Se nyhedsbrevet i din browser

Spring med på bølgen - den om cirkulær økonomi. I dette nyhedsbrev er der både mulighed for at blive klogere, finde inspiration, få hjælp til at udvikle sin forretningsmodel og få gode råd om håndtering af affald. 

Deltag i Grøn vækst via grønne forretningsmodeller

  • Har din virksomhed ambitioner om at tjene penge på den igangværende grønne omstilling?
  • Kræver det, at jeres nuværende forretningsmodel omstilles, eller har I en ny god ide til et grønt marked?
  • Er I parate til at forpligtige jer til et intensivt vækstprogram, der går i dybden med jeres muligheder og udfordringer?
Så kan en plads i programmet »Grøn vækst via grønne forretningsmodeller« hjælpe jer i mål. Programmet tilbydes alle virksomheder i Region Hovedstaden og ledes af Væksthus Hovedstadsregionen.
 

Plads til 10 nye virksomheder fra 1. november 2016

Det koster tid og 50.000 kroner at deltage. Til gengæld kan man få rådgivning til en værdi af 180.000 kroner. Din virksomhed får assistance til valg af de bedste rådgivere, adgang til netværk med succesrige grønne virksomheder samt en tæt opfølgning med klare deadlines, indtil I er i mål. Forløbet varer otte måneder.  

Otte virksomheder er allerede i gang, og lige nu rekrutterer væksthuset 10 nye virksomheder til at starte udviklingsforløb 1. november 2016. Vugge til Vugge indgår i projektteamet som ekstern konsulent. Deltagerne vil således få adgang til vores ekspertise inden for Cradle to Cradle og cirkulær økonomi og vil kunne trække på vores erfaring med at omsætte det til praksis og god forretning.
LÆS MERE HER
Share
Tweet
Share
Forward


Danske KALK med i Sustainia 100 for 2016

Sustainia 100 har igen udpeget 100 gode eksempler på løsninger, der hjælper verden til en bæredygtig fremtid. De 100 forbilledlige løsninger inden for 10 forskellige områder er udvalgt blandt mere end 4.500 indsendte forslag fra 188 lande.
LÆS MAGASINET SUSTAINIA 100 ONLINE

Blandt de 100 er KALK A/S udvalgt for udviklingen af cementfri mørtel, der gør det muligt at genanvende både mursten og mørtel. Produktet blev Cradle to Cradle certificeret sidste år. Læs om KALK på side 33 i magasinet eller læs om certificeringen af KALK's kalkmørtel.

Sustainia 100 udpeger de ti bedste løsninger i slutningen af året. Man kan se vinderne fra de forrige år og hente masser af viden og inspiration på Sustainias hjemmeside.
SE SUSTAINIAS HJEMMESIDE.

Køb bogen nu: "Building a Circular Future"


Lær, hvordan du kan bygge, så råstofferne kan genanvendes og indgå i den cirkulære økonomi som en værdifuld ressource for bygherren og fremtidens generationer.

Bogen, "Building a Circular Future", er resultatet af et étårigt udviklingsprojekt støttet af Miljøstyrelsens Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP).

LÆS MERE OM BOGEN

Gratis veledning om korrekt
genanvendelse af byggeaffald

Det nye "Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald" (VHGB) skal medvirke til at gøre det enklere at håndtere og genanvende bygge- og anlægsaffald korrekt. Målet er at forhindre, at miljøfarlige stoffer spreder sig i miljøet og indeklimaet - og samtidig sikre, at flere bygge- og anlægsmaterialer bliver genanvendt eller genbrugt.

Hos VHGB kan du som bygningsejer, entreprenør, håndværker, rådgiver eller kommune få gratis vejledning om miljøfarlige stoffer i bygge- og anlægsaffaldet og om mulighederne for genbrug og genanvendelse.
LÆS MERE.

Kender du en bæredygtig ildsjæl?

I så fald er det med at indstille vedkommende til prisen "Det Bæredygtige Element 2016". I forbindelse med byggemessen Building Green i Forum 2. og 3. november hædrer InnoBYG både et produkt og en person for deres betydning for den bæredygtige udvikling i byggeriet.
Der er åben for indstilling indtil 7. oktober 2016. Læs mere på InnoBYG's hjemmeside.

LAUNCH Nordic efterlyser globalt potentiale

LAUNCH Nordic Innovation Challenge 2016 - Closing the Loop
Klik på billedet og se videoen om dette års udfordring: "How can we - throug new types of closed loop solutions or recycling technologies - shape a more sustainable future of materials and manufacturing?" 
LAUNCH Nordic modtager idéer til innovative løsninger inden for cirkulær økonomi frem til 1. september. Det kan for eksempel være nye måder at genanvende og upcycle produkter på.

De indkomne forslag fordeles mellem medlemmerne for afstemning. Der lægges vægt på, at idéerne kan skaleres op til globale løsninger. Virksomhederne bag de fem bedste får adgang til sparring og udvikling i samarbejde med eksperter og myndigheder i et halvt år.  

"Men alle får en chance for at blive set og at få konstruktiv feedback fra faglige personer fra de forskellige markeder, siger tekstilingeniør Lea Nordström. Hun repræsenterer KVADRAT, der er med i dommerkomitéen.

Foruden KVADRAT er det IKEA Group, Novozymes, Udenrigsministeriet, Miljøstyrelsen og Region Skåne, der står bag Launch Nordic. Alle nationaliteter og brancher kan deltage i udfordringen. Sidste år var der 97 forslag fra 38 lande, flest fra Europa, men også 17 fra Afrika. I år forventes endnu flere forslag.  
LÆS MERE PÅ LAUNCH NORDIC'S HJEMMESIDE.
Har du fået dette nyhedsbrev tilsendt fra en anden, og har du lyst til selv at modtage Vugge til Vugges nyhedsbreve om Cradle og Cradle og cirkulær økonomi? 
TILMELD DIG NYHEDSBREVET HER
Deltag i LinkedIn gruppen
Deltag i LinkedIn gruppen
Følg os på Facebook
Følg os på Facebook
Tjek vores hjemmeside
Tjek vores hjemmeside
Send os en email
Send os en email
Copyright © 2016 Vugge til Vugge ApS, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine præferencer