Copy
Nieuwsbrief - december 2016

Beste coassistenten,
 

De koude winterdagen zijn aangebroken en het einde van het jaar is alweer in zicht.

Ik hoop dat het afgelopen jaar een mooi en succesvol jaar is geweest voor jullie allen en dat het komende jaar nog veel meer moois zal brengen.
Voordat we over gaan naar het nieuwe jaar, staat onze laatste workshop van het jaar gepland: de radiologie workshop op woensdag 14 december!

In het nieuwe jaar zullen wij tijdens onze ALV op 3 januari de helft van ons bestuur wisselen, en officieel verder gaan met het nieuwe bestuur.

We zullen ook de komende periode aan de slag gaan om zoveel mogelijk voor jullie te betekenen!

Ik wens jullie alvast fijne feestdagen toe en hoop jullie te zien op onze aankomende evenementen!


Dilan Aydin,
Voorzitter Co-Raad VUmc

Onderwijs
Co-groep Vertegenwoordigers Overleg - woensdag 7 december
Op woensdag 7 december na de iVGT vindt het Co-groep Vertegenwoordigers Overleg weer plaats. Tijdens dit overleg worden problemen binnen het masteronderwijs besproken met de studenten die hun cogroepje vertegenwoordigen. Er wordt nog gewerkt aan de agenda voor het komende overleg, maar we willen het in ieder geval gaan hebben over de hoogte van de reiskostenvergoeding en de bezetting van coassistenten op de polikliniek. Ook zullen we terugkoppeling geven over de ingebrachte punten van het vorige overleg. Ben je geen vertegenwoordiger, maar vind je het wel leuk om een keer bij het CGV aanwezig te zijn? Dan mag je altijd aanschuiven. We horen dit graag van tevoren in verband met de boodschappen. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar m1@co-raad.nl
Aankomende evenementen
Workshop Radiologie – woensdag 14 december
Begin je bijna met je coschappen of ben je al bezig? Wil je graag je radiologie kennis opfrissen of nog een keer inzage krijgen in hoe leuk en uitdagend het vak radiologie is?

Kom dan naar de workshop Radiologie op woensdag 14 december!

Het systematisch beoordelen van een X-thorax komt tijdens deze workshop aan bod, maar ook wordt een leidraad gegeven om een CT-abdomen met meer zelfvertrouwen te bekijken. Daarnaast wordt je meegenomen in de radiologische traumatologie opvang. Oftewel: de radiologie in de volle breedte.
Na deze avond kun je zelfverzekerd een X- thorax beoordelen en weet je meer van abdominale radiologie maar ook van trauma radiologie. Handig om mee te nemen in zowel je co- als arts-carrière!
Overig
Opening abstract submission ISCOMS 2017
Het International Student Congress Of (bio)Medical Sciences (ISCOMS) is een van de meest toonaangevende congressen ter wereld op het gebied van biomedische wetenschappen. Dit jaar zal de 24e editie plaatsvinden van 6 tot en met 9 juni in Groningen. ISCOMS biedt studenten vanuit de hele wereld een unieke kans om hun onderzoek te presenteren. Daarnaast kun je deelnemen aan interactieve workshops en je laten inspireren door lezingen van topwetenschappers. Dit jaar zullen Spinozaprijswinnaar prof. dr. Mihai Netea, Nobelprijswinnaar prof. Sir Tim Hunt en Nobelprijswinnaar prof. dr. Ben Feringa alles komen vertellen over hun onderzoek!

Ook dit jaar zijn wij op zoek naar Nederlandse studenten die hun onderzoek willen presenteren op ISCOMS. Tot en met 3 februari kun je een abstract van je eigen onderzoek opsturen. Uit de inzendingen wordt vervolgens een selectie gemaakt van onderzoeken die op het congres in de vorm van een poster of plenaire presentatie door de studenten gepresenteerd zullen worden. Hierbij zijn verschillende mooie (geld)prijzen te winnen, bijvoorbeeld de eerste prijs ter waarde van €1250,- voor het beste abstract. Kortom: een fantastische kans om jouw onderzoek te presenteren aan een breed en internationaal publiek! Via www.iscoms.com kun je je abstract insturen.

 
Copyright © Co-Raad VUmc 2016, All rights reserved.

Our mailing address is: bestuur@co-raad.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Co-Raad VUmc · Faculteit der Geneeskunde, kamer BK-42 · van der Boechorststraat 7 · Amsterdam, NH 1081 BT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp