Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief oktober 2019

In deze nieuwsbrief weer een samenvatting van mijn blogposts op DuurzaamRoermond en de bijbehorende Facebook pagina
Je kunt je nu aanmelden voor deelname aan de Duurzamehuizenroute 2019. Net als vele andere bewoners van duurzame huizen stellen wij op 2 en 9 november ons huis open. In kleine groepjes word je rondgeleid langs alle maatregelen die we ooit hebben gedaan aan ons huis uit 1925. Sinds juni van het aardgas af, dus vraag er maar op los. Wel aanmelden graag!
We komen nog elke dag verrassingen tegen in onze queeste dus lees in elk geval door!
Ben je nieuw, wees welkom!. Via de blauwe links in de mail kom je direct op de juiste pagina van mijn blog. Veel leesplezier!

  • Op dit moment zijn gemeentes in het hele land bezig met de grote vragen rond klimaatveranderingen en het akkoord van Parijs. Hoe komen we af van onze verslaving van fossiele brandstoffen waaronder aardgas en hoe gaan we dan de energie opwekken en de warmte genereren? Klimaatakkoord, Regionale Energiestrategie, en Transitievisie Warmte zijn zaken die wellicht nog wat ver weg staan van de gemiddelde bewoner. Als het aan de Participatiecoalitie ligt gaat dit snel veranderen. Met bewoners en burgers samen kunnen we de uitdagingen beter aan dan dat gemeentes en netwerkbedrijven het alleen laten doen. Voor Limburg ga ik in deze Participatiecoalitie een rol spelen om jou en jouw buren ook mee te krijgen met de veranderingen. Leuk! Je hoort binnenkort van ons!
  • Begin oktober is altijd weer de tijd voor de Vakbeurs Energie in Den Bosch. De nieuwtjes van dit jaar die ik opvallend vond staan in een aparte blogpost.
  • Op de beurs heb ik ook de firma's Speedcomfort en Climatebooster bezocht. Niet iedereen kan overal vloerverwarming plaatsen of een nieuwe laag-temperatuur radiator ophangen. In sommige gevallen is het aanbrengen van een aantal ventilatoren al een flinke verbetering. Zeker als je een hybride systeem hebt waarbij je een warmtepomp hebt in voor- en najaar en CV ketel voor de koude winterdagen en het warme water. Toch kwamen we nog vreemde zaken tegen. Lees de blog er maar eens op na.
  • Meld je aan voor één van de rondleidingen op 2 en 9 november tijdens de Duurzame Huizen Route. Elk uur gaan we met een klein groepje het huis door. Lees mijn uitgebreid verslag op de website over wat er goed en minder goed ging bij de overgang naar een aardgasloze woning er van te voren nog eens op na. 
  • Deze week heb ik weer een presentatie, nu in Lingewaard. Aan actieve leden van een energiecoöperatie wordt door een ondernemer, een makelaar en mijzelf uitgelegd hoe jij zelf je huis kunt voorbereiden op een aardgasvrije toekomst en hoe je de waarde van je huis kunt verhogen. 
  • Als ik iets tegen kom, deel ik dat via mijn Facebookpagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn Linkedin-profiel. Als je deze liket, krijg je deze korte tips nog eerder te zien.
  • Kijk eens op Facebook of LinkedIn. Graag liken en delen, want alleen op die manier komen dit soort berichten in het nieuws en de nieuwsbubbel van je vrienden/vriendinnen. Jouw klikgedrag heeft echt invloed!
  • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
  • Heb jij nog vragen of onderwerpen waar je graag meer over zou willen weten, laat het me dan weten. Interactie stel ik op prijs.
 
 met duurzame groet.            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2019 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp