Copy
PERSBERICHT
16 september, Parijs

ELODIE ORBAEN IS WERELDKAMPIOENE PARACLIMBING RP3

Het Belgisch volkslied weerklinkt in de AccorHotels Arena in Parijs. Elodie Orbaen kaapte vandaag de titel van wereldkampioene paraclimbing weg in de categorie RP3. Anak Verhoeven wist zich te plaatsen voor de finale lead.

WERELDKAMPIOENE PARACLIMBING

Om 19:30 uur verzamelde het Belgian Climbing Team zich in de arena voor de finale van paraklimster Elodie Orbaen, die klimt met een beenprothese. Na een succesvolle kwalificatieronde stond ze op een gedeelde eerste plaats in haar categorie. Elodie leverde in de finaleroute een uitzonderlijke prestatie: als enige atlete bereikte ze de top van de route en veroverde hierbij de wereldtitel. “Mijn doel voor deze finale was om de route uit te klimmen”, zegt Elodie, “maar ik heb mezelf vanavond overstegen.”

ANAK VERHOEVEN STOOT DOOR NAAR DE FINALE LEAD

Na een sterke kwalificatieronde stond Anak Verhoeven op een gedeelde eerste plaats met vijf andere atletes. Anak moest drie concurrenten voor laten gaan, maar stelt haar plaats in de finale veilig. Ook Héloïse Doumont leverde een ijzersterke prestatie tijdens de kwalificaties en stootte door naar de halve finale. Héloïse eindigde 17de op 26 deelnemers, een resultaat waar ze terecht trots op is.

Vragen of interviews? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Via deze link (ftp://ftp.ifsc-climbing.org/) vindt u beeldmateriaal dat u kunt gebruiken voor eventuele publicaties (gebruikersnaam: media, paswoord: climbing2016).

Persverantwoordelijke: Isabeau Vogeleer
isabeau.vogeleer@kbfvzw.be, 03 830 75 00 (secretariaat KBF) of 0499 18 81 84

Over Climbing & Mountaineering Belgium
Climbing & Mountaineering Belgium (CMBel) is de nationale koepelorganisatie die bestaat uit de Club Alpin Belge (CAB) en de Klim- en Bergsportfederatie (KBF). In opdracht van KBF en CAB behartigt CMBel de internationale belangen van de Belgische klim- en bergsporters.
==============================================

Unsubscribe <<Email Address>> from this list:
https://klimenbergsportfederatie.us1.list-manage.com/unsubscribe?u=7089bc76e7de52e54902f602d&id=0e3cc35b0c&e=[UNIQID]&c=879a64d5e9