Copy
View this email in your browser


 Nieuw! Anne Frank-app

Verken ’s wereld bekendste dagboek in deze uitgebreide app

 
 
Het Achterhuis
Paperback, 328 pagina's
Prijs: € 12,50
ISBN: 978 90 446 1617 0
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronit Palache.
E-mail:
 r.palache@pbo.nl

Uitgeverij Prometheus
Herengracht 540
1017 CG Amsterdam
Telefoon: 020 6241934

Wilt u verwijderd worden van onze mailinglijst, stuur dan een e-mail naar publiciteit@pbo.nl.
Op vrijdag 7 november zal de nieuwe Anne Frank-app worden gelanceerd in het speciaal voor de theatervoorstelling ANNE gebouwde Theater Amsterdam. De lancering van de app zal rond 19.45 uur plaatsvinden en gaat vooraf aan de theatervoorstelling ANNE, waarvoor perskaarten beschikbaar zijn, op te vragen via het e-mailadres hiernaast.  

ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie, om deze zodoende aan een nieuwe generatie door te geven. Dit is ook het doel van de Anne Frank-app, die het complete dagboek tastbaar maakt voor een nieuwe generatie digitale lezers.

Met de interactieve mogelijkheden in deze digitale uitgave van Het Achterhuis ontdek je het wereldberoemde dagboek van Anne Frank op een nieuwe manier. Naast de integrale tekst van Het Achterhuis, verdiepen story trails de leeservaring door belangrijke thema’s met fragmenten en commentaar toe te lichten. Twee timelines, geïllustreerd met historische foto’s, bieden een chronologisch overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in zowel het achterhuis als de Tweede Wereldoorlog, waardoor de samenhang in één oogopslag te zien is. Bovendien is het dagboek verrijkt met audio- en videofragmenten van Miep Gies, helper van de onderduikers, en documentairemaker en Academy Award winnaar Jon Blair. Carice van Houten sprak het audioboek in, dat ook in deze app is opgenomen.

In de zomer van 1942 doken de dertienjarige Anne Frank en haar familie, uit angst voor de Duitse bezetter, onder in een Amsterdams grachtenpand. Ruim twee jaar lang schreef ze bijna dagelijks in haar dagboek over de oorlog en het leven in het achterhuis. Na haar dood werd dit unieke verslag in boekvorm gepubliceerd. Miljoenen mensen hebben sindsdien gelezen hoe het was om als adolescent in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken te zitten. 

Bekijk hier de videotrailer van de app. Voor pers is een gratis versie beschikbaar van de Anne Frank-app. Wilt u deze opvragen, dan kan dit via bovenstaand e-mailadres. 

 


Copyright © 2014 Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker, All rights reserved.unsubscribe from this list    update subscription preferences