Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief Mei 2019

In deze nieuwsbrief weer een samenvatting van mijn blogposts op DuurzaamRoermond en de bijbehorende Facebook pagina
De voorbereidingen voor de warmtepomp in ons huis zijn in volle gang. In November ben je welkom tijdens de Duurzame Huizendagen. Ik neem tenminste aan dat je aan de gang wilt gaan of blijven! Of wacht je liever op waterstof of biogas? Lees in elk geval door!
Ben je nieuw, wees welkom!. Via de blauwe links in de mail kom je direct op de juiste pagina van mijn blog. Veel leesplezier!

 • Na ons besluit tot de aanschaf van een warmtepomp startte er een turbulente tijd. Zoals je wellicht gehoord hebt (of hier kunt nalezen) wordt van het gas af gaan flink duurder en moet er worden gegraven om de leiding ook echt te verwijderen. Geen leuk vooruitzicht maar het laatste woord, ook in de politiek is hier nog niet over gezegd. Ook de overgang naar een 3 fase-aansluiting ging niet soepel. Wil je leren van onze ervaringen schrijf dan alvast de Duurzame Huizendagen in je agenda. Op 2 en 9 november houden we open huis.
 • Wist je al dat de vraag naar biologische asperges enorm is gestegen? Lees de blog hierover en sla je slag!
 • Op de Renovatie en Monument beurs in Den Bosch heb ik weer veel informatie opgehaald onder andere over speciaal glas voor monumenten en gedeeld via deze blog. Indrukwekkend! 
 • De inspirerende foto van grote zonnedaken van de gemeente Roermond houd ik er nog even in. Op donderdag 18 april sprak ik op aanvraag van de Bibliotheek Bibliorura over de Energietransitie. Zoals verwacht wist bijna niemand van de aanwezigen dat Roermond zo goed bezig is. Erg leuk om te doen en ook goed te zien dat de bibliotheek haar maatschappelijke rol oppakt door mij in te huren. Wil jij ook een inspirerende lezing en antwoorden op bijna al je vragen en mij daarvoor uitnodigen, stuur me een mail. 
 • Nu na twee maanden stookseizoen zien we duidelijk de impact van de Tonzon vloerisolatie waarover ik hier eerder schreef. Duidelijk minder gasgebruik en meer comfort. Deze week maakte NIBE, het instituut voor Bouwbiologie en Ecologie nog dat deze vorm van vloerisolatie de meest milieuvriendelijke is, ook al doordat het vrijwel geen plek in neemt als je het transporteert voor installatie. 
 • Naast de energietransitie besteed ik flink tijd aan de circulaire economie, bijvoorbeeld via ons initiatief PrimaFlow. Via deze link zie je de pitch die ik voor de Groene Helden Award van het IVN Limburg heb gehouden. In 5 minuten leer je meer over ons initiatief waarvoor we een mooie prijs ontvingen.
 • Het valt me op dat ik steeds meer mensen spreek die liever op waterstof wachten dan nu met isoleren of met een andere manier verwarmen aan de gang te gaan.  Hoewel waterstof heel belangrijk en relevant wordt voor de energietransitie zal het waarschijnlijk voor verwarming van onze huizen nooit beschikbaar komen. Jan-Willem van de Groep schreef een mooie blog hierover, die ik echt kan aanbevelen. 
 • Als ik iets tegen kom, deel ik dat via mijn Facebookpagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn Linkedin-profiel. Als je deze liket, krijg je deze korte tips nog eerder te zien. Bijvoorbeeld deze maand de mogelijkheid om zonnepanelen te huren en de campagne over duurzame banen in de toekomst via inkoppertjes
  Kijk eens op Facebook of LinkedIn. Graag liken en delen, want alleen op die manier komen dit soort berichten in het nieuws en de nieuwsbubbel van je vrienden/vriendinnen. Jouw klikgedrag heeft echt invloed!
 • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
 • Heb jij nog vragen of onderwerpen waar je graag meer over zou willen weten, laat het me dan weten. Interactie stel ik op prijs.
 
 met duurzame groet.            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2019 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp