Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief - April 2017

Beste coassistenten,

De lente is weer aangebroken en dat betekent dat er weer mooie dagen in zicht zijn. Ook staan er de komende periode weer leuke evenementen gepland, dus houd onze Facebook pagina en website in de gaten.

Zou jij je ook bezig willen houden met het organiseren van evenementen, of lijkt het je leuk om je bezig te houden met het masteronderwijs? Solliciteer dan voor een bestuursfunctie bij de Co-Raad!

Ook kan je op onze website stemmen voor de Jan Heijlman Prijs: breng je stem uit en maakt kans op een prijs!

Tot bij het volgende evenement!


Dilan Aydin,
Voorzitter Co-Raad VUmc

Sollicitaties
Sollicitaties bestuursfuncties Co-Raad VUmc GEOPEND!
Wil jij je inzetten voor de belangen van coassisenten van het VUmc? Ben jij een enthousiaste coassistent die graag actief betrokken is bij het masteronderwijs? Lijkt het je leuk om leerzame workshops te organiseren voor je mede-coassistenten? Wil jij aan de slag binnen een gezellig team?

Solliciteer dan nu naar één van de bestuursfuncties binnen Co-Raad VUmc.
Wij zoeken:
- Secretaris
- Masterfunctionaris (2x)
- Evenementen & PR functionaris

In het bestand op onze website is meer informatie over de verschillende bestuursfuncties te vinden.

Stuur uiterlijk vrijdag 28 april om 23:59 uur een e-mail met CV en motivatiebrief naar bestuur@co-raad.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagavond 1 mei en dinsdagavond 2 mei.

Onderwijs
Voortgangstoets (VGT)
De regels omtrent het maken van de VGT zijn aangepast. Voor masterstudenten geldt nu dat alleen de VGT’s gemaakt moeten worden die binnen je studiepad vallen. Dit bekent dat je start met het maken van VGT’s zodra je met enig onderdeel van de master bent gestart (wetenschappelijke stage, keuzestage of klinische stage). Als je wachttijd hebt kun je tijdelijk stoppen met het maken van de voortgangstoetsen. Je kunt hiervoor een verzoek doen via vgt@vumc.nl.
Je hebt het vereiste eindniveau behaald als je in de laatste vier VGT’s:
-           Minimaal één voldoende op niveau 23 hebt behaald
-           En minimaal één voldoende op niveau 24 hebt behaald
-           En het laatste niveau niet lager is dan niveau 22
Mocht je al eerder klaar zijn met je master en nog geen 12 VGT’s gemaakt hebben kun je een verzoek indienen om de laatste nog te volgen voortgangstoets, die binnen je studiepad valt als de laatste te laten gelden. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar vgt@vumc.nl, tot uiterlijk zes weken voor de laatste VGT waaraan je deelneemt.  Deze wordt dan op meetmoment 24 gezet. Als je met de uitslag van deze laatste toets voldoet aan de hierboven beschreven eisen, heb je het voortgangstentamen master 3 behaald.
Coschap huisartsgeneeskunde

De eerste groepen van curriculum M15 zullen binnenkort beginnen met het coschap huisartsgeneeskunde. Voor dit coschap kun je zelf een huisarts benaderen waar je minstens vijf consulten per dag zelfstandig kunt doen. Deze huisarts mag niet gevestigd zijn in Amsterdam Zuidoost.

 

Mocht het niet lukken om een stageplek te kunnen vinden, dan kun je dit twee maanden voor aanvang van je stage mailen naar de VU. Zij zullen je dan indelen bij een praktijk. Let op: dit kan ook buiten Noord-Holland zijn! De meeste studenten lukt het zelf, soms na wat geduld, om een stageplek te vinden. De groep huisartsgeneeskunde heeft genoeg plekken om studenten die dit niet is gelukt te plaatsen. Zij zijn druk bezig met meer praktijken te benaderen zodat het ook in de zomerperiode (als veel huisartsen op vakantie zijn) makkelijker zal worden om een praktijk te vinden.

 

De Co-Raad wenst jullie veel succes bij het zoeken en lopen van het coschap huisartsgeneeskunde!

Evenementen
Geneeskeuze – maandag 3 april 2017
Word jij opgejaagd door iedereen om je heen die 'al weet wat hij/zij later gaat doen'? Vind je alle coschappen wel leuk, of valt juist alles tegen? Tijd om jezelf eens verder onder de loep te nemen! Geneeskeuze biedt speciaal voor coassistenten van het VUmc de training aan 'Kiezen vanuit jezelf' op maandag 3 april van 19.30 – 22.30 uur voor 15 euro (i.p.v. 30 euro).
 
Meld je nu aan via deze link. Meer informatie kun je vinden op de website van Geneeskeuze.
Workshop Traumatologie - donderdag 20 april 2017
Op donderdag 20 april organiseert de Co-Raad de workshop Traumatologie, met als thema: ‘Stop de bloeding, red een leven’.
 
Trauma is doodsoorzaak nummer 1 bij mensen onder de 30 jaar. Het merendeel van deze slachtoffers komt te overlijden aan de gevolgen van verbloeding. Omdat levensbedreigend bloedverlies in veel gevallen goed te controleren is totdat de patiënt in het ziekenhuis arriveert, wordt het beschouwd als een voorkombare doodsoorzaak. Onder begeleiding van enthousiaste traumachirurgen in opleiding, leer je tijdens deze workshop onder andere levensbedreigend bloedverlies te identificeren en op verschillende manieren deze te stelpen (drukken, aanleggen tourniquet, wound packing).

Geïnteresseerd? Meld je dan snel aan via www.co-raad.nl, want het aantal plaatsen voor deze workshop is beperkt!
Jan Heijlman Prijs – donderdag 1 juni 2017
1 juni 2017 is het weer tijd voor de Jan Heijlman Prijs, een jaarlijkse prijsuitreiking die sinds 1995 door de Co-Raad VUmc wordt georganiseerd. Breng je stem uit en geef dat leuke coschap, die ene specialist of arts-assistent de credits die ze verdienen! Bovendien maak je ook kans op een leuke prijs! Stemmen kan via: https://www.co-raad.nl/nl/formulieren/jan-heijlman-prijs-2017-stemformulier.
 
Kaartverkoop workshops
Copyright © Co-Raad VUmc 2016, All rights reserved.

Our mailing address is: bestuur@co-raad.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Co-Raad VUmc · Faculteit der Geneeskunde, kamer BK-42 · van der Boechorststraat 7 · Amsterdam, NH 1081 BT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp