Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief Oktober 2018

In deze nieuwsbrief weer een samenvatting van mijn blogposts op DuurzaamRoermond en de bijbehorende Facebook pagina
Deze maand verslag van mijn, gemengde, ervaringen met Infraroodverwarming, onze halve finale plaats van Primaflow en advies voor het maken van stappen van het gas af bijvoorbeeld via de WarmteTransitieMakers. Ik kan mijn BTW die ik terugkreeg voor hele oude panelen, weer inzetten in verduurzaming! Via de blauwe links in de mail kom je direct op de juiste pagina van mijn blog. Veel leesplezier!

  • Deze maand kreeg ik de BTW over mijn zonnepanelen uit 2008, 2010 en 2012 (eindelijk) terug. Het heeft door de personele problemen bij de belastingdienst wat langer geduurd dan gehoopt maar ik heb de bevestigingen binnen. Door een uitspraak van de rechter kun je ook BTW terugvragen voor projecten die eerder werden opgeleverd dan 2013. Ook als je al subsidie voor deze panelen hebt gekregen kun je toch je BTW terugvragen. Hoe? Lees mijn blog. Doen of laten doen, maar niet vergeten!
  • Met Pieter Reus en Martein van de Goor zijn we gestart met een initiatief voor een andere manier van afvalscheiding. Gestimuleerd door lokaal geld. Op de website www.primaflow.eu lees je iets over het initiatief en de initiatiefnemers. Erg leuk was dat we met ons initiatief waren doorgedrongen tot de halve finale van BNG/VNG challenge. Helaas niet door na de finale, maar een mooie eerste stap voor ons initiatief. Een mooi overzicht van alle deelnemers vind je hier. Onthoudt de naam!
  • Met een lach en een traan, zo heet mijn blogpost over het einde van de wereldwinkel in Roermond en de verkrijgbaarheid van FairTrade artikelen en nog veel meer in de nieuwe WAAR winkel.
  • Om je huis zonder gas te verwarmen heb ik de afgelopen tijd aandacht besteed aan IR panelen. Interessant, maar ook niet simpel toe te passen zoals mijn kat-in-de-zak ervaring aantoonde. 
  • Een mooie pagina voor jou als bewoner is de site Hier Verwarmt. Succesverhalen van mensen die gewoon aan de gang gaan met stappen om van het (aard)gas af te gaan. Op de site wordt genoemd dat je vooral succesvol kunt zijn als je je aansluit bij een buurtinitiatief of initiatief van de lokale energiecoöperatie. Het is lastige materie en samen kun je veel succesvoller zijn. Met ons initiatief de WarmteTransitieMakers willen we deze groepen ondersteunen in de komende periode van de energietransitie. 
  • Als ik iets tegen kom, deel ik dat via mijn Facebookpagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn Linkedin-profiel. Als je deze liket, krijg je deze korte tips nog eerder te zien. Deze maand onder andere aandacht voor de aanmoedingsprijs van de werkgroep in Wageningen die net als wij in Roermond de vernieuwing van de riolering willen aangrijpen voor een warmtenet, de wel verdiende plek in de Trouw Duurzame top 100 voor Lisette Meddens en aandacht voor Urbanponics in Venlo. Kijk eens op Facebook of LinkedIn. Graag liken en delen, want alleen op die manier komen dit soort berichten in het nieuws en de nieuwsbubbel van je vrienden. Jouw klikgedrag heeft echt invloed!
  • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
  • Heb jij nog vragen of onderwerpen waar je graag meer over zou willen weten, laat het me dan weten. Interactie stel ik op prijs.
 
 met duurzame groet.            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2018 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp