Se nyhedsbrevet i din browser

TEMA: Cradle to Cradle er kommet på mode i tekstilindustrien.
 

Cradle to Cradle er kommet på mode

Mode- og tekstilindustrien taler mere end nogensinde om Cradle to Cradle, som var øverst på dagsordenen, da branchens ledere fra hele verden mødtes til Copenhagen Fashion Summit først i maj.

Først var den ene af grundlæggerne af Cradle to Cradle, arkitekt William McDonough, på scenen. Senere var præsidenten for det uafhængige Cradle to Cradle Products Innovation Institute, Lewis Perkins, i debat med cirkulær økonomis first ladies, Ellen MacArthur, og Wendy Smith. (billedet) 

I modsætning til modekollektionerne, går Cradle to Cradle ikke af mode foreløbig. Cradle to Cradle Products Innovation Institute står bag initiativet Fashion Positive, som netop handler om at omstille hele branchen til cirkulær økonomi.

Mange af de store brands har allerede involveret sig i arbejdet, der blev indledt i 2014. Det er for eksempel H&M, Fjällräven, Tommy Hilfiger, Stella McCartney, G-star RAW, C&A og Walmart. Læs mere om Fashion Positive.

Der findes allerede en række materialer, som er Cradle to Cradle certificerede og lige til at gå i gang med. Listen findes på Fashion Positives hjemmeside:
Se Fashion Positives "Material collection"

Helt nyt fiberinitiativ fra Ellen MacArthur 

Ellen MacArthur Foundation har også indtaget cat walk'en med lanceringen af Circular Fibres Initiative i maj 2017. Initiativet er støttet af Cradle to Cradle Products Innovation Institute, og målet er, ligesom for Fashion Positive, at omstille branchen til cirkulær økonomi.
 
Circular Fibres Intiative arbejder på at kortlægge hele tekstilindustrien og flowet af tekstiler i dag og forventer at have den første rapport klar i efteråret 2017. Bag dette initiativ er ligeledes flere ledende virksomheder, NGO’er, organisationer og myndigheder. Læs mere om Circular Fibres Initiative.
Share
Tweet
Share
Forward

C&A har fået Cradle to Cradle guld på hylderne

En af de helt store internationale butikskæder, C&A, har taget budskabet til sig og har designet to t-shirts, der har opnået Cradle to Cradle GULD certificering som de første nogensinde.

Når t-shirten er slidt op, kan den i princippet komposteres uden at skade miljøet. 350.000 t-shirts er på vej ud i butikkerne og kan købes i løbet af juni, hvor de også kommer på Fashion Positives liste: Material Collection. C&A lover flere Cradle to Cradle certificeringer i nær fremtid. (Foto: C&A). Læs mere om de nye t-shirts i en artikel i Sustainable Brands.

Tøj og sko af svampe, ananas og hamp

Bomuld er storforbruger af vand, og syntetiske tøjfibre er lavet af den begrænsede olie-ressource. Traditionel garvning af læder er en katastrofe for miljøet. Hvad gør vi så? Vugge til Vugge følger med stor interesse designere, der verden over er i fuld gang med at udvikle mode af alternative fibre med et væsentligt bedre miljøaftryk end de traditionelle.

Svampe og hamp kan bruges som alternativ til stof og læder. Ananas-skræller kan forvandles til en ekstravagant sølvkjole. Garn og strik-varer af eucalyptus er allerede i handlen. Garnet forbruger 80 pct. mindre vand end den tilsvarende mængde bomuld. Læs om nogle af de nye innovationer i denne artikel fra The Guardian.

Sustainable Brands har desuden lige udsendt en artikel om to nye tekstil-innovationer med bæredygtige potentialer. Læs artiklen.
Få et gratis tjek af dit produkts Cradle to Cradle potentiale

Flere korte nyheder fra den cirkulære verden

Nordisk Ministerråd har netop udgivet en rapport om cirkulære indkøb i de nordiske lande. Se mere.
H&M vil være 100 % cirkulære senest i 2030. Det fremgår af den nyeste Sustainability Report 2016. For at nå målet, deltager virksomheden blandt andet i Fashion Positive og Circular Fibres Initiative. Se rapporten.
Cradle to Cradle på flaske - L'Oreal har lige lanceret en shampo og balsam, der er Cradle to Cradle certificeret. Det er med til at gøre Cradle to Cradle mere kendt blandt almindelige forbrugere. Læs mere i TriplePundit.
Ellen MacArthur Foundation har udloddet 2x1 mio. US$ til den bedste løsning på vores plastikproblem. Læs mere.
Levi Strauss & Co har doneret 350.000$ til en ny fond, der blandt andet skal støtte udviklingen af nye metoder til farvning og produktion med mindre vandforbrug. Læs om det og flere andre positive tekstil-nyheder i Environmental Leader
Tilmeld dig Vugge til Vugges nyhedsbrev
Vugge til Vugge ApS er det eneste konsulentfirma i Norden, som er akkrediteret Assesment Body for Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Det betyder, at vi må gennemføre en produktcertificering efter Cradle to Cradle standarden på lige fod med de øvrige 14 akkrediterede i verden.
Følg os på LinkedIn
Følg os på LinkedIn
Følg os på Facebook
Følg os på Facebook
Tjek vores hjemmeside
Tjek vores hjemmeside
Send os en email
Send os en email
Copyright © 2017 Vugge til Vugge ApS, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine præferencer