Copy
Unsubscribe from this list.
View this email in your browser
Nieuwsbrief november 2016
Beste coassistenten,
 
Afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met de sollicitaties voor de wisseling van enkele bestuursfuncties binnen de Co-Raad! 

Er zijn vijf nieuwe bestuursleden zijn gekozen die zich het komende jaar zullen inzetten voor de belangen van de coassistent. De komende periode zullen de nieuwe bestuursleden worden ingewerkt door onze vertrekkende bestuursleden: Madhvi Nazir, Larissa Jansen, Eva Flens, Jennifer Lam en Jeske bij de Weg. Op 3 januari tijdens de ALV zal de officiële bestuurswissel plaatsvinden.
 
Hieronder presenteren wij de samenstelling van het nieuwe bestuur van de Co-Raad VUmc voor de eerste helft van 2017:
 
Voorzitter: Dilan Aydin
Secretaris: Amber von Gerhardt
Penningmeester: Thomas Compier
 
Masterfunctionaris: Tessa Straatmijer
Masterfunctionaris: Annabel van der Hulst
Marterfunctionaris: David Yousef
 
Evenementen & PR: Joyce Bakker
Evenementen & PR: Rosan Broer
Evenementen & PR: Sophie Coenen
 
We willen de nieuwe bestuursleden van harte feliciteren en wensen ze veel succes!
 
Naast de sollicitaties voor nieuwe bestuursleden heeft de Co-Raad ook een geheel vernieuwde website! De nieuwe website ziet er niet alleen mooier en overzichtelijker uit, maar is ook gebruiksvriendelijker. Neem dus vooral een kijkje op www.co-raad.nl en schrijf je in voor een van onze aankomende evenementen!
Onderwijs
Student Motivation and Success (SMS) study
Dit jaar wordt voor de tweede keer de longitudinale studie, de “Student Motivation and Success” (SMS) study afgenomen. De wetenschappelijke titel van het onderzoek is “Een longitudinaal onderzoek over academische motivatie, leerstrategie, bevlogenheid, empathie, persoonlijkheid en academische en professionele prestaties van autochtone en allochtone geneeskundestudenten”.
 
Alle studenten hebben een uitnodiging gekregen via hun studentenmail. Iedere deelnemer mag na het invullen van de survey een heerlijk kopje Italiaanse koffie ophalen bij de koffiecorner op de MF.
Aankomende evenementen

Training CV-building - donderdag 10 november
Volg jij de wijsheid van Loesje op en stuur jij je CV via flessenpost in de hoop op een nieuwe baan of zou je toch liever zelf wat meer invloed hierop willen hebben? Tijdens de training CV-building zal Monique Eland, trainer en loopbaancoach voor co-assistenten en artsen van BKV, nuttige tips geven met betrekking tot de opbouw van een CV en het gebruik van social media bij het zoeken naar een (bij)baan. Dus ben jij bijna afgestudeerd en ga je binnenkort solliciteren naar een baan als arts of zou je graag een leuke bijbaan naast je coschap willen, kom dan naar deze training!
 
Wil je opmerkingen en tips bij je CV? Mail deze dan vóór maandag 7 november 2016 naar m.eland@bkvgroup.eu o.v.v. Training CV-building 10 november 2016. Zij zal dan je CV met tips meenemen naar de training en indien mogelijk ook persoonlijk met je bespreken.

 
Workshop Voeding - donderdag 24 november 
Op donderdag 24 november organiseert de Co-Raad de workshop voeding, gericht op de rol van voeding binnen en buiten het ziekenhuis. Enkele onderwerpen die aan bod zullen komen zijn de beoordeling van de voedingsstatus van een patiënt en parenterale voeding. Ook zal worden ingegaan op voedingtrends buiten het ziekenhuis. Want wat geef je als antwoord op de vraag: dokter, wat is nu gezonde voeding?!
 
Heb je al een vraag over voeding die je graag beantwoord zou zien tijdens de workshop?
Stuur dan een mailtje naar evenementen@co-raad.nl en wie weet komt je vraag aan bod tijdens de workshop!

 
Kaartverkoop workshops
Overig
KNMG bijeenkomst ‘Van basisarts tot aios’ - 15 november
Ieder jaar organiseert de KNMG district Alphen-Gouda-Leiden samen met de MFLS in het LUMC de avond "van basisarts tot aios". Tijdens deze avond geven een aantal specialisten en AIOS tips hoe in opleiding te komen. Ook geven zij meer inzicht in hun specialisme.
 
Geïnteresseerde coassistenten worden uitnodigd voor deze avond op 15 november in het LUMC te Leiden. Inloop vanaf 19:30 u en start van het programma vanaf 20:00 u.
Via deze link vind je meer informatie over de inhoud van de avond.
Zorgbanenmarkt TMI: op carrièrereis in binnen- en buitenland - 16 november
Zit jij in het laatste jaar van de opleiding geneeskunde en wil jij er op een leuke en actieve manier achter komen wat detacheren en flexwerken in de zorg inhoudt? Op zestien november organiseert TMI de Zorgbanenmarkt over werken in binnen- en buitenland.

Zorgbanenmarkt TMI biedt jou de mogelijkheid om meer kennis op te doen ter voorbereiding op een volgende stap in het buitenland of het aangaan van een baan in Nederland.
Op het evenement krijg jij de mogelijkheid om vragen te stellen aan de experts, leerzame workshops te volgen of je te laten inspireren door één van de gastsprekers die graag hun ervaringen delen over werken in het buitenland, detachering of flexwerken. Tijdens de workshops krijg jij te maken met alle ins en outs van het solliciteren, kan je een cv check laten doen of speeddaten met onze experts. Kortom, je hoeft je niet te vervelen op het evenement! De Zorgbanenmark is geheel gratis en vrijblijvend. Gedurende het evenement presenteren wij de smaken van diverse landen en disciplines.  Kom langs en proef!
 
Meld je aan via de volgende link.
Nationaal Coassistenten Congres - 7, 8 en 9 april 2017
7, 8 en 9 April 2017 zal de zesde editie van het tweejaarlijks driedaagse Nationaal Coassistenten Congres plaatsen. Het congres is bedoeld voor alle coassistenten en derdejaars geneeskundestudenten van de acht medische faculteiten van het land. Wij nodigen jullie uit voor een weekend vol lezingen en workshops over vernieuwende medische onderwerpen. Daarnaast gaan we met opleiders en A(N)IOS de discussie aan over beroepsoriëntatie, voor- en nadelen van promoveren versus klinische ervaring en wat er nodig is om in opleiding te komen. Dit alles wordt gecombineerd met de nodige cultuur en ontspanning met ruime gelegenheid om te netwerken met toekomstige collega’s.
 
Wij zien jullie graag tijdens de wijnproeverij op vrijdagavond 7 april in 4-sterrenhotel Zuiderduin te Egmond aan Zee.
 
Inschrijvingen openen 26 januari 2017! Stay tuned, stay connected… www.nccongres.nl.
Copyright © Co-Raad VUmc 2016, All rights reserved.

Our mailing address is: bestuur@co-raad.nl

Wil je deze e-mails niet meer ontvangen? Stuur dan een reply!


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Co-Raad VUmc · Faculteit der Geneeskunde, kamer BK-42 · van der Boechorststraat 7 · Amsterdam, NH 1081 BT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp