Copy
View this email in your browser
De Lokatie Nieuwsbrief mei

Ik mag, jou!

En dan bedoelen we "Moeder, ik hou van jou!". En vrijheid ik mag jou vieren! Want ondanks alle beperkingen zijn er natuurlijk altijd mogelijkheden. En ondanks deze uitdagende tijden zien wij het glas graag halfvol. En al zijn de glazen in onze winkel natuurlijk gewoon leeg, die kun je dan thuis zelf vullen met een lekker biertje of wijntje. Dus zoek je nog een leuke aanvulling voor je uitzet, of wil je gewoon even lekker snuffelen, schatgraven, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zo vieren we samen wat mogelijk is.
 

Want wij zijn hartstikke blij met jou! 

De Lokatie 2e pinksterdag open

Duurzaam kinderkledingmerk vlinn geeft vergeten textiel nieuw leven

Vanaf midden december 2020 is duurzaam kinderkledingmerk vlinn gestart met de verkoop van geupcyclede kinderkleding. Op www.vlinn.nl is een limited collectie unieke flared leggings voor kinderen te koop, gemaakt van ‘vergeten textiel’ én volledig verantwoord en lokaal geproduceerd.

Met deze eerste collectie bewijst vlinn een innovatief upcycling-proces voor textiel te hebben gevonden. Ontstaan uit de - vrij simpele - gedachte dat kinderkleding kleiner is dan kleding voor volwassenen, waardoor textiel zonder ingewikkeld recyclingproces kan worden hergebruikt. 
Een straightforward, maar zeer impactvolle tussenstap die volgens vlinn-initiatiefnemers en kersverse ouders Naomi Jacobs (37) en Reinout d’Engelbronner (35) nu te weinig wordt gezet.

De start-up heeft als missie de groeiende textielberg te verkleinen, door zogenoemd ‘vergeten textiel’ om te toveren tot kinderkleding en daarmee andere jonge ouders de mogelijk te geven ook een steentje bij te dragen. 
Impactvolle upcycling
Vergeten textiel is bij vlinn de verzamelnaam voor textielstromen die geen plek in de keten meer hebben, zoals grote hoeveelheden tweedehandskleding, retourzendingen, overstock en restmaterialen. De Lokatie is een van de mooie samenwerkingen van vlinn. Restanten en niet verkochte kleding worden door de Lokatie gedoneerd aan vlinn en worden omgetoverd tot mooie en unieke broekjes. 

Pragmatisch en sociaal
vlinn kijkt pragmatisch naar duurzame oplossingen. Zo worden de producten handgemaakt in Nederland, in samenwerking met Het Naaiatelier van ONS Label uit Breda. ONS Label is een sociale onderneming waar mensen hun talenten kunnen ontdekken door middel van opleiding- en leerplekken.

De collectie voor kinderen van 1 t/m 5 jaar oud is te koop op www.vlinn.nl (gedurende de maand mei met 20% korting!). Binnenkort kun je zelf de flared leggings bewonderen bij De Lokatie in Amsterdam Noord waar een aantal gedoneerde broekjes te krijgen zijn.
 

vlinn. start small.

vlinn.nl
De Lokatie Live Online Snuffel Veiling

Vier ons jubileum mee!


Met dé live online Snuffel Veiling! Vrijdag 28 mei om 16:00. Lees op onze jubileumwebsite hoe je mee doet, zie delokatie25jaar.nl

Tijdens deze (gratis) veiling die via een zoom-meeting gehouden wordt bieden we leuke en bijzonder items aan waar u als deelnemer op kunt bieden. Net als bij elke veiling wint de bieder met het hoogste bod het veilingstuk. Zie hieronder enkele highlights.
De Lokatie veilingstuk mei
De Lokatie veilingstuk mei
De Lokatie veilingstuk mei
De Lokatie veilingstuk mei
Deze veilingstukken zijn enkele voorbeelden die geveild worden op vrijdag 28 mei, vanaf 16:00, via onze online Snuffel Veiling waar u live op kunt bieden.
Wilt u meer informatie over de veilingstukken, hoe de veiling werkt en/of hoe u deel kunt nemen? Kijk dan op onze delokatie25jaar.nl en klik op de maand maart in de kalender.

250ste beschut werker bij ons!


Tim werkt sinds december bij ons en wij zijn hartstikke blij met hem! Hij werd geïnterviewd door De MUG en verteld hoe hij bij ons terecht is gekomen en waarom hij het liefst tot aan zijn pensioen bij ons blijft. Lees hier het hele interview >
De Lokatie zoekt nieuwe sociaal ondernemende bestuursleden afbeelding
Week zonder afval image

Week zonder afval!


Van maandag 31 mei t/m zondag 6 juni 2021 gaan we met z'n allen de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Doe jij ook mee? Houd dan deze pagina in de gaten voor leuke acties om jouw #weekzonderafval makkelijker te maken.
De Lokatie verjaardagskaart afbeelding

Verjaardagskaarten!


Elke maand plaatsen we een verjaardags- / kalenderkaart op onze jubileumsite, delokatie25jaar.nl in het thema van de maand. 
Leuk om te krijgen, nog leuker om te geven. Of verzamel ze allemaal om een complete verjaardagskalender te maken. Aan wie stuur jij deze vrolijke attentie?

Terugblik op de Online Snuffel Veiling van april

In april was al weer onze vierde Online Snuffel Veiling. ook deze werd weer met veel enthousiasme gemaakt en beleefd. 

Unieke kansen om leuke, bijzondere en waardevolle items voor een prikkie te kunnen winnen.
Bekijk hieronder enkele items van de april editie en voor welke prijs ze geveild zijn.

Wilt u meer informatie over de veilingstukken, hoe de veiling werkt en/of hoe u deel kunt nemen? Kijk dan op onze delokatie25jaar.nl en klik op de maand mei in de kalender.
De Lokatie veilingstuk 01 april verkocht
De Lokatie veilingstuk 06 april verkocht
De Lokatie veilingstuk 11 april verkocht
De Lokatie veilingstuk 14 april verkocht

Deze nieuwsbrief

Is bedoeld om ons feestjaar met jullie te delen. We delen geen e-mailadressen of andere informatie met andere partijen. Het kan zijn dat met ons nieuwe e-mailsysteem uw adres er toch onbedoeld bij toegevoegd is. Dan bieden wij op voorhand onze excuses. Gelukkig is het altijd mogelijk om uit te schrijven, we zullen je dan niet meer lastig vallen met onze leuke berichten. 
delokatie.org
De Lokatie op Facebook
delokatie25jaar.nl
E-mail
De Lokatie op Instagram
Ons mailing adres is:
info@delokatie25jaar.nl

Wilt u ontvangst van onze nieuwsbrief wijzigen?
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of uitschrijven.