Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief Maart 2018

Inderdaad, februari was te druk om een nieuwsbrief uit te brengen. Facebook gaat vaak net wat sneller, dus als je eerder updates van mij wil ontvangen zou ik aanraden de DuurzaamRoermond pagina op Facebook te liken. Stress was dit keer geen reden voor het niet verschijnen van de nieuwsbrief. Het gaat erg goed met mij en mijn eigen bedrijf in Duurzaamheid/Volhoudbaarheid Bona Ciklo. Volop nieuwe contacten, ideeën en sinds kort ook de eerste commerciële opdracht. De gemeente Leudal heeft mij gevraagd een nieuwe editie van de Duurzaamheidsmarkt te organiseren. Erg leuk om te doen! Het aantal abonnees van de nieuwsbrief zit weer in de lift. Als je de inhoud leuk vindt, gebruik de doorstuuroptie dan eens om hem aan iemand door te sturen en de impact van de nieuwsbrief verder te vergroten. Wordt gewaardeerd! Het roer kan en moet echt om, het liefst met zoveel mogelijk mensen.

  • De komende jaren gaan we er allemaal aan geloven. Fossiele brandstoffen hebben hun langste tijd gehad en we gaan met z'n allen van het gas af. Isoleren van je woning, het laten installeren van een warmtepomp, plaatsen van zonnepanelen, we komen er niet om heen. Als pionier maak ik er een sport van voorop te lopen en jullie voor te lichten of te enthousiasmeren. Op deze site stond een mooi artikel over de alternatieven. Maar het onderwerp #vanhetgaslos kan je haast niet gemist hebben in de media, overal aandacht.
  • Om mensen zoals jullie en je buren te helpen in de zoektocht zijn allerlei energiecoöperaties en initiatieven op zoek naar de beste manier om jullie te ontzorgen. Landelijke oplossingen zoals Greenhome maar meer nog lokale oplossingen zoals bij WeertEnergie, DubbelDuurzaam in Zuid-Limburg, Palet 3.0 in de Mijnstreek of zoals OzzeEnergie van Jan Linssen. Met OzzeEnergie zijn we naar Jaga (lage temperatuur radiatoren) en Isover geweest om kennis op te doen over de alternatieven. Sinds de opleiding mag ik me 3 sterren Isolatiepartner noemen en kan nog beter adviseren over isolatie. Toen ik merkte hoe irriterend glasvezel kan zijn, was ik overigens blij dat ik recent zelf voor gerecyclede textielisolatie koos, ook een mooi isolatie materiaal.
  • Samen met een buurvrouw in de straat heb ik onderzocht hoe je zonnepanelen kunt huren in plaats van kopen. Je hebt geen grote bedragen nodig, minder rompslomp, ze worden in de gaten gehouden en gerepareerd door de firma, dus best wel wat voordelen. Je betaalt huur maar die is vrijwel gelijk aan de verlaging van je energierekening. Dus makkelijk op zonnepanelen overgaan! Na vergelijking met verschillende partijen is voor haar Solease als beste partij naar voren gekomen. Kijk ook eens op de zonatlas om te zien dat ook jouw dak waarschijnlijk geschikt is voor zonnepanelen. 
  • In de media lees je ook wel over IR panelen als alternatief voor gasverwarming. Ik ben zelf nog lerend op dit vlak maar heb mijn kennis gedeeld in een blogpost hierover. Binnenkort ga ik zelf experimenteren. 
  • Op 21 maart valt er weer wat te kiezen, ook op het gebied van Volhoudbaarheid. Ik heb de programma's van de Roermondse partijen gescreend en vond vooral een hele vreemde conclusie over het CDA.....
  • Wist jij al dat er in Roermond in het kader van de klimaatadaptatie een subsidie is voor het afkoppelen van je regenpijp zodat regenwater gewoon je tuin in loopt? Niet, lees dan mijn blogpost.
  • Als ik iets tegen kom deel ik dat via mijn Facebook pagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn Linkedin profiel. Als je deze liked krijg je deze korte tips nog eerder te zien. Deze maand onder andere nog aandacht voor de nieuwe Facebookpagina van de Biologische markt, de opening van het wekelijkse repair cafe bij Dondersgoed op de Donderberg en de mooie daken van BeauSolar. Volop nieuws dus. Graag liken en delen. 
  • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
 
 met duurzame groet.            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2018 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp