Lifestyle & Design Cluster 
Se nyhedsbrevet i din browser
Indlæg Arrangementer

Virksomheder søges til deltagelse
i Rethink Business

Projekt Rethink Business (med undertitlen ’Fokuseret værdikædesamarbejde – design for optimal ressourceanvendelse’), søger nu omstillingsparate virksomheder i region Midtjylland, som er interesserede i at gå all in for at få udarbejdet en skræddersyet ressourceprofil som grundlag for en ny, grøn forretningsmodel. Ressourceprofilen giver dig et overblik og ny viden om din virksomheds aktuelle ressourceforbrug og identificerer nye miljømæssige strategier, med henblik på at udforme en grøn forretningsmodel med potentielt nye partnere i værdikæden.

Hvilke virksomheder kan deltage i projektet?
For at komme i betragtning til deltagelse skal virksomheden være geografisk forankret i Midtjylland og have både vækstpotentiale og grønne ambitioner. Virksomheden skal være omstillingsparat (klar og mere ambitiøs end blot nysgerrig) og have lyst til at lære om cirkulær økonomi. Virksomheder fra alle brancher kan komme i betragtning, men projektet har især fokus på vækstpotentialer inden for nye biologiske forretningsområder, tekstil-området samt møbel- og livsstils-branchen generelt.

Download flyer her

Læs mere på projektsiderne ldcluster.com og rethinkbusiness.dk

Hvis du har yderligere spørgsmål, eller er klar til at være med, er du velkommen til at kontakte projektleder fra Lifestyle & Design Cluster Frank Engelbrecht på telefon 2174 0020 eller via mail: frank@ldcluster.com

Deltagelse i Elmia Subcontractor-messen

Den næste event i Nordic Furniture Insight foregår i Sverige d.10-11.11.2016 i Jönköping i forlængelse af underleverandørmessen Elmia Subcontractor, som finder sted d.08–11.2016 hos Elmia, ligeledes i Jönköping, Sverige.

På følgende link er der detaljer omkring deltagelse i messen (på engelsk):
Se flyer

Kontakt Jesper Rasch på jesper@ldcluster.com eller mobil 5092 5094, hvis du er interesseret i at deltage i messen. 

Generation Jones workshop om senior lifestyle

Danske virksomheder har et stort og uudnyttet potentiale i udvikling af produkter og services til seniorer, den såkaldte ’Generation Jones’ - en betegnelse, som dækker over de store efterkrigsgenerationer, der udgør en forbrugergruppe med solidt økonomisk overskud. Alderdomsbegrebet er dødt, og vi lever både længere og mere ens på tværs af aldre – det stiller nye krav til markedsførings- og produktudviklingsstrategien. Alder er kort sagt blevet et grænseløst fænomen, og derfor er den store generation, der er født mellem 1955-1966 og kaldes Generation Jones, en særlig interessant målgruppe for virksomheder. 

På baggrund af dette afholdt Lifestyle & Design Cluster d.10.06 en workshopkonference som led i projektet ’Innovation Express’, der med målrettede aktiviteter øger internationaliseringen af klynger og virksomheder. Innovationsnetværket har indgået et samarbejde med den franske klynge Silver Valley, hvis medlemsvirksomheder alle har seniorer som målgruppe.

De deltagende virksomheder på konferencen fik mulighed for at udfylde en matchprofil, som Silver Valley bruger til at finde mulige franske samarbejdspartnere.

I workshoppen deltog Kvik A/S, Skovby Møbelfabrik, Linak Danmark, BoConcept, Quilts of Denmark, Sørig Design, Innovation Randers A/S, Tine Mouritsen og Godske.       

”Generation Jones-workshoppen var virkelig spændende og bød på et meget relevant indhold fra forskellige vinkler. Den bekræftede os i, at vi på Godske Group gør klogt i allerede nu at være godt i gang med at arbejde med det segment”, udtalte Mette Trier Andersen, Godske Group og fremviste brochure med en ny type model til segmentet.

Se brochure fra Godske Group

Læs pressemeddelelsen om Generation Jones

Nye dimittenders debut på Future of Fashion show #4 og på CIFF-messen

På et storslået modeshow d.09.08 præsenterede de nyuddannede designere fra Designskolen Kolding, Kunstakademiets Designskole og VIA Design deres kollektioner for branchefolk og pressen på Børsen i København. Showet var en stor succes med over 400 branchefolk med mange kendte ansigter fra modebranchen og pressen.

Se her videofilm fra showet
Se her fotos fra showet her i galleriet

Dimittender, der havde mod på at starte egen virksomhed, fik mulighed for at deltage på Copenhagen International Fashion Fair/ CIFF-messen (stand EN-029) fra d.10.08, hvor hver af deltagerne fik tilknyttet en mentor, som skulle hjælpe dem med at forberede dette første skridt til at starte som selvstændig.

Læs artiklen om designernes møde med mentorerne her

Future of Fashion arbejder på at lette designernes vej ud på arbejdsmarkedet, og arrangementet forener modeshow, rekruttering og netværk mellem virksomheder og designere. 

Læs mere om Future of Fashion samt presseomtalen på projektsiden
Læs pressemeddelelsen om Future of Fashion her

Læs om resultaterne af Bæredygtig Business

De deltagende 12 rådgivere i projekt Bæredygtig Business har nu gennemført et kursusforløb bestående af 3 workshops med øvelser omkring en case-virksomhed pr. gruppe, og d.18.08.2016 blev diplomerne uddelt på Dalum Landbrugshøjskole.

Ingen tvivl om at rådgivernes kompetencer på området for bæredygtighed og cirkulær økonomi har fået et gevaldigt løft, men hvordan oplevede de tre casevirksomheder - Holse&Wibroe, Nordisk Compagny og Gardin Lis - samarbejdet med de rådgiverne og hvad fik virksomhederne konkret med hjem? Læs mere her

Se også projektsiden for Bæredygtig Business

Nordic Furniture CØ-seminar og North Modern-messen

Designere, møbelvirksomheder og andre med interesse for bæredygtighed og cirkulær økonomi mødtes d.18-19.08 til seminaret ”Design and innovation in the circular economy" i København. 

Dette var første del af det fælles nordiske projekt "Nordic Furniture Insight", hvor Lifestyle & Design Cluster inviterede til inspirationsture sammen med klynger i Sverige og Norge (Interior Cluster Sweden og Norwegian Rooms). Seminaret var et stort tilløbsstykke og inkluderede et besøg til North Modern-messen med matchmaking på andendagen.

Se billeder fra seminaret og North Modern her på projektsiden her

Baggrunden for seminarrækken er, at det fælles DNA for møbeldesign i de nordiske lande er et godt afsæt for at hente gensidig inspiration og måske møde kommende samarbejdspartnere i de andre nordiske lande. Samtidig er der både i Danmark, Norge og Sverige en stigende interesse for bæredygtighed. 

HEADSTART FASHION åbningsreception

HEADSTART FASHION holdt d.24.08.2016 åbningsreception på adressen i Århus med åbningstaler af  Betina Simonsen, direktør i Lifestyle & Design Cluster,  borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard samt direktør i Copenhagen Fur, Jesper Uggerhøj.

Se billeder fra åbningen her

Læs mere på HEADSTART FASHIONs Facebok-side her

Den erhvervsdrivende fond HEADSTART FASHION blev stiftet den 5. april 2016 af Aarhus Kommune, Dansk Mode & Textil, Lifestyle & Design Cluster og VIA University College. Betina Simonsen, direktør i Lifestyle & Design Cluster, er formand i fonden, mens næstformand er Henrik Hansen fra modevirksomheden LauRie. Direktør i HEADSTART FASHION er Christian Lachapelle
 

Nordic Buzz på Formex i Stockholm

Det kreative iværksætter-koncept Nordic Buzz var i år en del af den internationale
Formex-messe i Stockholm d. 24.-27. august. Her fik deltagerne værdifuld feedback på deres produkter og et stort netværk på tværs af landegrænser.

Se det danske firma Uru Design og Solo Socks kåret som bedste Formex brand

Se film om Nordic Buzz

”Hvis nordiske iværksættere skal opnå succes på et konkurrencefyldt marked, kræver det, at de fra start har et globalt tankesæt, hvor Norden er deres hjemmemarked. Det hjælper Nordic Buzz dem med at udvikle,” fortæller Betina Simonsen, direktør hos Lifestyle & Design Cluster.

Læs om Nordic Buzz på Studio Formex 

Læs pressemeddelelse her
Se billeder på projektsiden for Nordic Buzz her

Holdopsætningen for talentprogrammet 2016 klar

Lifestyle & Design Clusters talentudviklingsprogram er udkommet i et casekatatalog til inspiration og bevis på de mange nye, kreative møbeldesignere i Danmark, som succesfuldt har samarbejdet med førende danske møbelvirksomheder.

Formålet med talentudviklingsprogrammet er at matche opkommende designtalenter med møbelvirksomheder, så der skabes innovation og nye designs. Denne matchmaking skal være forgangsbillede for resten af branchen og vise unikke nye typer af samarbejder, der kan inspirere til større integration og samarbejde, talentudvikling og vidensdeling imellem designuddannelserne, de designstuderende samt interiør- og møbel-virksomhederne.

