Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief Zomer 2019

In deze nieuwsbrief weer een samenvatting van mijn blogposts op DuurzaamRoermond en de bijbehorende Facebook pagina
De gaskraan in ons huis is dichtgedraaid, dat was me een avontuur! De eerste ervaringen zijn binnen en die zijn niet alleen maar positief. De komende maanden gaan we ervaringen opdoen, in November ben je welkom tijdens de Duurzame Huizendagen. Dan kan jij ook aan de gang in jouw huis. Om dichter bij huis te blijven ook tips voor duurzame kleding. Lees in elk geval door!
Ben je nieuw, wees welkom!. Via de blauwe links in de mail kom je direct op de juiste pagina van mijn blog. Veel leesplezier!

 • De afgelopen maand werd de NIBE Lucht/water warmtepomp geïnstalleerd inclusief JAGA lage temperatuur radiator voor verwarming en ventilatie. De leverancier van de installatie die de komende jaren ook de monitoring voor zijn rekening neemt is The FCTR E (spreek uit The Factory) Wil je leren van onze ervaringen en zelf komen kijken en luisteren, schrijf dan alvast de Duurzame Huizendagen in je agenda. Op 2 en 9 november houden we open huis.
 • Een onderdeel van onze pioniersreis (want dat is het! Van het gas af in bestaande bouw is echt nog nieuw) was het afsluiten van de gasaansluiting. Ook daar bleek de pionierstatus met wisselende en tegenstrijdige adviezen van Greenchoice en Enexis. Via de blog en het vervolg deed ik verslag.
 • Graag had ik het hele avontuur dat toch wel veel tijd heeft gevergd helder uiteen gezet, ik heb overal foto's van gemaakt. Helaas zijn de werkzaamheden nog niet klaar dus op het fotoverslag moeten jullie nog even wachten. Van de hijswerkzaamheden die soepel verliepen zijn foto's wel al via Social media gedeeld.
 • Wist je al dat er vanaf september als onderdeel van het klimaatakkoord weer subsidie voor isolatie beschikbaar komt? Kijk maar op de site van RVO.
 • Binnenkort start Carolien uit Asenray met klimaatgesprekken. Wil jij ook weten hoe je je eigen klimaatimpact kan verminderen, doe dan mee met haar en schrijf je in op de site.
 • Wil jij ook kiezen voor duurzame kleding? De minste impact op het klimaat maak je als je tweedehands kleding koopt. Kun je dat niet vinden dan zijn Fairtrade kleren of EKO kleding soms lastig te vinden. Mooi nieuws is dat je nu via Our Favorite Shop in Roermond ook duurzame kleding voor heren hebt. Voor online zoeken naar alternatieven raad ik Project CECE aan, echt goed! Alle duurzame merken in 1 zoekmachine!
 • In Linne hield ik op 19 juni een presentatie bij de Buurkracht avond over de lol van het milieuvriendelijk leven en hoe wij eerst naar label B isoleerden en nu dus van het gas afgaan.
 • Voor PrimaFlow gingen we de binnenstad van Roermond in. Heeft de middenstand behoefte aan servicegericht, frequent ophalen van alle grondstoffen met elektrisch vervoer?
 • Als ik iets tegen kom, deel ik dat via mijn Facebookpagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn Linkedin-profiel. Als je deze liket, krijg je deze korte tips nog eerder te zien. Bijvoorbeeld deze maand de crowdfunding campagne van MUDjeans, MaaS (Mobility as a Service) dat mogelijk het einde gaat betekenen aan eigen auto's,  zonnepanelen op water, en een reactie op mijn reparatieblog voor de broodmachine. Ook andere broodbakmachines zijn op de beschreven manier simpel te repareren. 
 • Kijk eens op Facebook of LinkedIn. Graag liken en delen, want alleen op die manier komen dit soort berichten in het nieuws en de nieuwsbubbel van je vrienden/vriendinnen. Jouw klikgedrag heeft echt invloed!
 • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
 • Heb jij nog vragen of onderwerpen waar je graag meer over zou willen weten, laat het me dan weten. Interactie stel ik op prijs.
 
 met duurzame groet.            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2019 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp