Copy
View this email in your browser

Forår hos Educant Aps


Nu er det endelig blevet forår. Man kan ligefrem mærke hvordan lyset og forårssolen puster nyt liv i både krop og sjæl. Det trænger vi vist alle til.

Datarobotten bliver opgraderet til 5.0


For at sikre den fremtidige drift af DataRobotten begyndte vi i starten af skoleåret 2020 en migrering fra den ældre platform .Net Framework til .Net 5.0. - og vi er nu lidt mere end et halvt år senere klar til at dele DataRobotten 5.0 med jer.
Migreringen betyder, at vi i de kommende uger opgraderer DataRobotten hos alle vores kunder. I vil i denne forbindelse muligvis opleve kortere nedetider på vores services, når vi når til at opgradere DataRobotten for netop jer. Men vi bestræber os naturligvis på at gøre det så hurtigt og smertefrit som muligt.
DataRobotten vil som følge af migreringen kunne benytte de nyeste teknologier - og vi vil kunne rykke DataRobotten til nye højder.
Det første tiltag vi tager med DataRobotten 5.0 er at øge hastigheden for skift af kodeord.
 

Windows 10 Pro ("Education") - fra august
 


Vi anbefaler fremadrettet (fra august 2021), at alle elever med Windows computer som minimum har Windows 10 Pro installeret.
For skoler med licenser til Microsoft 365 A3 eller Microsoft 365 A5, vil elevernes computere automatisk opgraderer til Windows 10 Education, når de logger ind med deres skolekonto i Windows 10 Pro. Windows 10 Home muliggør ikke, at kunne logge ind med sin arbejds- eller skolekonto i Windows – og man vil derfor mangler vigtige funktionaliteter i Windows 10 Home.  
Hvis skolen (eleven) ikke har ovennævnte licenser, kan elever med Windows 10 Home, opgradere til Windows 10 Pro via Microsoft Store (ca. kr. 150).

Leksikon: Windows 10 Pro og Windows 10 Education er bygget med samme udgangspunkt. Microsoft har udviklet specifikke versioner af Windows 10 målrettet mod bestemte brugere og brugergrupper. Windows 10 Education er den version af det nye operativsystem, der er designet eksplicit til skole og undervisningsformål.
 

App's til rådighed via Microsoft Intune
 Hos Educant arbejder vi på, at gøre alle tilgængelige applikationer til rådighed i et App-katalog gennem Microsoft Intune. Dvs. at eleverne inden skolestart nemt kan installere de applikationer skolen anvender på sine enheder (Windows 10/MacOS/iOS/Android).
For de skoler med HCP Print (Cloud Printløsning) vil printere mv. også være klar inden eleverne starter på skolen. Dette sker via ganske få klik – og det gør det langt lettere for de nye elever. 
 

Serviceportalen - hjælp til selvhjælp
Husk at du 24/7 kan finde hjælp og vejledninger til Microsoft 365 mv. og din pc på Educants Serviceportal.
Alle skoler med en supportaftale, har et "Educant support-team" i Teams, hvor man kan spørge om hjælp til pc-problemerne og Office 365 (herunder Teams) hos vores support i kanalen "Generel".

Hop ind og tag et kig på https://support.educant.dk.

Du vælger "Log ind på Serviceportalen" og du skal benytter dit Unilogin.

Serviceportalen har du adgang til både nyheder, driftsinfo og hjælp ifa. små guides og vejledninger. Du kan f.eks. finde vejledninger og guides for Windows 10, Office 365, Teams, Unilogin, Microsoft Edge og også den nye 2-faktorgodkendelse (MFA) samt hjælp og gode råd omkring mindre PC-problemer. Ofte kan du hurtigt løse små problemer og spørgsmål omkring din pc eller din software ved at besøge Serviceportalen.

Det er også et nyhedsfeed på Serviceportalen, hvor du kan se hvis f.eks. Microsoft har et alvorligt nedbrud eller særlige nyheder omkring Microsoft 365 mv.

Kan du ikke umiddelbart finde det du søger på Serviceportalen, så prøv søgefunktionen øverst på siden.

Skulle der være guides eller vejledninger, som du savner, kan du kontakte vores support på support@educant.dk eller skrive direkte til vores support på Teams under "Educant Support" i kanalen "Generel". Så vil vi prøve at efterkomme ønskerne.

Da Serviceportalens udseende kan være forskelligt sat op fra skole til skole, er det muligt i begrænset omfang, at ønske genveje til særlige relevante links eller vejledninger, som vi kan opsætte på den enkelte skoles Serviceportal (dvs. at de kun er synlig på denne ene skoles Serviceportal). Kontakt supporten med jeres ønsker. Så vil vi prøve at tilpasse jeres udgave af Serviceportalen til det.
 

Nyheder og driftsinformation via Teams

 Husk at du/I altid kan følge med i vigtig information og nyheder i vores Educant supportteam og den nye nyhedskanal på Teams fra bl.a. Microsoft (og os) om f.eks. nye tiltag samt særlig driftsinformation.

Du finder Nyhedskanalen "Driftsinfo og Newsfeed" under Educants supportteam på Teams.
 

Hjælp - jeg har glemt min kode til Unilogin 


Du (eller eleven) kan nemt selv skifte koden til Unilogin.

Du logger på https://portal.datarobotten.dk og klikker på "Skift adgangskode".
Har du glemt en kode, klikker du i stedet på "Glemt adgangskode".
Husk at der går lidt tid inden, at den nye kode er i funktion på alle systemer!

Skriv i vores supportteam på Teams, hvis du behøver hjælp!
 

Ændre eller slør din baggrund på Teams
Viste du, at du kan ændre din baggrund i Teams - eller bare sløre den? Dette er måske hensigtsmæssigt, hvis man holder møder hjemme fra, hvor man ikke ønsker, at mødedeltagerne også skal se hvordan man bor.

Du finder en guide her (den findes også på Serviceportalen):
Skift baggrund i Microsoft Teams.
 

Rigtig god påske til alle

 

Website
Copyright © 2021 Educant Aps, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp