Copy
PERSBERICHT
18 september, Parijs

VIJFDE PLAATS OP HET WK VOOR NIEUWKOMER FREDERIK LEYS

De 29-jarige Frederik Leys heeft een vijfde plaats behaald tijdens het wereldkampioenschap paraklimmen in de categorie AL2 (atleten met een beenamputatie). De Leuvense atleet, die klimt met een beenprothese, stond op een gedeelde vierde plaats na de kwalificatieronde. Ondanks de verrassende afwezigheid van titelverdediger Urko Carmona Barandiaran (Spanje) was de concurrentie te sterk voor Leys. “Ik ben tevreden met mijn prestatie,” zegt Leys, “Het was mijn tweede deelname aan een internationale wedstrijd. Ik wilde tijdens dit WK dan ook hoofdzakelijk belangrijke wedstrijdervaring opdoen. Over twee jaar wil ik opnieuw aan het WK deelnemen. Sterker, meer ervaren, dan ga ik voor goud.”

De gouden medaille ging naar de Spanjaard Albert Guardia Ferrer die met slechts 1 been klimt en overtuigend sterker was dan de andere finalisten. Julien Gasc (Frankrijk) en Iván Germán Pascual (Spanje) slepen de zilveren en bronzen medaille in de wacht.

ZES FINALISTEN, EEN GOUDEN EN EEN ZILVEREN MEDAILLE VOOR BELGIË

Het Belgische wedstrijdteam keert tevreden naar huis na het wereldkampioenschap. Zestien Belgische atleten traden aan in Parijs in vier verschillende disciplines: lead, boulder, speed en paraklimmen. Zes van hen slaagden erin om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. De 18-jarige Héloïse Doumont (Villers-le-Bouillet) en de 21-jarige Loïc Timmermans (Kraainem) strandden in de halve finale lead maar leverden uitzonderlijke prestaties. Ook de 19-jarige Chloé Caulier (Masnuy Saint Pierre) is tevreden over haar prestatie in de halve finale boulder. Paraklimster Elodie Orbaen (Louvain-la-Neuve) klom zich een weg naar een gouden medaille in het paraklimmen in de categorie RP3 (neurologische, fysieke beperking). Anak Verhoeven (Schriek) schopte het tot vicewereldkampioene lead en staat hierdoor op nummer 1 in de wereldranglijst. Frederik Leys voegde een vijfde plaats in het paraklimmen aan dit lijstje toe.

Vragen of interviews? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Via deze link vindt u beeldmateriaal dat u kunt gebruiken voor eventuele publicaties (gebruikersnaam: media, paswoord: climbing2016).

Persverantwoordelijke Klim- en Bergsportfederatie vzw: Isabeau Vogeleer, isabeau.vogeleer@kbfvzw.be, 03 830 75 00 (secretariaat KBF) of 0499 18 81 84

Over Climbing & Mountaineering Belgium: Climbing & Mountaineering Belgium (CMBel) is de nationale koepelorganisatie die bestaat uit de Club Alpin Belge (CAB) en de Klim- en Bergsportfederatie (KBF). In opdracht van KBF en CAB behartigt CMBel de internationale belangen van de Belgische klim- en bergsporters.

==============================================
U ontvangt deze persberichten omdat uw contactgegevens opgenomen zijn in de perslijst verstrekt door de Vlaamse Sportfederatie.

Unsubscribe <<Email Address>> from this list:
https://klimenbergsportfederatie.us1.list-manage.com/unsubscribe?u=7089bc76e7de52e54902f602d&id=0e3cc35b0c&e=[UNIQID]&c=5a666a1e7e

Our mailing address is:
Klim- en bergsportfederatie Statiestraat 64 Zwijndrecht 2070 Belgium

Our telephone:
038307500

Forward this email to a friend:
http://us1.forward-to-friend.com/forward?u=7089bc76e7de52e54902f602d&id=5a666a1e7e&e=[UNIQID]

Update your profile:
https://klimenbergsportfederatie.us1.list-manage.com/profile?u=7089bc76e7de52e54902f602d&id=0e3cc35b0c&e=[UNIQID]&c=5a666a1e7e