Se nyhedsbrevet i din browser
 

Vugge til Vugge ønsker alle en rigtig glædelig og cirkulær jul! 

Ny chance for at opnå grøn vækst med støtte

Vil du have hjælp til at udvikle en ny bæredygtig forretningsstrategi med vækstpotentiale, og ligger din virksomhed i Region Hovedstaden? Så er chancen her lidt endnu.

Væksthus Hovedstadsregionen rekrutterer virksomheder til "Grøn vækst via grønne forretningsmodeller". Projektet har plads til 8-10 virksomheder ad gangen, og andet hold starter til februar 2017. Tredje og sidste hold er sat til start i september 2017. Vugge til Vugge er gennemgående projektkonsulent i tæt samarbejde med væksthuset.
Søg om at deltage i Grøn vækst via grønne forretningsmodeller
Ti virksomheder gennemførte første forløb i projektet, der sluttede i oktober 2016. Læs blandt andet Ballerupbladets artikel om Vitrals udbytte: Nyt lys på gammel virksomhed. Eller Grøn Vækst projektets egen artikel her: Find de grønne forretningsmuligheder.
Share
Tweet
Share
Forward

Køb en bæredygtig julegave

Læg en Cradle to Cradle certificeret bog under juletræet til en, der interesserer sig for bæredygtigt byggeri. Hvis du bestiller nu, kan vi lige nå at pakke og sende dig et eksemplar af årets bog: "Building a Circular Future", der er trykt hos KLS PurePrint. Send en mail for at bestille.
Tænk over, hvad du ellers giver i gave. Kan det holde længe, kan det indgå i den cirkulære økonomi, er det miljøcertificeret, kommer det fra en virksomhed med CSR-regnskab? 

Kan du i øvrigt huske de fem tip om en grønnere jul, som vi lavede til dig sidste år? Ellers kan du finde dem i nyhedsbrevet fra december 2015.
Resultaterne af Rethink Business projektet Design for Disassembly blev i november diskuteret af et panel bestående af fra venstre Peter Hove fra Refurb, Annette Hastrup fra Vugge til Vugge, Niels Knudsen fra Magnus Olesen og Hanne Juel fra Region Midtjylland.  Læs cases om deltagernes udbytte.

4 ud af 16 virksomheder vælger Vugge til Vugge

Fire ud af de 16 virksomheder, der er med i Rethink Business' nye projekt 'Fokuseret Værdikædesamarbejde', har valgt Vugge til Vugge som deres primære konsulent. Det er Bollerup Jensen, Komproment, Horn Bordplader og Furnipart.

Lifestyle & Design Cluster var vært for et kick-off seminar ved i Herning i november, hvor Vugge til Vugge var med. Om formiddagen blev resultaterne af det forrige Rethink Business projekt præsenteret (billedet), og om eftermiddagen holdt Annette Hastrup fra Vugge til Vugge det faglige oplæg for deltagerne i det nye projekt. Man kan se diverse oplæg fra dagen her.
Øverst: Advance Nonwovens nye certificerede tangmåtte. Nederst tv: DanSigns recertificerings scorecard og th holdet bag tag- og facadesystemet Climate Cover.

Cirkulære højdepunkter fra 2016

Det har været et godt år med mange positive resultater blandt vores kunder og samarbejdspartnere, der alle arbejder med grøn omstilling og cirkulær økonomi. Her er et udvalg af højdepunkterne:

Vi har udstedt nye Cradle to Cradle certifikater til over 40 produkter fordelt på syv forskellige virksomheder. Flere af dem har også fået Material Health Certificate. Det uafhængige non profit Cradle to Cradle Products Innovation Institute har uddannet og akkrediteret i alt 14 assessorer på verdensplan, men det er kun det amerikanske MBDC og tyske EPEA, der har gennemført flere certificeringer end os i 2016. Læs artiklen i CSR-magasinet: Stort år for Cradle to Cradle i Danmark.

I marts lancerede Komproment Climate Cover, som er et nyt tagsystem, der integrerer solceller på en elegant måde i klimaskærmen. Produktudviklingen var støttet af EUDP, og Vugge til Vugge var med til at sikre, at det blev designet til adskillelse af sunde materialer. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet med Komproment. Læs case.

Direktør Annette Hastrup blev i foråret 2016 udpeget til det internationale Certification Standard Board, som fastlægger kriterierne for Cradle to Cradle standarden. En ny version 4.0 kommer i offentlig høring i løbet af 2017/18, hvorefter den bliver lanceret. Læs mere

Fra bronze til sølv: To af vores kunder kunne i år avancere fra bronze til sølv C2C certifikat. I foråret var det KLS PurePrint, der valgte at udvide paletten af C2C certificerede produkter og samtidig avancerede fra bronze til sølv. Læs hvad det betyder for indholdet i deres tryksager. I november var det skilteserien PlanSign, der avancerede. Læs vores opdaterede case om DanSign.

Vi udgav i juni en ny bog: "Building a Circular Future" i samarbejde med en række virksomheder, der deltog i det MUDP-støttede projekt “Byggeri i 7 dimensioner – kredsløbsdesign i praksis”. Læs om projektet og bogen her.

Som partnere i Sustainable Build var vi i sommer med til at hylde ti vindere, der fik adgang til eksperthjælp. Vugge til Vugge har siden hjulpet den lettiske iværksættervirksomhed, Alina, til at opnå Material Health Certificate på et helt nyudviklet produkt. Bollerup Jensen A/S var en af de andre vindere, som vi nu hjælper med at udvikle en cirkulær forretningsmodel i forbindelse med det nye Rethink Business projekt, 'Fokuseret Værdikædesamarbejde'.

Det nye år byder på mange nye spændende projekter, som vi glæder os til at fortælle mere om. 

Nyhedsklip fra den cirkulære verden...

Fik du ikke set den trykte udgave, så læs online:
Vugge til Vugge ønsker jer alle en både grøn og hvid jul og et godt nytår! 
Har du fået dette nyhedsbrev tilsendt fra en anden, og har du lyst til selv at modtage Vugge til Vugges nyhedsbreve om Cradle og Cradle og cirkulær økonomi? 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET HER
Deltag i LinkedIn gruppen
Deltag i LinkedIn gruppen
Følg os på Facebook
Følg os på Facebook
Tjek vores hjemmeside
Tjek vores hjemmeside
Send os en email
Send os en email
Copyright © 2016 Vugge til Vugge ApS, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine præferencer