Se nyhedsbrevet i din browser

Der er bæredygtig prisregn over de virksomheder, der har implementeret Cradle to Cradle i deres strategi. Er det noget for din virksomhed at omstille til en mere grøn forretningsmodel? Så kan du også læse om et nyt Gate 21 projekt for 100 virksomheder i hovedstadsregionen.
Direktør Rasmus Jørgensen fra KALK A/S var tydeligvis meget stolt og glad, da han i slutningen af marts modtog prisen som Årets Virksomhed af Stevns Erhvervsråd. KALK er bare en ud af fire danske Cradle to Cradle virksomheder, der har fået priser siden nytår. 

C2C løber med pris efter pris

Virksomheder med Cradle to Cradle certificerede produkter løber med den ene pris efter den anden. Bare i løbet af de sidste tre måneder har fire af Vugge til Vugges kunder modtaget priser for deres bæredygtige produkt eller forretningsstrategi. Vi ønsker dem alle et stort tillykke, for der er grund til at være stolt!

Læs hele artiklen i CSR: Cradle to Cradle løber med priserne
  • egetæpper modtog i sidste uge Danish Design Award i kategorien Clean World for tæppeserien Reform Memory. Læs artiklen i CSR magasinet.
  • KALK fik i marts prisen som Årets Virksomhed i Stevns Kommune. Læs artiklen i Stevns Netavis.
  • KLS PurePrint fik en tilsvarende pris i januar i Hvidovre Kommune. Læs artiklen i Information.
  • Troldtekt Wave vandt i marts Byggeriets Klimapris. Læs artiklen i Århus Stiftstidende.
Direktør Annette Hastrup er ikke i tvivl om, hvorfor lige netop de får priserne.
 
”Certificeringen leverer ikke alene dokumentationen for produktets bæredygtighed målt på fem forskellige parametre. Cradle to Cradle har desuden en meget klar definition på, hvad bæredygtighed er, samt værktøjer og metoder til at implementere det i virksomhedens forretningsstrategi med hensyn til miljø, sociale forhold og økonomi,” siger direktør Annette Hastrup.

Læs om Cradle to Cradle kriterierne og certificering.
Share
Tweet
Share
Forward

Træfiberisolering er nu C2C certificeret

Vugge til Vugge har for første gang certificeret et svensk produkt, nemlig Woodfibre Träfiber-isolering. Det er imidlertid den danske forhandler af produktet under private label mærket KKS-Woodfiber, der har taget initiativ til certificeringen. 
KKS-Woodfiber har også fået certifikat og har allerede succes med det. Læs mere i artiklen i CSR Magasinet: Træfiberisolering er nu C2C certificeret
 

Stigende svensk interesse

Vugge til Vugge oplever i øvrigt en stigende interesse fra svenske producenter og brancher. Læs:
Vugge til Vugge er nu i Sverige
Nyt projekt under Gate 21:

Bæredygtig Bundlinje for 100 virksomheder

Bæredygtig Bundlinje er titlen på et projekt under Gate 21, der er under opstart. Her får 100 virksomheder i hovedstadsområdet mulighed for at få hjælp til bl.a. cirkulær produktudvikling og design. De får afklaret mulige forretningsmodeller og kan få støtte til konsulentbistand og proces. Læs mere på projektets hjemmeside eller i deres produktblad.
 

Informationsmøde og rådhuspandekager i morgen

Projektets samlede budget er på 26,5 millioner kroner, hvoraf Regionalfondsprogrammet og Region Hovedstaden støtter projektet med cirka 17 millioner. Projektet løber frem til 2018.

Der er informations- og inspirationsmøde med paneldebat, to målrettede sessioner og rådhuspandekager på Københavns Rådhus i morgen 14. april kl. 13-15.30. Se program og omtale
PS - Tjek vores opdaterede artikel om forårets støtteprogrammer

KLS PurePrint fra bronze til sølv

Administrerende direktør Knud Erik Larsen (billedet) er ikke bange for at røre ved trykfarverne, for de er ganske uskadelige. KLS PurePrint tryksagslinje er netop rykket fra Cradle to Cradle certificeringsniveau bronze til sølv. Det sker mindre end et år efter, at KLS Grafisk Hus fik certificeret tryksagslinjen første gang.

KLS har arbejdet løbende med forbedring af tryksagslinjen og har fået flere papirtyper og en karton mere ind i PurePrint sortimentet. Derfor har KLS valgt at få en såkaldt interim fornyelse af certifikatet før den planlagte recertificering, der skal foretages hvert andet år. 

Samtidig har virksomheden skiftet navn til KLS PurePrint og signalerer dermed det strategiske fokus på Cradle to Cradle tryksager. Det er målet, at alle produkter er certificeret i 2018.

Læs også: Nye bæredygtige metoder giver nyt navn til KLS Grafisk.

Ny master i cirkulær økonomi

Det engelske universitet Cranfield University starter til oktober en masteruddannelse i cirkulær økonomi. Det sker i samarbejde med Ellen McArthur Foundation, som universitetet allerede samarbejder med. Det bliver et deltidsstudie baseret på en kombination af forelæsninger og webinarer.

Den nye master får titlen: MSc Technology Innovation and Management for a Circular Economy. Læs mere om uddannelsen.

Lewis Perkins ny præsident for C2CPII

1. marts 2016 blev Lewis Perkins udnævnt som ny præsident for det uafhængige Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII). Han har været konstitueret i jobbet siden oktober 2015. Læs mere om Lewis Perkins.

C2CPII administrerer Cradle to Cradle certificeringsordningen og udsteder produktcertifikater. Perkins tiltræder på et godt tidspunkt, hvor der for alvor er vækst i antallet af certificeringer. Tallet steg med 35 procent i 2015 og yderligere 9 procent alene i de første to måneder af 2016.

Lewis Perkins kommer til Danmark i maj i anledning af Copenhagen Fashion Summit, som har temaet Responsible Innovation. Her vil han som paneldeltager bl.a. promovere C2CPII's initiativ, Fashion Positive. I løbet af besøget, skal han også mødes med Annette Hastrup fra Vugge til Vugge.

Renovering er mest bæredygtig

En ny rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) viser, at det er mere bæredygtigt at renovere en gammel bygning end at bygge nyt. Forskerne har lavet en såkaldt livscyklusvurdering af de forventede miljømæssige konsekvenser af en større bygningsrenovering. Det er især mulighederne for at genbruge materialer, der gør renoveringer mere bæredygtige. Læs mere om SBi's rapport.

Vugge til Vugge kan tilføje, at C2C certificerede produkter netop vurderes for deres potentiale for genanvendelse og optimeres, så det på sigt bliver lettere at genbruge materialer og for eksempel kun udskifte det, der reelt trænger. C2C designtænkning med fokus på Design for Disassembly bidrager til denne værdiskabelse. Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe med produktoptimering.

Seminar i Århus om bæredygtige byrum 

19. maj inviterer Building Green til gratis pop-up seminar om bæredygtige byrum i Aarhus. Seminaret er arrangeret i samarbejde mellem netværket InnoBYG, VIA Byggeri og VIA Engineering samt Arkitektskolen i Aarhus. Se programmet her. Tilmelding efter først-til-mølle princippet.
Deltag i LinkedIn gruppen
Deltag i LinkedIn gruppen
Følg os på Facebook
Følg os på Facebook
Tjek vores hjemmeside
Tjek vores hjemmeside
Send os en email
Send os en email
Copyright © 2016 Vugge til Vugge ApS, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine præferencer