Copy
No veus aquest missatge correctament? Mira'l al teu navegador
albert bestard, paisatgistes
butlletí d'hivern 2010
Curs de jardineria

Hem col·laborat amb el Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya per organitzar un curs de disseny de jardins de baix consum hídric, destinat a tècnics del ram, mitjançant la Fundació de l’Enginyeria Agrícola Catalana.

 

A més de qüestions com la tria d'espècies (aspecte que tradicionalment ha estat l'estrella de la xerojardineria), hem volgut anar més enllà.
Encoixinament
El tractament del sòl i la potenciació de la seva fertilitat a llarg termini, programació del calendari de plantacions, qualitat del material vegetal, tractament i acumulació “in situ” d'aigües residuals, eficiència dels sistemes de reg, programació de les dosi de reg adaptada a les necessitats vegetatives reals, telegestió dels programadors, etc.

 

Confiem que aquest curs hagi ajudat els assistents a fer un salt endavant en la creació de jardins de baix consum hídric.



Comencen les obres a Terrassa

Aquest gener han començat les obres de senyalització i arranjament de camins forestals al Parc Agroforestal de Terrassa. El projecte està promogut pel Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Terrassa i el varem redactar conjuntament amb els seus serveis tècnics.



Biennal del paisatge
Futur concurs internacional d'idees

L'Associació Espanyola de Paisatgistes està preparant una col·laboració amb la Biennal del Paisatge i Santa & Cole per a la convocatòria d'un concurs d'idees d'àmbit internacional, que coincidiria amb la pròpia Biennal.

 

No hi ha detalls encara, però el plantejament preliminar del concurs promet ser interessant.


Subsòl estructural
Hem provat la tècnica que fa compatibles les arrels dels arbres i les bases de paviments

Fotografia de la barreja "in situ" del sòl estructural

Hem provat la tècnica de subsòl estructural per primer cop aquesta tardor. Es tracta d'una evolució de les conegudes Terres Amsterdam, basada en una barreja de sòl i graves, desenvolupada per la Universitat de Cornell i que a casa nostra ja havia estat experimentada per Eliseu Guillamon i Salvador Cañís, entre d'altres


L'objectiu d'aquesta tècnica (i dels antecedents dels quals es deriva) és el de constituir una sotsbase per a paviments que compatibilitzi la funcio portant i la fertilitat per a les arrels. La compactació i la impermeabilitat de les bases tradicionals de paviments dificulten el creixement de les arrels, limitant el desenvolupament dels arbres i provocant conflictes per aixecaments de paviments.

Hem fet una prova pilot a Sabadell, plantant un lledoner sobre una base de subsòl estructural i tres més directament sobre el terreny argilós preexistent, tots en una vorera recentment pavimentada. La compactació resultant ha donat suficient per a suportar el trànsit d'un carrer d'intensitat mitjana. El pas del temps ens donarà els resultats del creixement de l'arbre.


Entorns de l'Hospital Comarcal d'Igualada
Inauguració en ple hivern igualadí

Imatge del parc acabat de plantar


En ple mes de desembre es va inaugurar la urbanització de l'entorn de l'Hospital Comarcal d'Igualada. L'obra ha estat promoguda per l'Ajuntament d'Igualada i finançada pel pla FEIL del 2009.


Amb els serveis tècnics municipals, vàrem adaptar les plantacions ornamentals i la xarxa de reg del projecte original, de l'arquitecte
Emili Donato a les condicions agronòmiques particulars d'Igualada (tendències continentals del clima
i sòls bàsics, argilosos i prims).


Les obres van acabar just a temps i es van aconseguir els objectius fixats, gràcies en gran part a la dedicació dels contractistes de les respectives fases,
Jardineria Moix i PROINOSA. Les plantacions, amb combinacions de gramínies, arbusts i herbàcies de floració mostraran el resultat la propera primavera.





Projecte de reg per als talussos del Llobregat

Al municipi del Prat de Llobregat s'han condicionat els marges del riu, amb una consolidació dels límits del riu, dins la zona inundable, i un arranjament dels accessos i dels talussos. L'Ajuntament

, davant la conveniència de mantenir  els talussos en permanent estat vegetatiu, ens ha encarregat el projecte d'una xarxa de reg de suport.

 

La zona fa poc més d'un quilòmetre de llarg. El sistema proposat inclou un dipòsit enterrat, amb grup de bombeig i està previst que en el futur estigui abastat per aigües procedents de la depuradora del Prat.





Novetats a la web


A l’apartat de projectes de la web ara podreu, a més de veure les fotografies habituals, descarregar-vos una fitxa del projecte en format PDF amb les dades rellevants i imatges de plantes, seccions, etc.

Esteu rebent aquest butlletí perquè ens heu autoritzat a utilitzar el vostre correu electrònic per enviar informació de AB PAISATGISTES SL, o perquè hem coincidit en algun projecto o concurs. D'acord amb la normativa del Reglament General de Protecció de Dades de la UE (RGPD) 2016/679 de protecció dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades es troben al nostre fitxer, el responsable del qual és AB PAISATGISTES SL. Les vostres dades es tracten amb l'única finalitat de la difusió de les nostres activitats i no es proporcionen a tercers.

Si no vols seguir rebent aquest butlletí, desapunta't

Ens trobareu a:
AB paisatgistes, SL
Bailen 71, entresòl 4ª
Barcelona, Catalunya 08009
Spain

Add us to your address book

Copyright (C) 2010 AB paisatgistes, SL Tots els drets reservats.

Reenvia aquest missatge a un conegut
Actualitza les teves dades