Talentprogram 2 starter her til efteråret og følgende virksomheder deltager:
  • Skovby Møbelfabrik
  • Kähler
  • Innovation Living
  • Eilersen
  • Paustian
Vidensinstitutionerne i talentprogram 2 er:
  • Kunstakademiets Designskole (KADK)
  • Designskolen Kolding
  • VIA Design
  • Syddansk Universitet (SDU)

Arrangementer

Danish Manufacturing konference

Lifestyle & Design Cluster deltager med oplæg & workshop i denne konference, der sætter fokus på danske virksomheders udfordringer i en tid med skiftende efterspørgsel og en voksende global konkurrence. Konferencen afholdes af Erhvervsrådet Herning & Ikast/Brande, Aarhus BSS Alumni og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi samt Aarhus BSS i Herning og henvender sig primært til produktions- og fremstillingsindustrierne.

Sted: Konference AU Campus Herning Birk Centerpark 15 7400 Herning
Tid: Torsdag den 22. september 2016 kl. 08.00 - 13.00


Tilmeld dig her
Sidste frist for tilmelding er fredag d.16.092016.

Ved spørgsmål kontakt Flemming M. Sørensen, fs@erhvervsraadet.dk eller tlf. 2129 4616

Citychef 2020: Citychef efterlyses og netværksmøde

Lifestyle & Design Cluster og Service Platform vil gerne invitere dig med til det første i rækken af flere netværksmøder omkring fremtidens detailforretninger, hvor du kan hente inspiration til fremtidens detailhandel og de strategiske overvejelser samt få sparring til dine daglige udfordringer.

Første møde er d. 29.08.2016 i Mediehuset i Herning kl. 16:30-21:30

Vi er super begejstrede over de citychefer og handelsstandsforeninger, der allerede deltager i Service Platforms kompetenceudviklings forløb, men vi har heldigvis plads til flere. Del derfor gerne vores udviklingsforløb til en citychef du kender via nedenstående link:
 
Spread the word: Citychef efterlyses

Download hele invitationen her

Tilmelding via dette link

Yderligere oplysninger fås hos Heidi Svane Pedersen på heidi@ldcluster.com

Danish Kids Week in Japan

Lifestyle & Design Cluster planlægger i samarbejde med den Danske Ambassade i Japan det fælles fremstød 'Danish Kids Week' på det japanske marked for produkter og services til børn, herunder dansk design, børnemøbler, børnetøj, legetøj og IT-spil. 

Danish Kids Week finder sted i Tokyo d.27.-29.10 og er en del af et større nordisk fremstød, som Danmark, Norge, Sverige og Finland gennemfører i hver deres uge under den samlende overskrift 'Nordic Kids Month'. Der planlægges også fælles nordiske aktiviteter. Dette forventes at ville give en større gennemslagskraft over for interesserede japanske virksomheder og stakeholders.

Tilmeldling senest d.01.09.2016 til jesper@ldcluster.com

Læs invitationen og det samlede program her 

Indfang tendenserne fra detailmarkedet på en master class i New York

Lifestyle & Design Cluster, Dansk Mode & Textil samt FDIH  inviterer 15 danske livsstils-brands til at deltage i en master class og studietur til New York i efteråret 2016. 

Målgruppen er danske livsstils-brands, og deltagere med ledelsesbaggrund har fortrinsret.

Tid: d.31.10-03.11 2016
Sted: New York, USA
Pris: Deltagelse er gratis, bortset fra dag 4, hvis du ønsker en tilpasset matchmaking*)
Du forventes selv at dække transport, indkvartering og forplejning.

Læs mere om program og baggrund her

Masterclassen er allerede nu fuldt besat, men man kan skrive sig på en venteliste hos:
Projektleder Heidi Svane Pedersen: heidi@ldcluster.com, tlf  20747683

*) For ekstra Matchmaking-dag kontakt Michael Hillmose, DM&T: mhi@dmogt.dk, tlf. 2222 0408

Deltagelse i Elmia Subcontractor-messen

Den næste event i Nordic Furniture Insight foregår i Sverige d.10-11.11.2016 i Jönköping i forlængelse af underleverandørmessen Elmia Subcontractor, som finder sted d.08–11.2016 hos Elmia, ligeledes i Jönköping, Sverige.

På følgende link er der detaljer omkring deltagelse i messen (på engelsk):
Se flyer

Kontakt Jesper Rasch på jesper@ldcluster.com eller mobil 5092 5094, hvis du er interesseret i at deltage i messen. 


Lifestyle & Design Cluster

Birk Centerpark 38
Herning 7400
Tlf.: +45 9616 6200

Forbindelsesvej 4,
2100 København Ø.
Tlf.: +45 9616 6200