Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief februari 2020

In deze nieuwsbrief weer een samenvatting van mijn blogposts op DuurzaamRoermond en de bijbehorende Facebookpagina
Energiecoöperatie RoerOm Energie is voorlopig gered, maar nog mooier, de perikelen rondom RoerOm Energie hebben een heel mooie bijwerking. Het idee om live te gaan met ons initiatief De Omwentelaars gaat nu echt gebeuren. Lees snel door als je meer wilt weten. 
Ben je nieuw hier, wees welkom! Via de blauwe links in de mail kom je direct op de juiste pagina van mijn blog. Veel leesplezier!

 
 • Vorige maand toonde ik mijn nieuwe logo. Deze maand kondig ik een nieuwe website voor Bona Ciklo en Duurzaam Roermond aan. Nog niet helemaal af, maar ik ben blij met de voortgang. Bovenstaand plaatje staat binnenkort op de homepage. Doordat de migratie van de oude omgeving naar de nieuwe omgeving enige tijd kost, zijn er deze maand geen nieuwe blogposts. Anders blijf ik alles opnieuw typen.
 • Nadat ik de elektrische Nissan Leaf als elektrische deelauto in gebruik heb genomen, heeft de overbuurman zijn eerste rit er al in gemaakt. Op en neer naar Rotterdam en Antwerpen en onderweg de accu bij FastNed snelgeladen. Zover was ik zelfs nog niet gekomen, ik ben de provincie nog niet uitgeweest. Fantastisch om te zien dat er al verschillende mensen interesse tonen om de auto regelmatig te lenen. Met een smartphone reserveer je de auto, open je de auto en rijd je er mee weg. Wil jij ook wel eens mijn elektrische auto huren/lenen, stuur me dan een bericht
 • RoerOm Energie in Nood. Onder die kop werd op dinsdag 4 februari in de Graasj een bijeenkomst gehouden. Positief om te zien dat 10 mensen uit mijn netwerk mee kwamen denken over de toekomst. Ook wethouder Rens Evers was aanwezig. De gemeente Roermond wil erg graag nu echt werk gaan maken van duurzaamheid en ook met EOS en RoerOm Energie, de twee energiecoöperaties in de gemeente, zonne- en misschien windenergie gaan realiseren. Aan het einde van de avond was een interim bestuur geformeerd en kon de geplande opheffing worden voorkomen. Wat een mooi resultaat!
 • Een mooi bijeffect van deze avond over RoerOm Energie was dat de Omwentelaars (Trees van der Schoot, Janneke Postulart en ondergetekende) hun maandelijkse avond konden aankondigen. Afwisselend op donderdag en op dinsdag willen we samenkomen in de Graasj. De Omwentelaars is voor iedereen die werk wil maken van Duurzaamheid. Samenwerken, initiatieven realiseren, het verschil maken, dat is wat we willen. De eerste avond is op donderdag 5 maart. Lees het persbericht op de site.  
 • In Roermond wordt op 19 februari weer een avond georganiseerd door Extinction Rebellion. Ze gaan het hebben over over de realiteit van de klimaatcrisis, milieuvernietiging en massa-uitsterving die gaande is. Inloop vanaf 19:15 uur in het Ontmoetingscentrum van de Minderbroederskerk. Meer over het event via de link.
  Geïnteresseerden kunnen zich op de hoogte laten houden van toekomstige activiteiten door de Facebook-pagina van Extinction Rebellion Roermond te liken of zich te aan te melden voor de nieuwsbrief van XR via xrroermond@protonmail.com.
 • Op deze avond van Extinction Rebellion zal Carolien Caspers spreken. Zij is ook op andere manieren bezig met het klimaat. Zo wil zij zoveel mogelijk mensen uit Roermond interviewen over de gewenste klimaatmaatregelen. Dit is een actie van Milieudefensie. Je kan als lezer sowieso de enquete online invullen via www.operatieklimaat.nl. Maar je kunt je ook bij haar melden voor het meehelpen met de enquete. Mail Carolien (cacaspers89@gmail.com) of meld je via milieudefensie.nl/doe-mee/huis-aan-huis 
 • Als ik iets tegenkom, deel ik dat via mijn Facebookpagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn LinkedIn-profiel. Als je deze liket, krijg je deze korte tips nog eerder te zien.
 • Kijk eens op Facebook of LinkedIn. Graag liken en delen, want alleen op die manier komen dit soort berichten in het nieuws en de nieuwsbubbel van je vrienden/vriendinnen. Jouw klikgedrag heeft echt invloed!
 • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
 • Heb jij nog vragen of onderwerpen waar je graag meer over zou willen weten, laat het me dan weten. Interactie stel ik op prijs.
 
 Met duurzame groet,            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2020 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp