Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief April 2018

In deze nieuwsbrief weer een samenvatting van mijn blogposts op DuurzaamRoermond en de bijbehorende Facebook pagina:  DuurzaamRoermond  De geslaagde reparatie van onze broodbakmachine komt aan bod, de discussie rond warmtepompen in de media, goedkoper elektrisch rijden en natuurlijk de uitslag van de enquête die ik jullie stuurde.

Schrijf alvast zondag 24 juni in de agenda, dan is er een Duurzaamheidsfestival bij het gemeentehuis in Heythuysen. Georganiseerd door mij vanuit mijn bedrijf BonaCiklo. Erg leuk om te doen. Hopelijk komen er veel mensen weer ideeën opdoen. Houd de media in de gaten!

 

  • Vorige keer ging ik al in op de gasloze toekomst. Dat onderwerp ging afgelopen maand in versneld tempo door. De onderhandelaars aan de klimaatakkoordtafel stelden voor dat na 2020 geen CV-ketels meer mogen worden geïnstalleerd zonder warmtepomp deel. De geleerden buitelden vervolgens over elkaar heen in de media:  er zou teveel herrie komen door de warmtepompen, er zijn te weinig monteurs, waterstof kan ook aan het gasnet worden toegevoegd en natuurlijk de vraag: hoe gaan we het bekostigen? Een samenvattende blogpost van alles wat ik de afgelopen tijd leerde komt eraan, voorlopig moeten jullie het doen met mijn blog uit januari over warmtepompen. Nog steeds actueel, herkend in andere delen van het land, maar er zijn ook interessante initiatieven die lijken aan te slaan. Binnenkort meer.
  • In de enquête vroeg ik jullie wat jullie zouden doen als de gemeente aan de deur zou bellen met de mededeling dat er binnenkort geen gas meer zou zijn in jouw wijk. Het antwoord op deze vraag vind je in mijn blogpost, of je kan direct naar de pagina met resultaten.
  • Nadat ik een tijdje geleden al een onderdeel van onze Panasonic SD-ZB2502 broodbakmachine met de 3D-printer printte deed kort daarna de broodbakmachine helemaal niets meer. Het bleek dat een condensator defect geraakt was, een onderdeel van enkele euro's. In mijn blogpost over dit probleem beschrijf ik hoe dit te repareren is. Ik had nooit gedacht dat ons brood niet meer rees door een defecte condensator. Dit defect treedt waarschijnlijk best vaak op, waarna de mensen de machine naar de stort brengen omdat laten repareren te duur is. De circulaire economie is nog ver weg. 
  • Een mooi voorbeeld van de circulaire economie is de Fairphone. Een telefoon die makkelijk zelf te repareren is aangezien hij modulair is opgebouwd, een defecte camera kan zo bijvoorbeeld snel vervangen worden. Een mooi initiatief. Sinds december heb ik zelf een Fairphone. Helaas deed die niets anders dan tienmaal herstarten gedurende de dag, er viel niet mee te bellen. Dit is een bekend probleem. Gelukkig (zie ook mijn blogpost) heeft een software update na maanden geklungel verbetering gebracht. Helaas doet de camera het nu niet meer goed en is ook dit exemplaar blijkbaar defect. Ik word er moedeloos van. Ik begrijp ondertussen dat heel veel ministeries die overgegaan waren op Fairphones ook al weer terug zijn bij iPhones. Jammer dat dit mooie initiatief in slechte techniek lijkt te stranden. 
  • Heb je altijd al elektrisch willen rijden, maar vind je het voor de particulier nog wat duur, lees dan mijn bijdrage over invoeren vanuit Frankrijk. Dat kan je zomaar duizenden euro's besparen!  
  • Afgelopen maand was ik op bezoek bij de Tweedehandsbouwmaterialenzaak in Heel/Wessem. Een mooi bedrijf, lees maar hier. Voor je gaat klussen, eerst daar even kijken!
  • Niet vergeten: zondag 24 juni Duurzaamheidsfestival georganiseerd door de gemeente Leudal, Leudal Energie en BonaCiklo.
  • Als ik iets tegen kom, deel ik dat via mijn Facebookpagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn Linkedin-profiel. Als je deze liket, krijg je deze korte tips nog eerder te zien. Deze maand onder andere nog aandacht voor het fenomeen Tiny Forest, Brabant aan de waterstof, en de mogelijkheid om BTW terug te vragen voor zonnepanelen van voor 2013. Volop nieuws dus. Graag liken en delen. 
  • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
 
 met duurzame groet.            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2018 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp