Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief januari 2020

In deze nieuwsbrief weer een samenvatting van mijn blogposts op DuurzaamRoermond en de bijbehorende Facebookpagina
Prominent in deze nieuwsbrief het nieuwe logo van Bona Ciklo en Duurzaam Roermond. Speciaal gemaakt vanwege de elektrische Tesla waarmee ik vanaf december 2019 zou gaan rijden. Dat ging dus niet door, maar er is een nieuwe oplossing, lees vooral de nieuwsbrief helemaal als je er meer over wilt weten. Tijdens de Duurzame Huizenroute kwamen bijna 50 mensen op bezoek en ondertussen weten we wel hoe de warmtepomp functioneert.
Energiecoöperatie RoerOm Energie moet door gebrek aan menskracht binnenkort worden opgeheven, dat laten we in Roermond toch niet gebeuren?
Ben je nieuw hier, wees welkom! Via de blauwe links in de mail kom je direct op de juiste pagina van mijn blog. Veel leesplezier!

 • Ik ben erg tevreden over mijn nieuwe logo. Ontworpen door Janneke Postulart. Binnenkort neemt ze de website onder handen. Nieuwe visitekaartjes zijn gedrukt op papier van Paperwise, papier waar geen boom aan te pas komt.  Al met al een hele make-over, allemaal geïnitieerd door de komst van de elektrische auto waarop dit logo levensgroot te zien zal zijn in Limburg en daarbuiten.

 • Ik vind het logo prachtig staan op deze Tesla 3 zoals ik die in augustus had besteld. Helaas heeft Tesla de afspraak niet gehouden (lees hier meer erover) en moest de bestelling geannuleerd worden. Best een teleurstelling, maar goed het is niet anders.
 • Omdat ik toch elektrisch wilde gaan rijden met Bona Ciklo, ben ik een ander project gestart. Ik doe als bedrijf nu mee met ShareUregio een regionaal deelautoproject waaraan ook de gemeente Roermond gaat meedoen. Sinds 11 januari staat bij ons in de straat nu een Nissan Leaf met hardware waarmee de auto makkelijk met je telefoon geopend kan worden. De deelsoftware van GoodMoovs ondersteunt dit. Je kunt als aangemelde gebruiker een tijdslot reserveren en de auto gebruiken. Afrekening loopt via GoodMoovs. Mijn vorige auto stond voornamelijk stil in de straat. Super zonde en met deze deelmogelijkheid komt daaraan een einde. De Nissan Leaf wordt over een aantal weken vervangen door de definitieve projectauto, de Renault Zoe waarop mijn logo ook wordt geplakt. De Zoe kan naast laden, ook ontladen. Dat wordt voor de energietransitie van groot belang om de auto als buurtbatterij pieken in stroomverbruik te laten opvangen.
 • De Duurzame Huizendagen begin november waren bij ons een groot succes! Bijna 50 mensen zijn in die twee dagen langs geweest aan de Kapellerlaan en alle rondleidingen zaten vol. Natuurlijk aandacht voor de warmtepomp maar zeker ook voor alle andere maatregelen die eerst genomen moeten worden voor je überhaupt aan een warmtepomp moet gaan denken. Een verslag van de dagen vind je hier. Als je wilt weten of ons huis goed warm wordt deze winter, lees dan mijn nieuwste blogpost.
 • RoerOm Energie in Nood. Onder die kop wordt op dinsdag 4 februari in de Graasj een bijeenkomst gehouden. Door allerlei omstandigheden zijn er geen bestuursleden voor deze Roermondse energiecoöperatie meer beschikbaar. Er rest niets anders dan het opheffen van de energiecoöperatie tenzij we wat nieuwe krachten mobiliseren. Net nu de gemeente Roermond ook echt geld op de begroting heeft voor duurzaamheid en in de directe omgeving en het hele land energiecoöperaties echt bezig zijn met de energietransitie. We laten het toch niet gebeuren dat RoerOm Energie ter ziele gaat? Komt allen, meer erover hier.
 • In Roermond werd op 7 januari een goedbezochte avond georganiseerd door Extinction Rebellion. In het eerste deel werd de stand van zaken toegelicht, dat er sprake is een crisis voor zowel het wereldwijde klimaat als de ecologie. Het tweede deel van de lezing ging in op het ontstaan van Extinction Rebellion (XR) en de strategie die gebruikt wordt: geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid. 
  De komende maanden zullen er meer lezingen en trainingen volgen. Geïnteresseerden kunnen zich op de hoogte laten houden van toekomstige activiteiten door de
  Facebook-pagina van Extinction Rebellion Roermond te liken of zich te aan te melden voor de nieuwsbrief van XR via xrroermond@protonmail.com.
 • Als WarmteTransitieMaker ben ik gestart met een opdracht bij de gemeente Horst aan de Maas. Wij gaan samen met de werkgroep Energiek Kronenberg verschillende scenario's voor de energietransitie doorrekenen. Erg leuk, deze eerste opdracht als WarmteTransitieMaker. 
 • Deze week geef ik weer een presentatie, nu in Swalmen. Aan actieve leden van een dorpsraad en geïnteresseerden wordt door een andere ondernemer en mijzelf uitgelegd hoe jij zelf je huis kunt voorbereiden op een aardgasvrije toekomst en hoe je het comfort in je huis kunt verhogen. 
 • Als ik iets tegenkom, deel ik dat via mijn Facebookpagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn LinkedIn-profiel. Als je deze liket, krijg je deze korte tips nog eerder te zien.
 • Kijk eens op Facebook of LinkedIn. Graag liken en delen, want alleen op die manier komen dit soort berichten in het nieuws en de nieuwsbubbel van je vrienden/vriendinnen. Jouw klikgedrag heeft echt invloed!
 • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
 • Heb jij nog vragen of onderwerpen waar je graag meer over zou willen weten, laat het me dan weten. Interactie stel ik op prijs.
 
 Met duurzame groet,            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2020 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp