Se nyhedsbrevet i din browser

Søg penge fra forårets støtteprogrammer. Vi bringer et overblik. Egetæpper har gennemført en af de aller største certificeringsprocesser i Cradle to Cradles historie. Samtidig er et helt nyt tagsystem blevet lanceret - designet til adskillelse med integrerede solceller og ventilation. 

ege får 9 nye C2C certifikater

Torsdag 10. marts 2016 overrakte Annette Hastrup, CEO i Vugge til Vugge, ni nye Cradle to Cradle certifikater til CEO Svend Aage Færch Nielsen fra Egetæpper a/s (ege). Certifikaterne dækker over i alt ni produktgrupper og 34 unikke produkter.

Det er en af de største sammenhængende certificeringsprocesser i Cradle to Cradles verdenshistorie. Det har alligevel kun taget ni måneder at gennemføre de nødvendige undersøgelser af i alt 115 forskellige materialer fra 49 leverandører. Dertil kommer vurdering af materialernes genanvendelighed, virksomhedens brug af vedvarende energi og vand samt dens sociale ansvarlighed.

”Det har været en krævende proces. Vi har været ambitiøse, men takket være Annette Hastrups ihærdighed, lykkedes det at komme i mål til tiden,” fortæller CSR Manager Jan Ladefoged. 

Svend Aage Færch Nielsen, der er CEO i ege, er også stolt, og tilføjer:
"Det er et fint delmål, vi har nået, men det kan blive bedre endnu. Miljøarbejdet er en rejse, hvor vi bare har nået en mellemstation."

Læs mere om processen og egetæppers udbytte i vores opdaterede case.
Share
Tweet
Forward
Share

Skifer, ventilation og solceller i ét

Climate Cover er et helt nyt tag- og facadesystem, der fra begyndelsen er designet til adskillelse. Skifer eller Kebony træ kan bruges som klimaskærm med integrerede solceller og ventilation.

Et unikt og enkelt design betyder, at solcellerne nærmest falder i et med taget, og at taghætter er blevet overflødige. Vugge til Vugge var med til at præsentere det nye tag på BYGGERI '16 i Fredericia 1. marts 2016. Se flere billeder af tagløsningen.

Det nye tag er et godt eksempel på, hvordan man med EUDP-midler kan udvikle et nyt og banebrydende produkt i samarbejde med forskellige aktører i byggebranchen. EUDP er et statsligt udviklings- og demonstrationsprogram inden for energiløsninger. Vugge til Vugge har været med i udviklingen, og Komproment er producent. Climate Cover forventes i løbet af 2016 at blive Cradle to Cradle certificeret. Der er allerede lavet en forundersøgelse af potentialet. Læs mere om Climate Cover.
 

Søg selv støtte til produktudvikling - oversigt over støtteprogrammer

Har du og din virksomhed også mod på at udvikle noget nyt og innovativt? Så har vi samlet et kort overblik over forårets aktuelle støtteprogrammer. Husk at vi kan hjælpe med ansøgning og prækvalificering. 

Prisregnen fortsætter

Troldtekt har vundet endnu en pris for deres Cradle to Cradle certificerede akustikplade, Troldtekt Wave. Troldtekt modtog prisen på BYGGERI'16 i Fredericia. Læs artiklen på CSR Magasinets hjemmeside her.
Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (tv) overrakte prisen til adm. direktør i Troldtekt, Peer Leth. På messen blev der også uddelt en energipris og en miljøpris, der gik til henholdsvis Knauf og Itools. Læs mere på Licitationen.

Flere links til nyttig viden og nyheder

Fremtidens Forpakning & Emballage er titlen på et tillæg til Børsen, som blandt andet kommer omkring cirkulær økonomi. Læs tillægget online.

Hedeselskabet skriver i magasinet Vækst nr. 1 2016 om bæredygtighed. En af artiklerne handler om Troldtekt og cirkulær økonomi. Se side 6 i pdf'en. 

Bæredygtighed og vækst skal gå hånd i hånd. Det er titlen på et blogindlæg på LinkedIn skrevet af Dan Boding-Jensen, der leder projektet Grøn Vækst via Grønne Forretningsmodeller.

Grønne løsninger vil drive byggebranchen. Artikel i magasinet Byggeplads om betydningen af den grønne udvikling for byggebranchen.
Følg Ellen på Facebook - Ellen MacArthur Foundation på Facebook holder dig opdateret om de store linjer i cirkulær økonomi.

Rapporter fra Ellen MacArthur Foundation om muligheder, potentialer og økonomi i den nye cirkulære økonomi. 

Tilmeld dig online-kursus om cirkulær økonomi. Det er gratis. Ellen MacArthur Foundation står bag.

EU Environment er en YouTube kanal med mange interessante videoer om EU's nye cirkulære dagsorden. 

Sustainablebuild.dk - hvis du vil nå at deltage i innovationsudfordringen i byggebranchen. Frist 31. marts.

CO2 neutralt website - Vugge til Vugges hjemmeside er nu CO2 neutralt. Skal dit også være det? 
Deltag i LinkedIn gruppen
Deltag i LinkedIn gruppen
Følg os på Facebook
Følg os på Facebook
Tjek vores hjemmeside
Tjek vores hjemmeside
Send os en email
Send os en email
Copyright © 2016 Vugge til Vugge ApS, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine præferencer