Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief September 2018

In deze nieuwsbrief weer een samenvatting van mijn blogposts op DuurzaamRoermond en de bijbehorende Facebook pagina
Met een mooi project van 3D printen in metaal, een oproep tot Ecotax, een discussie over plastic-vrij leven en nog veel meer. Via de blauwe links in de mail kom je direct op de juiste pagina van mijn blog. Veel leesplezier!

  • De oproep tot deelname aan het Europees project voor energiebesparing in de vorige nieuwsbrief heeft gewerkt, er zijn genoeg deelnemers in Roermond! Deze gezinnen gaan proberen minder te wassen en anders te stoken.
  • In september wordt er wereldwijd aandacht besteed aan Plastic-vrij leven. Terwijl de Ocean Cleanup startte met het plastic uit de oceaan te vissen, moeten we natuurlijk tegelijkertijd voorkomen dat niet-afbreekbaar plastic in onze milieu komt. Ecoplaza is druk bezig alle onafbreekbare plastic in de winkel te vervangen door recyclebare en afbreekbare verpakking. Dit levert wel een nieuw dilemma op. Lees mijn blog hierover maar.
  • Nu verkrijgbaar in de boekhandel: het Zero Waste Project waarin Jessie en Nicky Kroon laten zien hoe jij zonder plastic en afval kunt leven. In Juni was Nicky nog te gast bij het Duurzaamheidsfestival in Leudal met inspirerende tips.
  • Mijn klant en ikzelf zijn zeer tevreden met de resultaten van het scannen en printen van metalen onderdelen voor zijn raam. De firma Melotte heeft mooi werk verricht, kijk hier maar. Voor mijn bedrijf heb ik ondertussen een eigen printer dus printen in diverse kunststoffen om apparaten te repareren zal wel vaker langs komen op de blog.
  • Ik zou zakelijk graag elektrisch willen rijden maar het liefst de auto dan ook als deelauto inzetten. Er zijn al verschillende deelplatformen voor elektrische auto's in Nederland actief maar nog niet bij ons in de buurt. Wil jij ook goedkoop elektrisch rijden?  Doe je mee?
  • Voor het boek dat ik aan het schrijven ben moet ik ook veel lezen. Onder ander het boek "de vergeten oplossing". Dit gaat over de Ecotax om te zorgen dat de milieu impact van bedrijven wordt belast om zo milieuvriendelijke producten en productiewijzen te stimuleren. In de blog een oproep om te stemmen, meedoen wordt gewaardeerd!
  • De oprichting van De Warmtetransitiemakers waarover ik eerder schreef vordert gestaag. Eind september wordt duidelijk hoe dit bedrijf van start gaat om gemeentes en wijken te helpen met de plannen en de uitvoering van de noodzakelijke energietransitie. Een enorme uitdaging wacht ons! Ondertussen zijn mijn eigen inventarisaties wel voorbij. Ik sta op het punt InfraRood verwarming en een warmtepomp te gaan aanschaffen.
  • Als ik iets tegen kom, deel ik dat via mijn Facebookpagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn Linkedin-profiel. Als je deze liket, krijg je deze korte tips nog eerder te zien. Deze maand onder andere lokaal geld van United Economy, een video op Facebook van Kate Raworth, een bezoek aan de beurs Duurzaam Erfgoed in Maastricht en een oproep om toch vooral aan alternatieven voor gasverwarming te werken en niet te wachten op waterstof.  Kijk eens op Facebook of LinkedIn. Graag liken en delen, want alleen op die manier komen dit soort berichten in het nieuws en de nieuwsbubbel van je vrienden. Jouw klikgedrag heeft echt invloed!
  • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
  • Heb jij nog vragen of onderwerpen waar je graag meer over zou willen weten, laat het me dan weten. Interactie stel ik op prijs.
 
 met duurzame groet.            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2018 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp