende gelukkigen mochten een volledig elektrisch rondje rijden. Erg goed dat de gemeente Leudal dit voor haar burgers organiseerde en voor mij erg leuk om dit voor het eerst namens mijn eigen bedrijf te doen. Erg leerzaam. Het is vast niet de laatste keer dat ik een dergelijk event ga organiseren, ik ben er klaar voor.
  • Rik Koppelaar en ikzelf hebben met de wethouder gesproken over de plannen voor een buurtwarmtenetwerk in onze wijk. De wethouder was erg positief maar voor een dergelijk netwerk is het nog wat vroeg. Roermond moet eerst de plannen voor de Duurzaamheidsvisie door de gemeenteraad krijgen. Tot die tijd is onze nieuwe wethouder Evers van Wijken, Duurzaamheid en infrastructuur een wethouder zonder budget. De gemeenteraadsvergadering van september of oktober moet duidelijkheid gaan brengen. Ondertussen gaan we met een aantal mensen door met het oprichten van een nieuw bedrijf Warmtetransitiemakers om in de toekomst burgers en gemeenten te helpen van het gas af te gaan.
  • In het coalitieakkoord van de gemeente Roermond staat beschreven dat de gemeente een zonnepaneelproject wil doen. Mogelijk wordt dat zoiets als in Landgraaf succesvol wordt uitgevoerd. De burger gaat een contract aan met de gemeente en die regelt met partijen alles: offerte, installatie, monitoring gedurende 15 jaar. Voor de burger lekker makkelijk en door de schaalgrootte ook goedkoop.
  • Een andere manier om zonnepanelen op je dak te krijgen is via het huren van zonnepanelen. Ik ben onder de indruk van het business model van Solease. Lees er alles over in mijn blog. Via mijn Solease- Duurzaam Roermond pagina kun je rechtstreeks een vrijblijvende offerte opvragen. 
  • In juli moest ik helaas al weer afscheid nemen van mijn Fairphone. Was ik in november nog zo blij dat ik met mijn nieuwe eigen bedrijf een mooie reden had om over te stappen van een iPhone naar de duurzame Fairphone, de afgelopen maanden bleek hoe instabiel dat platform eigenlijk is. Ik ben slecht bereikbaar geweest, heb heel veel storingen gehad en heb vier verschillende nieuwe toestellen moeten/mogen proberen. Het kostte me echt teveel tijd en in juli ben ik overgestapt op een Android Nokia telefoon. Sindsdien geen enkele storing meer. In mijn blogpost vertel ik meer over mijn negatieve ervaringen, die ook door andere gebruikers worden herkend helaas.
  • Als ik iets tegen kom, deel ik dat via mijn Facebookpagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn Linkedin-profiel. Als je deze liket, krijg je deze korte tips nog eerder te zien. Deze maand onder andere de verbouwing van de Donderberg en de zonnepanelen bij Wonen Zuid, elektrisch vliegen en buurtwarmte. Kijk eens op Facebook of LinkedIn. Graag liken en delen, want alleen op die manier komen dit soort berichten in het nieuws en de nieuwsbubbel van je vrienden. Jouw klikgedrag heeft echt invloed!
  • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
 
 met duurzame groet.            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2018 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp