Se nyhedsbrevet i din browser

Velkommen til 700 nye læsere, som har tilmeldt sig via byggekonferencen Building Green i Aarhus. Der er nu mere end 2.500, der følger vores nyhedsbreve om Cradle to Cradle og cirkulær økonomi i praksis.

Dette nyhedsbrev handler om forskellige veje til at komme i gang med cirkulær økonomi.

Skab forretning med en ny grøn forretningsmodel

Og få støtte til det - sidste runde er åben for ansøgninger 

Vil du have faglig og økonomisk hjælp til at udvikle en ny bæredygtig forretningstrategi med vækstpotentiale, og ligger din virksomhed i Region Hovedstaden? Så er chancen her nu.

Væksthus Hovedstadsregionen rekrutterer virksomheder til det tredje og sidste hold under "Grøn vækst via grønne forretningsmodeller". Projektet har plads til 8-10 virksomheder med start september 2017.

Vugge til Vugge ApS er gennemgående projektkonsulent og indgår i væksthusets projektteam. Derudover kan virksomhederne bruge støttemidlerne til at indkøbe konsulenthjælp efter behov.
 

God og billig måde at komme i gang

"Vi oplever, at mange virksomheder er usikre på, hvordan de kommer i gang med cirkulær økonomi og grøn omstilling. Det her er i hvert fald en billig og effektiv måde at få en masse hjælp til at få startet. Hvis man allerede er i gang selv, kan det også være en god anledning til at opfordre leverandører eller kunder til at deltage," siger direktør Annette Hastrup. 

Læs Børsens omtale af Grøn vækst via grønne forretningsmodeller og de deltagende virksomheders udbytte. I videoen nedenfor kan du også høre en af de tidligere deltagere i Grøn vækst via grønne forretningsmodeller, Tier1Asset, fortælle om deres forretningsmodel.
Få et uforpligtende møde om grøn forretningsudvikling

Lær om cirkulær økonomi i praksis

På Dansk Industris konference om Cirkulær Økonomi - Fremtidens Forretning, som blev holdt 23. marts i år, præsenterede Danmarks Grønne Investeringsfond en video med en række eksempler på virksomheder, der har indført grønne forretningsmodeller.
Cirkulær økonomi: Fremtidens forretning
I videoen kan I bl.a. se, hvordan Convert A/S kan hjælpe med at konvertere brugte fibre til måtter og plader. Advance Nonwoven A/S har udviklet Convert forretningsmodellen i samarbejde med Vugge til Vugge ApS som led i et støttet projekt.
Share
Tweet
Share
Forward

Tang-isolering fra Advance Nonwoven er det første danske Cradle to Cradle produkt, som opnår GULD-certifikat

Fashion Positive 9. maj 2017:

Circular Fashion Workshop i København

Er den orange knap fri for kemikalier, og kan den genanvendes? Der er mange ting at tænke på, hvis man vil designe bæredygtigt tøj. Det uafhængige Cradle to Cradle Products Innovation Institute vil gøre det lettere med initiativet Fashion Positive, som blev lanceret i 2016. 

Nu kommer Fashion Positive til Danmark med en heldags workshop om cirkulær økonomi i mode- og tekstilbranchen for producenter, designere og andre interesserede fra hele verden.
 
Tirsdag den 9. maj 2017 kl. 9.30-18.00
Tilmeldingsfrist 5. maj 
Pris: 80 €
Tilmeld dig nu
Deltagerne bliver indført i krav til materialer og designstrategier ud fra Cradle to Cradle principperne og får eksempler på vellykket upcycling og bæredygtige materialer. De inspirerende input, der lægger op til diskussion og øvelser, bliver leveret af blandt andre præsidenten for det uafhængige non-profit Cradle to Cradle Products Innovation Institute, Lewis Perkins, og direktør for Vugge til Vugge, Annette Hastrup. 

Læs mere om Fashion Positive og workshoppen på vores hjemmeside.

Built Positive er byggebranchens pendant

Built Positive er byggebranchens pendant til Fashion Positive. Præsidenten for Cradle to Cradle Products Innovation Institute, Lewis Perkins (på billedet), præsenterede Built Positive for et talstærkt publikum på Building Green i Aarhus tidligere på foråret.

Vil du vide mere om Built Positive, så læs vores artikel Built Positive - fra molekyle til metropolis. Vil du følge med i nyheder fra Built Positive og deltage i webinarer, så kan du tilmelde dig via dette link til Cradle to Cradle Products Innovation Institute.
Læs hele artiklen om Built Positive
Built Positive blev lanceret i Amsterdam i april. Se videoen her, hvor Lewis Perkins og den europæiske direkør for Built Postive, Thijs Maartens, fortæller, hvorfor det er på høje tid at ændre kurs.

Store cirkulære ikoner taler i København

Lewis Perkins er også på talerlisten til Copenhagen Fashion Summit, der holdes i København 11. maj 2017. Her får han selskab af den ene af grundlæggerne af Cradle to Cradle, arkitekt William McDonough.
Cradle to Cradle og cirkulær økonomi er i det hele taget i fokus på den store modekonference. En tredje spændende taler er Ellen MacArthur, der har lagt navn til verdens førende fond for cirkulær økonomi. Der er flere andre store talere på programmet, og de kan høres torsdag den 11. maj. Læs mere om konferencen.

Flere korte nyheder fra den cirkulære verden

Kommuner skal være cirkulære: KL har udgivet et katalog, der skal vise vejen for den cirkulære kommune. Hent katalog, cases og eksempler via dette link.
Gør bygninger til materialebanker: Cradle to Cradle Products Innovation Institute har skrevet en grundig artikel om, hvordan vi gør bygninger til materialebanker, hvor materialerne bevarer eller øger deres værdi i bygningens levetid. Læs artiklen
Regeringen offentliggjorde sidst i marts en handlingsplan for, hvordan Danmark skal opfylde FN's 17 verdensmål for bæredygtighed. Hent handlingsplanen
Bæredygtig profil tiltrækker dygtige medarbejdere. Læs om Troldtekts nye projektkonsulent.
 
Tilmeld dig Vugge til Vugges nyhedsbrev
Vugge til Vugge ApS er det eneste konsulentfirma i Norden, som er akkrediteret Assesment Body for Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Det betyder, at vi må gennemføre en produktcertificering efter Cradle to Cradle standarden på lige fod med eksempelvis EPEA og MBDC.
Følg os på LinkedIn
Følg os på LinkedIn
Følg os på Facebook
Følg os på Facebook
Tjek vores hjemmeside
Tjek vores hjemmeside
Send os en email
Send os en email
Copyright © 2017 Vugge til Vugge ApS, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine præferencer