Se nyhedsbrevet i din browser

Læs bl.a. om Design for Disassembly, nyt register for C2C inspirerede bygninger, ny bog om cirkulær økonomi i byggeriet og EU's Miljøpris.
Fremover skal møbelvirksomheden Magnus Olesens designere tænke i design for disassembly. Det var et af de helt konkrete resultater ved at deltage i  Rethink Business projektet Design for Disassembly. 

Nye cases viser vej mod
design for disassembly

Ni meget forskellige virksomheder i Region Midtjylland fik i 2015 hjælp til at se på, hvordan de kan designe deres produkter og udvikle deres forretningsmodeller til en cirkulær økonomi. De deltog i regionens projekt Rethink Business - Design for Disassembly. Nu er der offentliggjort fem virksomhedscases, der fortæller om virksomhedernes nye idéer og udbytte af projektet.

Læs de fem virksomhedscases på Rethink Business' hjemmeside.

Vugge til Vugge ApS har været ekstern konsulent på opgaven. Ifølge samarbejdspartnere og deltagere har teamet bag Vugge til Vugge udvist stort engagement i projektet. Teamet har repræsenteret en bred og dyb viden, der har medvirket til, at deltagerne har fået mere fart og kvalitet i deres cirkulære udvikling. 

Det har vi skrevet lidt om i vores egen nye case: "Fremmer cirkulær økonomi med engagement og viden"
Share
Tweet
Share
Forward

C2C inspirerede bygninger i nyt register

Green Solution House på Bornholm (foto Adam Mørk) er det byggeri i Danmark, der i størst grad er inspireret af Cradle to Cradle. En del byggeelementer og inventar i hotel- og konferencecentret er C2C certificerede. Desuden er måden at bygge og drive huset på i forhold til ressourceanvendelse og grøn energi inspireret af Cradle to Cradle tankegangen. Samlet set har det bragt huset med i et nyt internationalt register, som hylder C2C inspirerede bygninger. Se registeret her. 

"Vi er rigtig glade for at få den anerkendelse for, at vi har brugt Cradle to Cradle som designfilosofi fra starten og i den måde, vi driver huset på," siger direktør Trine Richter.

Med en plads i registret får Green Solution House et nyt online "showroom". I forvejen er hotellet i sig selv et showroom for bæredygtige løsninger i byggeriet, og der kommer professionelle gæster langvejs fra for at høre om netop det. For de mere private gæster, har hotellet indrettet et informationsrum, hvor gæsterne kan mærke på materialerne og få viden om brugen af Cradle to Cradle.

"Mange af vores gæster opsøger det og stiller os spørgsmål om det. Vi pådutter dem ikke noget, men de skal vide, at her kan de slappe af og gå i bad uden dårlig samvittighed, fordi de ved, at vi har tænkt på det hele for dem," siger Trine Richter.

Green Solution House er lige indgået i et forskningssamarbejde med Alexandrainstituttet om at undersøge, hvorvidt gæsterne ændrer adfærd i en mere bæredygtig retning efter et ophold på hotellet. Hotel Guldsmeden og Horesta er også med i projektet.
 

Mere om Cradle to Cradle i byggeriet

Cradle to Cradle registeret rummer også detaljerede beskrivelser af C2C certificerede byggeprodukter, blandt andet Trodltekts akustikplader. Producenter skal selv søge om at blive optaget, så listen er ikke komplet. Leder du efter en komplet liste over C2C certificerede materialer, skal du gå ind på det uafhængige Cradle to Cradle Product Innovation Institutes hjemmeside.

Vugge til Vugge har stor erfaring med byggebranchen, og du kan via dette link se, hvordan vi rådgiver om hele vejen fra byggeriets værdigrundlag til valg af materialer.

Blandt rådgiverne for Green Solution House var udgiverne af bogen "Cradle to Cradle i det byggede miljø", nemlig 3XN/GXN og Vugge til Vugge. Den trykte bog er udsolgt, men kan stadig downloades gratis her. Det er der indtil videre over 25.000 personer, der har gjort.
Nu kommer der en ny bog om cirkulær økonomi i byggeriet:

"Building a Circular Future"

6. juni udkommer en ny bog, der kan få stor betydning for udviklingen i byggeriet. Bogen med titlen "Building a Circular Future", præsenterer resultaterne af projekt "Byggeri i 7 dimensioner - kredsløbsdesign i praksis", der blev afsluttet i 2015.

