Se nyhedsbrevet i din browser

"Building a Circular Future" er opskriften på, hvordan byggeriet kan bevare værdien af de anvendte råstoffer - og spare millioner af kroner. Læs også om en ny cirkulær innovationsudfordring - åben for alle brancher.

268 sider der nytænker
måden vi bygger på

Forsiden (tv) er som budskabet enkelt, og man kunne sige, at nu kommer det grønt på hvidt: Der er millioner at spare i byggebranchen, hvis vi designer bygninger, så de kan skilles ad, og elementerne kan genanvendes.

Den nye bog "Building a Circular Future" er baseret på omfattende research og beregninger og giver helt konkrete løsninger til fremtidens elementbyggeri. 
Køb "Building a Circular Future" nu
Vores bygninger er de største forbrugere af verdens råstoffer. Ressourcerne bliver færre og dyrere, hvis ikke vi tænker anderledes. Forfatterne til bogen "Building a Circular Future" kommer med et bud på, hvordan vi kan bygge, så råstofferne kan genanvendes og indgå i den cirkulære økonomi som en værdifuld ressource for bygherren og fremtidens generationer.
 

Resultat af et udviklingsprojekt

Bogen er resultatet af et étårigt udviklingsprojekt støttet af Miljøstyrelsen med titlen "Byggeri i 7 dimensioner - kredsløbsdesign i praksis".

Indholdet er blevet til gennem omfattende research, videndeling og workshops mellem 3XN Architects - GXN Innovation (arkitekter), MT Højgaard (entreprenører), Kingo Karlsen (nedrivere), VIA University College (bygningskonstruktører), Vugge til Vugge Danmark (cirkulær økonomi) og henrik•innovation (bygningsinnovation).
 

15 principper for fremtidens cirkulære byggeri

Bogen præsenterer resultater, case studies, baggrund og kontekst for projektet og består af tre hovedkapitler: Design for Adskillelse, Materialepas og Cirkulær Økonomi.

Bogen giver desuden 15 principper for ’Fremtidens Cirkulære Byggeri’ samt en gennemregnet business case, der dokumenterer, at en nedrivning, der i dag ville koste 16 millioner kroner i underskud i stedet kan blive til et overskud på 20 mio. kroner. Læs også artiklen: "Millioner at spare med cirkulære byggeelementer".

Bogen henvender sig fortrinsvis til byggebranchen, men store dele af bogen indeholder eksempler, tanker og beskrivelser, som alle med interesse i området kan få glæde af at læse. Bogen er på engelsk.
 

Cradle to Cradle certificeret tryk

Du kan købe den trykte udgave af bogen gennem Vugge til Vugge. Send en mail. Bogen er trykt hos KLS PurePrint og er Cradle to Cradle certificeret. En online udgave er gratis tilgængelig via 3XN's Issue-site.
 

Anmelderne skriver:

‘This book underlines the cross-disciplinary nature of the circular economy, as well as the utmost importance of design. The authors make a strong case for an innovative and collaborative approach across the architecture and building industry’ /The Ellen MacArthur Foundation, Circular Economy Leaders

‘It is wonderful to see Cradle to Cradle taken up vigorously by people interested in the circular economy. As an architect, I know our job in creating buildings is to put wisdom into practice, and to render these important concepts visible for all to see. This book is inspiring in its ambition to show us what this can look like now’"/William McDonough, Co-author of Cradle to Cradle
 

Fakta:

Titel: BUILDING A CIRCULAR FUTURE
Format: 17 x 23 cm
Udgivet: 2016
Sprog: Engelsk
ISBN: 9788799867011
Forlag: #GXN INNOVATION
Indbinding: Soft cover
Sidetal: 268
Share
Tweet
Share
Forward

Konference om genanvendelse af byggeaffald

Torsdag 23. juni inviterer det nye 'Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald" (VHGB) til åbningskonference. Det sker på Teknologisk Institut i Tåstrup kl. 13-16.
Videnscentret skal medvirke til at gøre det enklere at håndtere og genanvende bygge- og anlægsaffald korrekt. Målet er at forhindre, at miljøfarlige stoffer spreder sig i miljøet og indeklimaet - og samtidig sikre, at flere bygge- og anlægsmaterialer bliver genanvendt eller genbrugt.
På åbningskonferencen kan man høre mere om VHGB. Desuden vil erfarne repræsentanter fra Miljøstyrelsen, kommunerne, bygherrerne, entreprenørerne og rådgiverne fortælle om de udfordringer, de møder, når bygge- og anlægsaffald skal håndteres og genanvendes. Det er gratis at deltage. Klik for tilmelding og program.

Ny innovationsudfordring fra LAUNCH Nordic

LAUNCH Nordic Innovation Challenge 2016 - Closing the Loop
Klik på billedet og se videoen om dette års udfordring: "How can we - throug new types of closed loop solutions or recycling technologies - shape a more sustainable future of materials and manufacturing?"
LAUNCH Nordic har netop lanceret dette års udfordring, hvor der efterlyses innovative løsninger inden for cirkulær økonomi. Det kan være på materialeplan eller produktionsplan, og det kan pege på nye måder at genanvende og upcycle produkter på.

De fem bedste idéer får adgang til sparring og udvikling i samarbejde med eksperter og myndigheder i et halvt år. Der lægges vægt på, at idéerne kan skaleres op til globale løsninger. LAUNCH Nordic er drevet af et partnerskab mellem IKEA Group, Novozymes, Kvadrat, Udenrigsministeriet, Miljøstyrelsen og Region Skåne. Alle nationaliteter og brancher kan deltage i udfordringen. Læs mere om LAUNCH Nordic.

Certificeringer - et must have?

I slutningen af maj, da arkitekter mødtes på messen Architect@Work i Forum i København, var der stort fokus på bæredygtige materialer. Særligt træindustrien fremhævede et egentlig behov for at certificere deres produkter med FSC, Cradle to Cradle og lignende for at dokumentere bæredygtigheden. 
Har du log-in til CSR-Magasinet, kan du læse artiklen "Bæredygtig træ fyldte på arkitekturmessen".
Deltag i LinkedIn gruppen
Deltag i LinkedIn gruppen
Følg os på Facebook
Følg os på Facebook
Tjek vores hjemmeside
Tjek vores hjemmeside
Send os en email
Send os en email
Copyright © 2016 Vugge til Vugge ApS, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine præferencer