Nieuws en tips i.v.m. webtoegankelijkheid
AnySurfer, voor een toegankelijker internet

Technische opleiding

We vernieuwden ons opleidingslokaal in Brussel. In juni organiseren we een technische opleiding met individuele inschrijvingen. Geef uw voorkeur aan voor 11, 17 of 20 juni. Als wij uw e-mailadres nog niet hebben, stuur dan ook een mail. De prijs is 200 euro excl. BTW. Dankzij onze Qfor-erkenning en uw KMO-portefeuille kunt u dit bedrag halveren.

Workshops, conferenties, presentaties

De vorige nieuwsbrief bevatte vooral nieuwe artikels op onze website. Deze keer gaan we de baan op en komen we u toegankelijkheid uitleggen op volgende evenementen:

De Webdag voor zelfstandigen en KMO’s zal op 8 mei in Brussel de vraag beantwoorden "hoe kan het internet uw project of bedrijf verder ontwikkelen?" In een plenaire presentatie van een half uur zullen we het publiek overtuigen dat de 15% personen met een handicap ook potentiële klanten zijn op voorwaarde dat uw website toegankelijk is.

Ontwikkelaars van mobiele applicaties verzamelen op 15 mei in Gent voor AppsCity. Onze workshop in de namiddag laat u zien hoe mensen met een handicap tablets en smartphones gebruiken en hoe u als ontwikkelaar uw app toegankelijk maakt zodat de eerder genoemde 15% potentiële klanten er ook gebruik van kunnen maken.

Tijdens de studiedag over Toegankelijke rondleidingen voor blinden en slechtzienden op 12 mei in Brussel geven we twee workshops: "Technische hulpmiddelen om informatie over te brengen" en "Hoe maak ik mijn digitaal aanbod toegankelijk?"

Op 15 mei is het Global Accessibility Awareness Day: voor deze gelegenheid organiseren de Franstalige AnySurfercollega's een gratis infosessie in ons kantoor te Brussel. Welkom om 17 uur na inschrijving.

ETSI (European Telecommunications Standards Institute) organiseert op 2 en 3 juni voor de eerste keer een workshop on the Human side of technology. We zullen er spreken over de toegankelijkheid van loginsystemen zoals bankkaart- en eId-lezers en beveiligingstechnieken als Captcha. Deze zaken moeten beter gestandaardiseerd worden want anders dreigen mensen uit de boot van online bankieren en e-government te vallen. De workshop is gratis en vindt plaats in Sophia Antipolis, Frankrijk.

Op de conferentie eBooks for everyone presenteren we waar je als auteur rekening mee moet houden om toegankelijke boeken te maken in het iBooks formaat. De conferentie vindt plaats op 22 en 23 augustus in Parijs.

5 redenen waarom toegankelijkheid een plaats verdient in uw communicatie

Dit is de titel van een gastblogpost die we schreven voor Toecomst, Logboek van het project Visie en strategie Vlaamse overheidscommunicatie 2014-2020. Ook benieuwd naar de band tussen communicatie en toegankelijkheid?

Nieuwe erkende bouwer

Erkende bouwers zijn webbureau's die kennis hebben over en ervaring met bouwen van toegankelijke websites. Sinds de vorige nieuwsbrief is Digicreate aan de lijst van erkende bouwers toegevoegd. Die bevat nu 14 bedrijven waaruit u kunt kiezen.

Website Digicreate

Nieuwe AnySurferlabels

145 websites dragen op dit moment het AnySurferlabel. Dit zijn de websites die sinds de vorige nieuwsbrief het label behaalden of verlengd hebben:

Contact

AnySurfer
Blindenzorg Licht en Liefde vzw
Kunstlaan 24 bus 21
1000 Brussel
tel 02 21 06 149

uitschrijven op de nieuwsbrief

editie 27, mei 2014
volg ons op twitter volg ons op Facebook