Vugge til Vugge ApS var med i projektet, der viste, at det kan lade sig gøre at skabe bedre økonomi i byggeriet ved at designe hele bygninger til adskillelse. De andre deltagere var GXN (Tegnestuen 3XN’s forskningsenhed), entreprenørfirmaet MT Højgaard, nedrivningsfirmaet Kingo Karlsen, VIA University College og Henrik Innovation. Du kan læse en artikel om resultaterne her: Millioner at spare med cirkulære byggelementer.
 

Bestil et eksemplar af bogen

Direktør i GXN Kasper Guldager Jensen og salgsdirektør i MT Højgaard John Sommer har været hovedredaktører på bogen. De præsenterer bogen og projektets resultater i forbindelse med konferencen "How do we scale up circular economy" i Den Sorte Diamant i København. 

Bogen kommer til salg som hard copy på Vugge til Vugges hjemmeside og hos Arkitektens Forlag. Vær sikker på at få et trykt eksemplar til 300 kr. - BESTIL NU. En online udgave bliver gratis tilgængelig via 3XN's Issue-site.

How do we scale up circular economy

Dansk Industri og EU står bag konferencen "How do we scale up Circular Economy", der stiller skarpt på, hvordan man løfter cirkulære projekter op fra idé til virksomhed og samfund. Den holdes i Den Sorte Diamant i København mandag 6. juni kl. 14-17.

Repræsentanter fra EU kommissionen og de danske og hollandske regeringer præsenterer cirkulære indsatser på nationalt og internationalt niveau. Der vil desuden være virksomheder, der fortæller om deres erfaringer. 

Det er gratis at deltage i konferencen. Se invitationen her.

C2C dominerer EU Miljøpris 2016 i Danmark

Troldtekts take back-strategi får EU's Miljøpris
Klik på billedet og hør direktør Peer Leth fra Troldtekt A/S fortælle om deres nye take-back-system, som de har fået den nationale EU Miljøpris for.
Cradle to Cradle er den primære forretningsstrategi for to ud af de tre danske finalister til EU's Miljøpris 2016. Den ene er Troldtekt A/S, der producerer akustikplader i træbeton. Virksomheden vandt for sit take-back-system, som er udarbejdet i samarbejde med Vugge til Vugge. En række eksterne aktører har medvirket positivt til at realisere systemet. Se videoen ovenfor.

Den anden Cradle to Cradle inspirerede vinder er før omtalte hotel og konferencecenter Green Solution House på Bornholm. De to virksomheder går sammen med Aquarden Technologies ApS nu videre til den internationale konkurrence, der afgøres til efteråret. Se videoen om alle tre vindere eller læs artiklen på Ingeniørforeningen IDA's hjemmeside.

Korte nyheder om cirkulær økonomi mm

Annette Hastrup, direktør i Vugge til Vugge, er blevet udpeget til en plads i Certification Standards Board (CSB). CSB er et beslutningsorgan for den uafhængige non profit organisation, Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII), der administrerer den globale Cradle to Cradle certifceringsordning. Annette får dermed indflydelse på udviklingen af ordningen. Læs mere.
Sustainable Build har netop udpeget ti vindere af innovationsudfordringen 2016. Der kom i alt 57 forslag ind fra 11 forskellige lande. De 10 udvalgte innovatører skal præsentere deres idéer til Sustainable Build Accelerator Forum 2016, der finder sted 8.-9. juni på Carlsberg Akademi. Målet er at skabe grundlag for at skalere innovationerne, så de efterfølgende kan blive implementeret i sektoren. Læs nyheden på Dagens Byggeri.
Svensk interesse for Cradle to Cradle er i hastig fremgang. Direktør i Vugge til Vugge, Annette Hastrup, var i Stockholm 18. maj og tale om Fashion Positive for cirka 70 tilhørere med interesse i modebranchen. "Sverige er endnu ikke så langt som Danmark med cirkulær økonomi. De har for eksempel ikke de støtteprogrammer, vi har. Men jeg fornemmer, at udviklingen er godt på vej," udtaler Annette Hastrup.

Fashion Positive er et initiativ, som det uafhængige institut Cradle to Cradle Products Innovation Institute står bag. Baggrunden er, at tekstilindustrien er en af de mest miljøbelastende industrier overhovedet, og målet er at udvikle sunde materialer og nye cirkulære løsninger til branchen. Læs mere her.
Deltag i LinkedIn gruppen
Deltag i LinkedIn gruppen
Følg os på Facebook
Følg os på Facebook
Tjek vores hjemmeside
Tjek vores hjemmeside
Send os en email
Send os en email
Copyright © 2016 Vugge til Vugge ApS, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine præferencer