Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief september 2019

In deze nieuwsbrief weer een samenvatting van mijn blogposts op DuurzaamRoermond en de bijbehorende Facebook pagina
De bestelling voor een volledig elektrische auto voor mijn bedrijf Bona Ciklo is gedaan, binnenkort wordt die geleverd. Lees over mijn gewetensnood rond de Fairphone 3 en de vreemde zaken in de (slimme)meterkast. En na alle aandacht voor #aardgasvrij nu ook weer aandacht voor dagelijkse dingen die je zelf kunt doen. Lees in elk geval door!
Ben je nieuw, wees welkom!. Via de blauwe links in de mail kom je direct op de juiste pagina van mijn blog. Veel leesplezier!

 • Niet praten maar doen is de titel van mijn laatste post. Op het plaatje rechts zie je de auto die ik besteld heb, een witte Tesla 3. 100% elektrisch rijden voor mijn bedrijf Bona Ciklo dat past beter dan mijn huidige, zuinige benzineauto. Lees er meer over in mijn blog, onder ander over de trekhaak op elektrische auto's.
 • De warmtepomp is op de goede plaats (aan de muur) geplaatst en het stookseizoen komt eraan. Ook benieuwd hoe dat nu klinkt, zo'n Lucht/water Warmtepomp? Kom dan langs tijdens de Duurzame Huizendagen dagen op 2 en 9 november en lees mijn uitgebreid verslag op de website over wat er goed en minder goed ging bij de overgang naar een gasloze woning. 
 • Na alle aandacht voor het van het gas afgaan in de afgelopen maanden, nu ook weer aandacht op de site voor belangrijke andere zaken in duurzaamheid. Bijvoorbeeld hoe je in je dagelijkse persoonlijke verzorging veel minder afval kan produceren. Of verpakkingsvrij kunt inkopen of Zero Waste kan leren leven in de Zero Waste winkel van Nicky en Jessie. Inspirerende voorbeelden al zijn de laatste dan wel nog ver van Roermond.
 • Veel aandacht tegenwoordig in de media voor PAS en stikstofproblematiek. Best lastig al die stopgelegde bouwprojecten. Maar wat kan je er nu zelf aan doen? Lees mijn blog over de Hooge Weyer er eens op na. Je kan meer bijdragen dan je denkt!
 • Deze week (donderdag 19 september) spreek ik voor de energiecoöperaties van Limburg over hoe burgers zelf de energievoorziening in handen kunnen krijgen via coöperatieve warmtenetten. Al heel succesvol in Denemarken. Durven we na windmolens en zonne-energie ook zelf in warmtenetten te investeren en de winst in de gemeenschap te houden? Als je wilt komen luisteren, schrijf je dan in
 • Afgelopen maand kwam de Fairphone 3 op de markt. Een volledig modulair opgebouwde telefoon die dus makkelijk repareerbaar is en lang mee gaat. Grondstoffen komen uit conflictvrije gebieden en er worden in de grondstofketen eerlijke prijzen betaald. Een super initiatief. Na mijn slechte ervaringen met de Fairphone 2 en dual-sim ging mijn groene hart weer kriebelen. Zou ik het weer durven? Lees mijn gewetensvraagblog maar eens met een onverwachte conclusie. 
 • Met het oog op de afschaffing van de saldering bij zonnepanelen na 2023 kijk ik met speciale blik naar de vreemde zaken in de meterkast nu ik 3 fase stroom heb en dus een nieuwe slimmer meter kreeg. Op het hoogtepunt van de zonneproductie (tussen 11 een 15 uur) zie ik tot mijn verbazing OOK verbruik van stroom. Hoe dat precies kan en wat er aan te doen is is op dit moment nog onduidelijk, de reacties op de post zijn nog niet 100% duidelijk. Wordt dus zeker vervolgd.
 • Als ik iets tegen kom, deel ik dat via mijn Facebookpagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn Linkedin-profiel. Als je deze liket, krijg je deze korte tips nog eerder te zien.
 • Kijk eens op Facebook of LinkedIn. Graag liken en delen, want alleen op die manier komen dit soort berichten in het nieuws en de nieuwsbubbel van je vrienden/vriendinnen. Jouw klikgedrag heeft echt invloed!
 • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
 • Heb jij nog vragen of onderwerpen waar je graag meer over zou willen weten, laat het me dan weten. Interactie stel ik op prijs.
 
 met duurzame groet.            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2019 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp