Email not displaying correctly? View it in your browser.
Morris Motorcycles Racing Team 2010
Sponsorer

N3PMacMeckarna
Malmö Yrk.es HögskolaBildeve


DialectShapelink


Everysport

VENTELO - kommunikation för ditt företag


Winston Design


 
Viktigt meddelande till alla delägare, teamsponsorer, teammedlemmar och intressenter!

 

 

Hej Joakim,

Detta är ett ganska långt och i vissa avseenden tråkigt epostmeddelande, men viktigt på flera olika plan. Ha tålamod och kämpa dig igenom texten.

 

Innehållsförteckning

1. Status i Morris Motorcycles Racing Team 2010

2. En förändring i fokus - för teamet och bolaget

3. Affärsplanen för Morris Motorcycles AB i 140 tecken

4. Affärsplanen för Morris Motorcycles AB i korthet

5. Konvertering av “delägarskap” i teamet till delägarskap i bolaget

6. Ägarstruktur

7. Att investera i Morris Motorcycles AB

8. Viktigt! Betalningar för delägarskap och teamsponsors.

9. Tack!

 

1. Status i Morris Motorcycles Racing Team 2010

Idag och i morgon snor vi ihop de sista bitarna för vårt deltagande i Round Two i TTXGP UK. Vi tävlar i Anglesey - och jag tycker faktiskt att alla ska söka upp banan i Google Maps bara för att se hur galet långt bort banan ligger. 

Logistiskt är det en mardröm  - särskilt med tanke på att vi ska hämta hem MMCRT1 efter denna omgång.

Annie flyger med SAS från Arlanda till Dublin. Därefter tar hon färjan från Dublin till Holyhead. Om jag har planerat rätt kommer jag möta henne med vår hyrda van som kört 185 mil från Sverige...

De bästa nyheterna är att gasreglaget är fixat och att Annie kommer få träningstid på bana, Gelleråsen, nu på onsdag.

Annie har idag kommit tillbaka från Midnattssolsrallyt där tävlingskaravanen letts av vår ökendrottning! Annie har varje år sedan 2007 utgjort ett mycket uppskattat inslag som föråkare med sin maffiga enduromotorcykel. 

Hur det än går i helgen - sanslöst roligt att vi är med. Igen.

 

2. En förändring i fokus - för teamet och bolaget

Ett av de mest pinsamma ögonblicken i amerikansk historia är George W Bush (den yngre:s) tal som hölls på däcket av hangarfartyget USS Abraham Lincoln. Talet, för evigt ihågkommet som “2003 Mission Accomplished Speech” innehöll i sin ursprungliga version uttrycket “Mission Accomplished”, dvs “Uppdraget utfört”. Många gånger. När talet skickades på remiss bland  Vita husets ledning strök Donald Rumsfeld alla “Mission Accomplished” i texten - t om han insåg att det kunde bli en fras som kunde slå tillbaka. Ett sorgligt faktum är att fler amerikanska soldater dött efter “Mission Accomplished” än före.

“Mission Accomplished” ströks ur talet. Synd bara att ingen berättade det för den som trycket upp en jättestor banderoll med texten “Mission Accomplished” och hängt upp den på USS Abraham Lincoln:s kontrolltorn.

Bildlänk: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Bush_mission_accomplished.jpg

Därför kommer inte jag, eller någon annan amerikan i modern tid, någonsin att säga “Uppdraget utfört”.

Men jag kan säga; vi har nått ett av våra mål - att komma med i TTXGP. 

Väl här, efter att ha smakat framgångens sötma, blev vi som var på plats under första loppet (och ett några av er som följde oss på distans) bitna av tävlingsdemonen. Visst, jag skrattade så att jag grät, fick gåshud och allt det där - men när Annie rullar in (som vi trodde som sexa) som sjua trots den trasiga cykeln - då hände något. Plötsligt kom insikten att vi inte bara hade kommit med - om materialet håller är vi definitivt ett team som kan ta oss till finalen i Spanien den 24 oktober. Den 24 oktober är 97 dagar bort. Med tanke på att vi gick från en tweet till ett vm på 117 dagar - nog borde vi kunna trimma MMCRT1 (vår Mavizen TTX02, förkortningen betyder Morris Motorcycles Racing Team One) så att vi har en chans att tävla om pallplatserna?

Denna satsning innebär att vi på något sätt behöver omdefiniera oss som team. Vi har i Sverige uppfattats som en “kul grej på nätet”. Något som vi bör fortsätta med. Vi är till mångt och mycket en kul grej på nätet. Men vi måste också respektera det faktum att vi är ett erkänt internationellt racing team. 

För det tre kvarvarande omgångarna av TTXGP UK gäller stallorder att ta placeringar som tar oss till finalen i Albacete. Samtidigt som vi försöker hålla vårt material helt. Och så fort vi fått hem MMCRT1 måste vi börja trimma och se till att Louise Lifvenborg, vår andreförare, kommer ut på banan för träning. Louise har hittills i brådrasket hamnat i skymundan - men hennes och Stefan Carlssons satsning Racingfabriken kan bli precis det ess i rockärmen vi behöver under hösten. 

Som en del i teamets satsning behöver vi göra en del mjukvaruutveckling. Controllermjukvaran suger och vi vill kunna skapa flera varianter av styrprogram till dessa http://www.kellycontroller.com/  Idag har de bara ytterst rudimentära Windowsklienter för att prata med controllern.  Vi behöver också skapa ett annat specialprogram till controllern; t ex en “boost” (ge tillfälligt extra kraft trots att det slösar med energi), ett “startprogram” (maximalt effektiv acceleration från stillastående), ett “depåkörningsprogram” (vad man än gör så går cykeln inte snabbare än trettio) och slutligen ett “coastningprogram” (ett energisparprogram för högfartkörning) Vidare behöver vi få upp cykeln trådlöst.  Alla teammedlemmar som känner suget - börja slipa tangentborden. Den 27/7 kommer MMCRT1 till Skåne - och några dagar senare till Stockholm.

För bolaget del går vi över i en ny fas. I den ursprungliga inbjudan stod det: 

Projektbeskrivning i en mening:

Investera i ett racingteam för elmotorcyklar som är en naturlig del av affärsplanen för bildandet av en återförsäljarverksamhet som säljer högpresterande elmotorcyklar i premiumsegmentet.

Ok..? Racingteamsdelen rullar. Men återförsäljarverksamheten? Ja, Mavizen har godkänt oss som återförsäljare. Nu gäller det att få fart på relationen med de övriga märkena - Brammo, Zero Motorcycles, Roehr, Mission mfl

Som en del i det arbetet har jag snurrat ihop en litet team inom teamet som ska träffa ett venturecapital-företag i augusti. Fullständigt för tidigt för oss och galet som allting annat - men just nu verkar det som tiden är absolut perfekt för att diskutera verksamheter kring elfordon. Som en del i förberedelserna måste vi nu städa upp lite inom Morris Motorcycles AB. Mer om detta lite längre fram i detta epostmeddelande.

 

3. Affärsplanen för Morris Motorcycles AB i 140 tecken

Team, Bok, Tidskrift, Appar, Kläder, Nordiska tävlingar, Återförsäljarkedja, egenutvecklade tillbehör och i framtiden en egendesignad elhoj.

 

4. Utdrag ur Affärsplanen för Morris Motorcycles AB

Vi startade ett racingteam så att företaget Morris Motorcycles AB för alltid kommer att ha en trovärdighet inom prestandasegmentet. Vi har en historia att berätta, vi kan alltid hänvisa till våra upplevelser. När vi säljer en elhoj kommer det underförstått finnas med en garanti att vi vet vad vi talar om - för vi var “där”. På riktigt. När det började.

För att befästa den positionen, för att sätta vår story i sammanhanget skriver vi en bok. Arbetsnamn: “Från en tweet till vm”.

Med team och bok på plats ger vi ut vår tidskrift Powercycle. Powercycles blir en magasinsprodukt riktad till elfordonsmarknaden generellt.

Till detta kopplas appar, vår första iPhoneapp väntar i Apple’s appkö just nu, och andra mjukvaruprodukter.

Förhoppningsvis kan spridningen även bidra till klädförsäljning, initialt team t-shirts och därefter mer utvecklade produkter under varumärket “Art of speed”.

Den stora utmaningen under 2011 blir att arrangera TTXGP Nordic. Fyra deltävlingar i Norden och gärna om det går - en utmaning till samtliga högskolor att bygga sin elmotorcykel - och ett erbjudande från svenska roadracingeliten att ställa upp som förare för de skolor som inte har licensierade förare. Tänk Filip Backlund som förare av en KTH-cykel från Elektroteknik. TV och sponsorvänligt.

I slutet av 2011, med TTXGP Nordic avklarat bör vår position var så stark att om det handlar om elmotorcyklar och racing är vi det givna förstahandsvalet. Och att det är fullständigt naturligt att vi agerar återförsäljare av världens främsta prestandaelmotorcyklar.   

Med vår position som återförsäljare på den nordiska marknaden marknadsför vi även egna tillbehörsprodukter och kit.

Och finner vi rätt finansiering - ja då är det självklart att vi utvecklar en egen närproducerad svensk elprestandamotorcykel. 
 

5. Konvertering av “delägarskap” i teamet till delägarskap i bolaget

Idag, eller rättare sagt ikväll kommer jag att ta bort möjligheten att bli delägare i teamet. Efter det kommer man endast kunna bli teammedlem eller teamsponsor. Detta beror på att vi ska konvertera “delägarskapen” till aktier i Morris Motorcycles AB. 

 

Får att detta ska fungera smidigt gäller tre saker:

A. De delägare som inte vill figurera med sina namn som aktieägare i Morris Motorcycles måste höra av sig. Antingen via epost till morris@morrismotorcycles.com eller sms:a/ringa +46 700 715 700.

Om du av någon anledning vill vara med - men inte kan på grund av någon spännande juridisk problematik - hör av dig. Jag älskar att lösa okonventionella problem.

B. Ni som råkat glömma att  betala er andel - den måste in nu. 

Helst till bankgiro 624-0204 med ert identifikationsnummer och namn i meddelandefältet. 

Identifikationsnumret fungerar inte som OCR-nummer via detta bankgironummer.

Om du är tillfälligt pank - hör av dig via epost till morris@morrismotorcycles.com eller sms:a/ringa +46 700 715 700. Jag har en lång vana av att lösa okonventionella ekonomiska problem. Läs mer under punkt sju så fattar du.

C. Ni som varit teamsponsorer eller “gratismedlemmar”. Om någon av er vill ändra ert teammedlemskap har ni måndagen på er att kontakta mig via epost till morris@morrismotorcycles.com eller sms:a/ringa +46 700 715 700 samt betala in er andel till bankgiro 624-0204 med ert identifikationsnummer och namn i meddelandefältet.

Jag vill dock betona att det som står i “INBJUDAN” http://www.morrismotorcycles.com/2010/03/19/start/ fortfarande gäller - “2. Om du är optimist och nästintill spelberoende, köp en ägarandel för 1 000 kronor. Du kommer nästan garanterat att förlora pengarna”.

 

6. Ägarstruktur

Idag äger jag 100% av aktierna i Morris Motorcycles AB.

I enlighet med de överenskommelse som gjorts kommer aktierna att fördelas enligt följande innan vi träffar möjliga investerare, första mötet inbokat i augusti:

65% av aktierna ägs av Morris Packer

5 % Annie Seel genom Sweden Challenge

20 % av aktierna fördelas bland samtliga delägare i enlighet med antal delägarandelar. 

10 % i andelar om 1% à 25 000 kronor erbjuds till såddinvesterare som vill komma in innan vi släpper in någon riskkapitalist.  Vänligen läs punkt sju innan du gör något.

 

7. Att investera i Morris Motorcycles AB

I samband med inbjudan till detta spektakel varnade jag samtliga som ville satsa pengar i projektet att de förmodligen, eller som jag skrev “garanterat” skulle förlora sina pengar. Det gäller fortfarande. Men skillnaden är att vi faktiskt kom med i TTXGP. Och vi har ett bolag. Någonstans i en sorts omogen rättvisetanke skulle jag kunna hävda att alla som satsade har fått valuta för sin investering. 

Och så här i efterhand kan jag medge - hade vi inte nått Snetterton utan lagt ner, hade jag betalat tillbaka det mesta till alla. efter en tid i alla fall. För de som investerade från start investerade i en idé som var tydligt kopplad till mig, och tog nog en stor portion av vår nätgemenskap som borgen för den investeringen.

De investeringsmöjligheter som erbjuds nu, och i framtiden är annorlunda. Det handlar om rena investeringar, högriskvarianten, utan några som helst garantier. Inga personliga garantier, inga underförstådda löften. Det ända jag kan lova är att jag inte medvetet kommer försnilla pengarna.

Det hör också till att jag är rörig när det gäller ekonomisk administration, och att jag har haft en märklig privatekonomi hela livet. 2004 gjorde jag en personlig konkurs i min enskilda firma Acorn Publishing och levde med löneutmätning/existensminimum under tre år. Till mitt försvar - jag är notoriskt försiktig med andras pengar.

Ett annat skäl för att avstå från att investera är att jag inom ramen för Morris Motorcycles AB kommer att experimentera med organisationsstrukturer och projektstyrningsmodeller  som jag tror på - men inte fått genomföra i mina tidigare projekt. En sådan idé är likalönsprincipen - att alla i verksamheten har samma lön kombinerat med ett vinstdelningssystem. På fullt allvar. För citera en av mina förtrogna:  “Du och dina kvasisocialistidéer...”. Jag vill gärna betona att jag inte ser detta som politik - utan som en intressant och effektiv metod att öka vinst och effektivitet på 2010-talet.  

Detta kan verka som extrem oversharing - men om någon av er vill investera i Morris Motorcycles AB (hittills är ni sju som frågat) vill jag inte att ni upptäcker detta efteråt...

Slutligen, när det gäller skäl att inte investera i Morris Motorcycles AB, att investera i ett företag som tänker bygga premiumbrands (svår och dyrt!) kombinerat med affärs- och interna policys som alltid ska fungera i samklang med FN:s deklaration av mänskliga rättigheter - att vi utöver alla andra hinder som företag ska agera med en transparens av sällan skådat slag. 

Jag tycker dessutom inte att privatpersoner ska riskera belopp i denna storleksordning. En tusenlapp är en sak - 25 000 kronor är mycket pengar. En variant är att man går ihop och delar på aktierna, men detta är något ni får sköta själva. Vill man riskera sina pengar - fortfarande med en nästintill garanterad risk att förlora allt - sätter man in 25 000 kronor på bankgiro 624-0204 och skriver sitt namn/bolag, person-/org-nummer i meddelandefältet. Det finns 10 poster, “först till kvarn” osv.

 

8. Viktigt! Betalningar för delägarskap och teamsponsors.

Alla som har betalt, bortse från denna punkt.

Ni som nyligen blev medlemmar, förlåt att vi jagar på. Denna vecka - gärna så fort som möjligt behöver vi inbetalningen.

Ni som missat eller glömt - denna vecka.

Om det är någon som har en sommarsvacka i ekonomin - det löser vi. Detta är inte ett kravbrev. Men jag måste få ordning på alla delägarskap innan jag lämnar över alla papper till revisorerna som ska ägna veckor åt att krångla med aktiebrev.

 

9. Tack

Tack för att du läste ända hit - merparten var ganska tråkig eller hur? Som en avslutande snäll tanke - allt detta kommer av vår gemensamma framgång. Tillsammans. Vi är faktiskt ett riktigt racingteam som kan komma att bli ett ledande företag inom elfordonsbranschen. Finns sämre saker i livet.


Allt gott,

Morris


Team members: @englundjohan, @fdqps – Fredrik Davidsson, @TomasNyberg, A Pretty Different Factory, Alexis Fellenius, Alfco, Anders Abrahamsson, Anders Carlsson, Anders Hansen, Anders M Olausson, Anders Olofsson, Anders Sporring, andersson, Andie Nordgren, Andreas, Andreas Thell, Andreas Wiberg, Anna-Klara, Annie Seel, Azhar Hussain, Beastankar, bjornfalkevik, Björn Jeffery, Björn Olofsson, bpetre, Calle Sirén, Carl Johan Engvall, Caroline Landström, Christer Olsson, Christian Bolstad, Christian Wiesner, Daggeafknared, Daniel A Johansson, Daniel Brahneborg, Dante, David Hall, David Stark, deeped, Deportivo, Doktor Spinn, d0pp13r, Erik Edbladh, Emanuel Karlsten, Erik Fors-Andrée, Erik Sellström, Esse, Eva H, Follow Me Darling, Fredrik Dalmo, Fredrik Lyreskog, Fredrik Strömberg, Fredrik Wass, frick, Gabriel Ashman, Gitta, Granding, Gustav Winberg, Hans G Andersson, Hans-Gunnar Gustavsson, haw, Helena, Henrik Ahlen, Henrik Ismarker, Henrik_Sundström, Herman Olsson, Hilgers Enterprises AB, ingela, Ivar Kvadsheim, Janne Ch, Jesper Andersen, Joakim Green, Joakim Lind, Joachim Keim, jobla, Jocke Jardenberg, Johan Brandt, Johan Hedberg, Johan Ejermark, Johan Grafström, Johan Lange, Jonas Nockert, Jonathan Stara, jonneyhigh, Josef, Jeroen Wolfers, Kai, Kaizr, Kajsa Ericson, Karin Andersson, klaus madsen, klura, Kristoffer Larsson, Kuno, Lawis, Lisa Bjerre, Lo Richardson, Louise Lifvenborg, m00ns, Madde H, Magnus Wide, magnushoij, majselutten, Malin Jonsson, Maria Hägglöf, markmedia, Martin, MaryXJ, Mathias Johansson, Mattias Edsman, mcsarcne, mjonsson, Mia*, Micke, Mikael Zackrisson, MikaelaWaxin, mockzallad, morpac, Morris Magnusson, MysMagnus, Niclas Holmqvist, Nikke Lindqvist, NiklasDahlqvist, Mr & Mrs Andreasson, MrGreen, orre, oskcar, Patrik Engberg, Patrik Fältström, Paula Marttila, Pelle Sten, Pelle Wessman, Per Arne, peranchor, per åström, Peter Carlsson, Peter Jonsson, Petter Palander, pilotmouse, Pontus Jeppsson, Popa, powerlapp, Pär Karlsson, Pär Nilsson, Pärre, qvister, Remes, Rikard Nilsson, Robert Hultman, Robert Rosén, Scaber Nestor, Sergej Kotliar, Sofia Mirjamsdotter, Songs I Wish I Had Written, Soul, Stefan Carlsson, Stefan Oldmark, Stellan Löfving, Svenåke, Suzanne Fors, Tage Ögren, The Swedish Stig, TheJennie, Therese Göterheim, theresia, Thomas Strindberg, Thord Daniel Hedengren, tim, Tobbe L, Tobia Björkgren, TobiasSvärd, Tomas Wennström, Ulf Liljankoski, Zeal

Our mailing address is:
Morris Motorcycles Racing Team
Morris Motorcycles Racing Team
Bergfinksvägen 4d
Vejbystrand, 266 53


Copyright (C) 2010 Morris Motorcycles Racing Team All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp