Copy

Ziet de email er niet goed uit? Bekijk hem dan in je browser

Nieuwsbrief Mei 2018

In deze nieuwsbrief weer een samenvatting van mijn blogposts op DuurzaamRoermond en de bijbehorende Facebook pagina:  DuurzaamRoermond. Met deze maand de beloofde update rond warmtepompen, mijn start als WarmteTransitieMaker en de overgang naar elektrisch koken en verwarmen.

En natuurlijk is het de maand van het voorbereiden op 25 mei, de dag waarop de nieuwe wet op de privacy voor alle bedrijven ingaat. Ik heb voor DuurzaamRoermond en BonaCiklo een goed leesbaar privacy statement op de site gezet. Ik deel jullie gegevens niet en je emailadres wordt alleen gebruikt voor het toesturen van deze nieuwsbrieven. In elke mail staat hoe je je kunt afmelden als je niet langer geïnteresseerd bent. 

 • Vorige keer beloofde ik weer wat te vertellen over warmtepompen. Er gaat geen dag voorbij of het onderwerp komt in de media. Wat ik tegenkwam heb ik gedeeld in een blogpost. Binnenkort krijg ik een dag training en kan ik volgende keer weer meer vertellen.
 • Wil jij van het gas af of snappen wat er bij komt kijken als je van het gas af wilt? Het is duidelijk dat er eigenlijk 5 stappen zijn die we allemaal moeten doen:
  • isoleren: spouwmuur-, dak-, vloerisolatie en HR++ of triple glas en kieren dichten. Alles om de warmtevraag te verlagen.
  • ventileren: als je alle kieren hebt gedicht is het wel van belang goed te ventileren. Anders krijg je gegarandeerd vochtproblemen. Ventileren met warmteterugwinning is dan natuurlijk het mooiste.
  • lage temperatuur verwarming: de warmtepomp werkt het best met lage temperatuur water. Dat kan met vloerverwarming of met lage temperatuurradiatoren. InfraRood (IR) verwarming kan een alternatief zijn voor de warmtepomp als je goed geïsoleerd hebt.
  • plaats zonnepanelen om de nodige elektriciteit op te wekken
  • ga koken op inductie.
 • wil je meer info over het onderwerp #vanhetgaslos? Kom dan op zondag 24 juni naar het door mij georganiseerde Duurzaamheidsfestival bij het gemeentehuis van Leudal, Leudalplein 1 in Heythuysen, tussen 11 en 16 uur. De leveranciers van bovengenoemde maatregelen zijn er allemaal, dus vraag ze het hemd van het lijf! En vertel je kennissen dat het festival er komt, zegt het voort.
 • Ondertussen ben ik zelf aan het studeren op een buurtwarmtenet. Ik ben WarmteTransitieMaker geworden en probeer de gemeente te overtuigen van een studie naar de mogelijkheid voor lokale warmte. Waarom zouden we allemaal zelf een warmtepomp moeten kopen als het ook gezamenlijk kan? En dan ook nog door de burgers zelf? Nieuwsgierig? Wil je meedoen? Kijk op mijn site
 • Als je elektrisch gaat verwarmen en koken moet je wellicht je elektrische aansluiting laten opwaarderen. Het blijkt dat je als consument moet oppassen dat je de besparing van het verwijderen van de gasaansluiting niet direct kwijt bent door de verhoging van het vastrecht van de elektra. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus lees mee
 • Als ik iets tegen kom, deel ik dat via mijn Facebookpagina's van DuurzaamRoermondBona Ciklo en mijn Linkedin-profiel. Als je deze liket, krijg je deze korte tips nog eerder te zien. Deze maand onder andere een video over de manier waarop onze kledingindustrie draait en hoe je zelf daarin andere keuzes kan maken, De donuteconomie in 7 video’s, dode hommels op planten van de Intratuin, een video over het belang van bodemleven in de landbouw en het gebruik van Olivijn in je tuin om CO2 actief af te vangen. Volop nieuws dus. Kijk eens op Facebook of LinkedIn. Graag liken en delen, want alleen op die manier komen dit soort berichten in het nieuws en de nieuwsbubbel van je vrienden. Jouw klikgedrag heeft echt invloed!
 • Doorsturen van deze mail naar andere mensen graag via de doorstuur optie. Gebruik deze optie in plaats van gewoon doorsturen in je mail want dan loop je het risico dat de geadresseerde jou uit ons bestand knikkert door uitschrijven te kiezen. Dat zou jammer zijn.
 
 met duurzame groet.            
 Floris Mokveld
 
 DuurzaamRoermond en Bona Ciklo
Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid
 
Deel
Tweet
Deel
Doorsturen

Uitschrijven | Update je profiel | Doorsturen naar een vriend

Copyright (C) 2018 DuurzaamRoermond All rights reserved.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd aan mensen die zich hebben aangemeld via www.duurzaamroermond.nl/blog

DuurzaamRoermond
Kapellerlaan 149
Roermond, Limburg 6045AC
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp