Se nyhedsbrevet i din browser

Danske virksomheder har stor lyst til at udvikle grønne forretningsmodeller. Den 9. februar var der afslutningsseminar for et projekt i Region Midtjylland (se billedet) Samme dag var der kick-off til et nyt projekt i Region Hovedstaden. Du kan stadig søge om at være med i det.

Grønne forretningsmodeller spirer i både øst og vest

Der er gang i den grønne omstilling og cirkulære økonomi. Ni begejstrede virksomheder i Region Midtjylland mødtes i Herning den 9. februar 2016 til afslutningsseminar i "Design for Disassembly". 

Samme dag mødtes de første otte deltagere i Region Hovedstadens nye projekt "Grøn Vækst via Grønne Forretningsmodeller" til kick off workshop. Begge steder har Vugge til Vugge en central rolle som gennemgående ekstern projektkonsulent.

Læs mere om projekterne på vores hjemmeside. Blandt andet kan du se, hvilke virksomheder der på den måde kommer på forkant med den cirkulære økonomi.
 

Du kan søge om at deltage i næste runde

Vil du også være med i den grønne omstilling, så kan du lige nu søge om at deltage i den næste runde af "Grøn Vækst via Grønne Forretningsmodeller". Væksthus Hovedstadsregionen er i gang med at rekruttere virksomheder til projektet.

Deltagerne betaler selv 50.000 kroner og får 180.000 oveni til udvikling af forretningsmodellen. Læs mere om projektet og ansøgningsproceduren.
 

Hold gryden i kog - start et netværk

De ni virksomheder fra "Design for Disassembly", der er et Rethink Business projekt i Region Midtjylland, skal nu stå på egne ben. De udtrykte ved afslutningsseminaret lyst til at fortsætte det gode samarbejde og hjælpe hinanden på tværs af brancher til at "holde gryden i kog".

En af deltagerne, salgs- og marketingchef Peter Hove fra Refurb i Hornslet nord for Århus, tilbød at tage initiativ til at starte en netværksgruppe. Er du interesseret i at være med til det, kan du henvende dig på mail til  Peter Hove.
Share
Tweet
Forward
Share

Vugge til Vugge ansætter ny medarbejder

Vugge til Vugge oplever stor efterspørgsel på rådgivning, certificering og projektledelse. Derfor er vi utroligt stolte af at kunne præsentere Nicholas Krøyer Blok, som er ansat hos os pr. 15. februar 2016. 

Nicholas har arbejdet med Cradle to Cradle i mange år. Han har stor erfaring med at rådgive virksomheder, organisationer og politikere om cirkulær økonomi, genanvendelse, grøn produktudvikling og virksomheders miljømæssige ansvar.
Tidligere har Nicholas været daglig leder af sekretariatet hos CradlePeople og konsulent med speciale i cirkulær økonomi hos Sustainia / Mandag Morgen. 

Nicholas er også en erfaren facilitator af alle former for møder og workshops, og han har blandt andet været ordstyrer for Miljøstyrelsens temagruppe om cirkulær økonomi. Nicholas er uddannet som KaosPilot og markedsføringsøkonom.

Ny rapport om IT's rolle i den cirkulære økonomi

Ellen MacArthur Foundation står bag endnu en ny rapport, der udkom 8. februar 2016 som udløber af World Economic Forums årsmøde i Davos. Rapporten hedder: "Intelligent Assets: Unlocking the circular economy potential" og handler om, hvordan nye informationsteknologier kan bruges til at understøtte en cirkulær økonomi. Læs artiklen, der blev publiceret tidligere på ugen. 
 

Gratis kursus og rapporter fra Ellen MacArthur

Ellen MacArthur Foundation udgiver løbende rapporter om muligheder, potentialer og økonomi i den nye cirkulære økonomi. Se en oversigt over rapporterne her.

Fonden står også bag et gratis online-kursus om cirkulær økonomi. Det løber over syv uger med 3-6 timers undervisning pr. uge. Læs mere om kurset og tilmeld dig her.

To priser værd at vinde

Det er ikke let, men får din virksomhed en internationalt anerkendt pris for sit arbejde med bæredygtighed og miljø, kan det blive guld værd for jeres fremtidige markedsføring. Lige nu er der to priser på spil: EU's miljøpris 2016 og Sustainia Award 2016.
 

EU's miljøpris efterlyser kandidater i fire kategorier

EU's miljøpris "European Business Awards for the Environment" uddeles hvert andet år. Der er ansøgningsfrist den 25. februar 2016. 

Der efterlyses kandidater i de fire kategorier: ”Miljømanagement”, ”Bæredygtige processer”, "Bæredygtige produkter & services” og ”Internationalt virksomhedssamarbejde”. Konkurrencen er udskrevet af EU-kommissionen. Ingeniørforeningen, IDA, står for afviklingen i Danmark.

Der udvælges op til tre vindere i hver kategori. De danske vindere går videre til den europæiske prisuddeling, hvor der ligeledes udpeges tre vindere i hver kategori. Man tilmelder sig konkurrencen ved at sende en simpel formular. Hent den og læs mere om konkurrencen på IDA's hjemmeside.
 

Sustainia fortæller 100 bæredygtige historier hvert år

Sustainia 100 efterlyser cases fra hele verden med realiserede bæredygtige løsninger eller projekter. De 100 bedste bliver præsenteret i magasinet Sustainia 100 og i en database på Sustainias hjemmeside. 10 af dem udpeges som finalister, og til sidst bliver to løsninger præmieret med henholdsvis Sustainia Award 2016 og Sustainia Community Award 2016.

I bedømmelseskomitéen sidder bl.a. Connie Hedegaard og Arnold Schwartzenegger. For at deltage i udvælgelsen, skal du blot udfylde denne enkle ansøgningsformular. Det er en god idé at have 200 skarpe ord parat, der beskriver jeres løsning bedst muligt. Sidste frist er 2. marts 2016.
 

Priser giver større synlighed

Der ligger en stor anerkendelse i at få en international miljøpris, og den øger troværdigheden i markedsføringen af din grønne profil. Troldtekt, der producerer Cradle to Cradle certificerede akustikplader, har vundet mange forskellige miljøpriser, og det har været med til at skabe større synlighed på markedet. Læs om virksomhedens prisregn i artiklen: Cradle to Cradle giver Troldtekt værdifulde awards.

Udfordring til byggebranchen

En god bæredygtig løsning skal jo begynde et sted. Har din virksomhed en god idé til en bæredygtig innovation i byggeriet, men mangler finansiering, en partner eller rådgivning?

Så kan du deltage i Innovation Challenge 2016 og være med i konkurrencen om at blive blandt de ti bedste, der får hjælp og adgang til det netværk, der kan løfte projektet op, så det også bliver økonomisk bæredygtigt.

Der er 32 partnere bag projektet – bl.a. PensionDanmark, NCC og Henning Larsen Architects. Vugge til Vugge er med som innovationspartner. Frist for ansøgning er den 31. marts 2016, og det er op til den enkelte, hvordan man vil præsentere sin idé. 

Læs mere om udfordringen og ansøgningsprocessen på Sustainablebuild.dk.
Deltag i LinkedIn gruppen
Deltag i LinkedIn gruppen
Følg os på Facebook
Følg os på Facebook
Tjek vores hjemmeside
Tjek vores hjemmeside
Send en email
Send en email
Copyright © 2016 Vugge til Vugge ApS, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine præferencer