View this email in your browser
Nieuwsbrief - november 2017

Beste coassistenten,

Het is weer tijd voor een nieuwe maand, na alle dansjes tijdens ADE en verkleedpartijen tijdens de Halloween feesten. Het geld is hierdoor voor deze maand alweer op of misschien krijg je helemaal geen stufi meer. Zorg dan dat je op 11 november een lampion hebt geknutseld om langs de deuren te gaan. Het Sint Maarten feest dat deze dag gevierd wordt, is een bedelfeest om zingend je snoepgoed voor deze maand binnen te slepen. Ideaal voor de uitgehongerde masterstudent!

Sorteer je de snoepjes op kleur en leg je ze dwangmatig op volgorde van grootte? Dan kwam je zo’n tachtig jaar geleden in aanmerking voor een lobotomie, een chirurgische ingreep waarbij de verbinding van de frontale cortex met de rest van de hersenen werd doorgenomen. Neuroloog Moniz voerde de eerste lobotomie uit op 11 november 1935. Deze barbaarse techniek is inmiddels verboden bij gebrek aan wetenschappelijk bewijs.

Heb jij wel wetenschappelijk bewijs voor jouw baanbrekende onderzoek? En wil je weten hoe je dit allemaal het beste op papier kunt zetten? Kom dan deze maand naar de workshop wetenschappelijk schrijven!

Wil je liever zelf de workshops organiseren? Heb je masterplannen voor het verbeteren van het onderwijs? Of kun jij goochelen met geld? Solliciteer dan nu naar één van de openstaande bestuursfuncties!

Ik hoop jullie allen te mogen ontmoeten bij onze workshops.

Vriendelijke groeten, 

Amber Von Gerhardt,

Voorzitter Co-Raad VUmc 2017 - 2018

Vacatures Co-Raad VUmc 2018

Wil jij belangen van coassistenten van het VUmc behartigen? Ben je graag actief betrokken bij het masteronderwijs? Zie je het zitten om leerzame workshops te organiseren voor je mede-co's? En ben jij degene die ons gezellige team wil aanvullen? 
 
Solliciteer dan nu naar één van de bestuursfuncties binnen de Co-Raad VUmc!
De Co-Raad VUmc 2018 heeft plek voor:

- Penningmeester
- Secretaris
- Masterfunctionaris
- Evenementen & PR functionaris (2x)

Stuur uiterlijk vrijdag 17 november om 23:59 uur een e-mail met CV en motivatiebrief naar bestuur@co-raad.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op de avonden van 20, 21 en 22 november. Meer informatie over de bestuursfuncties vind je op de Co-Raad website en in dit bestand

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Onderwijs

Toekenning cum laude
Over het behalen van het iudicium cum laude bij de master opleiding geneeskunde zijn vaak veel vragen. Sta jij een 8 gemiddeld en wil je weten wat er nodig is om cum laude toegekend te krijgen? Kijk dan goed op med.vu.nl. In artikel 20 staan de vereisten vermeld.

Wist je bijvoorbeeld dat je voor de VGT in masterjaar 3 als eindoordeel een 'goed' moet hebben behaald?

"Als een student uitmuntend heeft gepresteerd kan een predicaat „cum laude‟ worden toegekend. Het predicaat wordt op het getuigschrift vermeld met de woorden „addita formula cum laude‟.

Van uitzonderlijke bekwaamheid, bedoeld in het vorige lid, is sprake indien: [...] 7. Voor het Landelijk Voortgangstentamen masterjaar 3 als eindoordeel een „goed‟ is behaald".

Aankomende evenementen

Workshop wetenschappelijk schrijven - maandag 13 november
Bezig met je wetenschappelijke stage of ga je deze bijna beginnen? Bijna afgestudeerd en interesse in promotieonderzoek? Die competentie 'academicus' eens wat opschroeven? Dan ben je aan het goede adres. Maandag 13 november zal AMC-promovendus R. Molenaar een interactieve cursus komen geven over wetenschappelijk schrijven. Hij heeft in verschillende medische bladen gepubliceerd, waaronder The Lancet en zal ons dus heel wat kunnen leren over het schrijven van een goed wetenschappelijk artikel. Koop je kaartje nu via de website of check het evenement op Facebook voor meer informatie!

Workshop Antibiotica – donderdag 21 december 2017
Welke antibioticum geef ik nou bij deze verwekker?  Raak jij ook in de stress als artsen je hier vragen over stellen of als je weer zo'n vraag krijgt op je VGT?  Noteer dan alvast donderdag 21 december in je agenda. Tijdens de workshop antibiotica zal je hier weer alles over te weten komen. Koop nu je kaartje op www.co-raad.nl

Kaartverkoop workshops
Afgelopen evenementen

Lezing Prof. Dr. Maat
Op donderdag 5 oktober kwam Prof. Maat, speciaal voor ons, vanuit Limburg naar Amsterdam om een lezing te geven over zijn werk en ervaringen als forensisch arts, maar ook over vrijheid in de collegezaal. Met zijn gulle lach, vrolijke snor, olijke vlinderdas en droge humor heeft hij vol enthousiasme over zijn loopbaan verteld en ons nieuwe levensmotto’s bijgebracht. 'There is always a second chance; who dares wins!’, aldus Prof. Maat.

Overig 

ISCOMS 2018 - Opening abstract submission period
Lever nu je abstract in en presenteer je onderzoek op de 25e editie van het International Student Congress Of (bio)Medical Sciences (ISCOMS) dat zal plaatsvinden van 4 tot en met 8 juni 2018 in Groningen! ISCOMS is een van de meest toonaangevende (bio)medische congressen ter wereld voor bachelor, PhD en master studenten van over de hele wereld. Je kunt je abstract inleveren vanaf 30 oktober 2017 tot en met 8 februari 2018.

Ga voor meer informatie over het congres naar www.iscoms.com. Voor vragen kun je ons altijd mailen (iscoms@umcg.nl) of bellen (050-3633222).

Copyright © Co-Raad VUmc 2016, All rights reserved.

Our mailing address is: bestuur@co-raad.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Co-Raad VUmc · Faculteit der Geneeskunde, kamer BK-42 · van der Boechorststraat 7 · Amsterdam, NH 1081 BT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp