Nieuws en tips i.v.m. webtoegankelijkheid
AnySurfer, voor een toegankelijker internet

Europa verplicht webtoegankelijkheid

De richtlijn (EU) 2016/2102 van het Europees Parlement en de Raad inzake de toegankelijkheid van de websites en mobiele applicaties van overheidsinstanties is gepubliceerd en van kracht sinds december. België moet voor september 2018 een wet schrijven die webtoegankelijkheid verplicht. De norm is WCAG level AA. De richtlijn bevat een realistisch tijdspad en er zijn enkele uitzonderingen voorzien. De boodschap is duidelijk: het is perfect haalbaar als je er nu aan begint.
European Commission logo
Wat dit allemaal concreet inhoudt lees je in onze blogpost Europese richtlijn: wie doet wat?

Opleiding

Er zijn nog maar 4 plaatsen vrij voor onze volgende technische opleiding op 21 en 28 maart, telkens van 13u tot 17u in ons lokaal in Brussel, op wandelafstand van Centraal station. Reserveer snel je plaats.

Past de datum niet? We geven al onze opleidingen (web, documenten of video) ook in company op aanvraag.

Nieuwe erkende bouwers

De nieuwe Europese richtlijn beïnvloedt ook webontwikkelaars die voor de overheid willen werken. Erkende bouwers kunnen in aanbestedingen objectief aantonen dat ze ervaring hebben met toegankelijkheid. Statik uit Leuven en Javlo uit Perwez zijn onze nieuwste erkende bouwers.

StatikJavlo

Sinds 1 januari  zijn de voorwaarden voor erkenning simpeler, zowel om erkend te worden als om erkend te blijven.

Spreker op uw event

Organiseer je een studiedag, congres of workshop, nodig ons gerust uit als spreker. We praten jouw publiek graag bij over toegankelijkheid. Onderwerpen kunnen heel divers zijn. We spreken in het Nederlands, Engels en Frans.

Tip: contrastwaarden in Chrome

Contrast is belangrijk voor al uw bezoekers. Zeker op mobiel. Om alles makkelijk leesbaar te houden mag de tekstkleur t.o.v de achtergrondkleur niet onder het contrastratio van 4,5 scoren. Voor grotere tekst zoals koppen ligt het minimum op 3. Er bestaan veel tools om de contrastwaarde te berekenen. Chrome doet het automatisch als u de Accessibility Developer Tools extensie installeert en suggereert kleurwaarden waarmee je de norm haalt als dat nog niet het geval is. Kijk onder accessibility properties als je een element inspecteert. 
contrast ratio van 2,16 in chrome dev tools paneel

Zij maken er werk van

In de voorbije maanden hielpen we onder andere deze organisaties de toegankelijkheid van hun website of app verbeteren:

KBC bankBrussels Airlines
VRTUniaEuropese Ombudsman

Contact

info@anysurfer.be - tel 02 21 06 149 - twitter.com/anysurfer
Blindenzorg Licht en Liefde vzw / AnySurfer Kunstlaan 24 bus 21 Brussel 1000 Belgium

Voeg ons toe aan uw adresboek (vCard)

uitschrijven op de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp