Copy
View this email in your browser

 

Aangepaste verschijningsdatum in verband met papiertekort
maandag 18 oktober (embargo) verschijnt het boek van 

 

Uri Rosenthal
 

Als dat zou kunnen

Als dat zou kunnen
Paperback, 144 pagina's
Prijs: € 20,- 
ISBN: 978 90 446 4878 2

 
Voor meer informatie, een recensie-exemplaar of een drukproef kunt u contact opnemen met Maartje Latten.

Telefoon: 020-6241934
E-mail: m.latten@pbo.nl

Uitgeverij Prometheus
Afdeling Publiciteit
Herengracht 48
1015 BN Amsterdam

Wilt u verwijderd worden van onze mailinglijst? Stuur dan een e-mail naar publiciteit@pbo.nl.

We moeten steeds op onze hoede zijn voor ingesleten gewoontes, de traagheid van de instituties en de neiging tot zelfgenoegzaamheid. Van tijd tot tijd wordt opgeroepen tot groot onderhoud en krijgen staatscommissies de opdracht politieke instellingen tegen het licht te houden. Maar het levert meestal weinig op.
In Als dat zou kunnen grijpt Uri Rosenthal terug op de normatieve fundering van politiek en staat. Waar moet het in de politiek om gaan? Waarom hebben we een sterke staat nodig? Het leidt hem naar de goede redenen om de politiek in te gaan, de deugden van politieke leiders, de smetteloze overdracht van macht, het grondrecht op veiligheid en de rechtsstaat als waarborg tegen willekeur van bovenaf. Als dat zou kunnen, zou Nederland ook beter toegerust zijn op het beheersen van megacrises. En onze democratie zou er meer op vertrouwen dat gewone mensen met hun gezond verstand het populisme van zich afhouden.
 
Uri Rosenthal (1945) is politicoloog en bestuurskundige. Hij was oprichter van het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, VVD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer, informateur en minister van Buitenlandse Zaken. Tegenwoordig is hij onder meer lid van de Raad van Toezicht van Waag Amsterdam en adviseur van het Global Forum Cyber Expertise. In 2018 verschenen zijn memoires Waarnemer, adviseur, beslisser.