Lifestyle & Design Cluster 
Se nyhedsbrevet i din browser
Sket & nye tiltag Arrangementskalender

Eksklusivt interview med Rien Otto fra Dutch Awearness


Direktøren og grundlæggeren af det hollandske firma Dutch Awearness, Rien Otto, var i Danmark 28-29.11.2016 for at deltage i den store internationale konference om tekstiler og cirkulær økonomi med et foredrag og et modeshow. Rien Otto nåede også at deltage i en pit-stop seance faciliteret af Lifestyle & Design Cluster sammen med en håndfuld danske tekstil-virksomheder med cirkulær økonomiske udfordringer.

Læs mere om Riens Ottos forretningsmodel (closing the textile polyester loop) og samarbejdet med danske tekstilvirksomheder interview (på engelsk).

Breaking news: Studietur til Sydkorea 2017

Lifestyle & Design Cluster har med samarbejdspartner Innovationscentret i Seoul fået godkendt en ansøgning til at invitere til studietur til Syd Korea i 2017.

Hold øje med nyhedsbrevet for yderligere detaljer i det nye år.

Indtryk fra konferencen om tekstiler og cirkulær økonomi i Herning d. 28.11.2016


134 deltagere var mødt frem til en dag i den cirkulære økonomis tegn, da Lifestyle & Design Cluster i samarbejde med VIA Design og BTECH Aarhus Universitet i Herning slog dørene op til konferencen 'Circular Economy – Innovative Business Models in the Wake of New Institutional Demands'.

Formiddagen bød både på internationale keynote-speakers og et modeshow med tekstiler fra den hollandske virksomhed Dutch Awearness, mens eftermiddagen var opdelt i fire spor med workshops og case-indlæg fra tekstil-virksomheder.

Læs et referat af dagens begivenheder her.
Se billeder fra modeshowet (Flikr-galleri).
Se eller gense programmet fra dagen.

 

Ny rapport fra Little Big data-projektet 


Little Big data-projektet er efter de to fuldt bookede infomøder i november fremkommet med en rapport om projektet. Rapporten er udarbejdet af Anne Thomas fra Lifestyle & Design Cluster, som sidder i tænketanken, der skal spotte gode nationale og internationale eksempler på, hvordan virksomheder inden for livsstils- og designbranchen i dag griber mulighederne an inden for anvendelse af data.

Download rapporten her.

Formålet med Little Big Data projektet er at inspirere til konkrete veje, som virksomheder kan satse på i anvendelsen af data og at invitere til dialog om udviklingsmuligheder og barrierer i branchen. 

 

Invitation til alle dialog- og livsstilsvirksomheder: Kom og hør nyt om konsortiepartnernes FU-aktiviteter 


Lifestyle & Design Cluster afholder d.15.12.2016 sit halvårlige møde for konsortiepartnerne, og i denne anledning inviteres alle dialog- og livsstilsvirksomheder til at komme og høre konsortiepartnerne berette om kommende og igangværende udviklingsaktiviteter.

Den åbne del af programmet finder sted mellem kl.13-18 på:

Comwell Hotel Kellers Park ved Vejle. Adresse: H. O. Wildenskovsej 28, Brejning pr. 7080 Børkop

Se programmet her.

Tilmelding nødvendig til betina@ldcluster.com inden d.12.12.2016

Billeder og præsentation fra årets møbelkonference 2016

LIfestyle & Design Cluster var vært for årets store møbelkonference, der fandt sted d.30.11.2016 på VIA Design i Herning.

Læs mere om et par af dagens indlæg her:
International møbelseminar 2016: En anden slags kunder 
International møbelseminar 2016: SoMe
International møbelseminar 2016: Future Sales

Alle deltagere fik desuden en kopi med hjem af rapporten Virtual Reality, som Anne Thomas fra Lifestyle & Design Cluster fremlagde. Her er et link til den elektroniske udgave:
International møbelseminar 2016: Virtual reality

Se også billeder fra dagen her
Se eller gense hele programmet her

Sustaining Fashion Seminar


Lifestyle & Design Cluster inviterer til Sustaining Fashion seminar torsdag d.26.01.2017 kl.13-17 hos KEA i Guldbergsgade 29N, 2200 København N.

Med seminaret ønsker vi at kaste lys på fremtiden for mode- og livsstilsbranchen og diskutere, hvordan vi kan understøtte en bæredygtig værdikæde fremover. Som stof til diskussion og workshops er der inviteret en række nytænkende oplægsholdere, der med en innovativ tilgang påvirker værdikæden i en mere bæredygtig retning. De vil fortælle om deres arbejde, samt hvilke udfordringer og muligheder de ser i at omstille branchen til at arbejde med en bæredygtig værdikæde som fundament for forretning. 

Sustaining Fashion-seminaret henvender sig til alle branchens aktører, der ser udfordringer eller muligheder i at skabe en bæredygtig værdikæde.

Læs hele programmet og tilmeld dig her.

I forbindelse med seminaret afholder den tyske designduo Blond & Bieber en workshop i alge-print d. 27.01.2017. Workshoppen er åben for tilmeldinger.

Læs mere og tilmeld dig her.

Skall Studio fra Sylab starter ny kampagne


Skall Studio, der er et af iværksætterfirmaerne i Sylab-projektet, lancerede tidligere på året en striktrøje, hvor alle led i produktionskæden foregår i Danmark. Nu bygger de videre på konceptet med en ny Kickstarter-kampagne.

Med striktrøjen søger de to søstre bag Skall Studio, Julie og Marie Skall, at stille skarpt på bæredygtig tekstilproduktion i Danmark, hvor mærket 'Made in Denmark' efterhånden er et sjældent syn i vores garderober. Skall Studio har bygget videre på konceptet og har startet en Kickstarter-kampagne for at udvide den danske produktion af striktrøjen. Samtlige led i produktionskæden er beliggende i Danmark. 

Kickstarter-kampagnen slutter den 23. december, og du kan læse mere her.

Se eller læs mere om Skall Studio på Sylabs projektside under iværksættere.
Læs hele nyheden om Kick-starterkampagen på DM&Ts website.

Data kan blive det nye guld for de fysiske butikker - ny case fra Service Platform

Data kan blive det nye guld for de fysiske butikker, for med digitale måleværktøjer kan man kortlægge, hvordan borgerne shopper og bruger bymidten. Og den viden giver nye muligheder for at løfte detailhandlen. Innovationsnetværk Service Platform har i samarbejde med IBIZ TechLab gennemført en række kundetrafikprojekter, hvor vi har kortlagt de handlendes indkøbsmønstre i fire danske byer baseret på data fra butikkerne selv.

Resultaterne af dataindsamlingen i de fire udvalgte byer, Vejle, Ry, Ringe og Næstved, er nu beskrevet i en ny case om kundetrafik.

Læs hele casen her.
Læs mere her på Service Platforms hjemmeside.
 
 

VIA har fået kæmpe kvalitetsstempel


Danmarks største professionshøjskole, der blandt andet udbyder uddannelser inden for design i Herning og Aarhus, er netop blevet institutionsakkrediteret. Det er en anerkendelse af VIAs arbejde med kvalitet og relevante uddannelser. 

Danmarks største professionshøjskole, VIA University College med 42 videregående uddannelser og 18.600 studerende i Region Midtjylland, er den 1. december 2016 blevet institutionsakkrediteret – med usædvanlig stor ros fra Danmarks Akkrediteringsinstitution. Det betyder, at VIA har fået det største skulderklap, en uddannelsesinstitution kan få i forhold til kvalitetssikring. VIA udbyder designuddannelser på sine campusser i Herning og Aarhus. 

Blåstemplingen er et vidnesbyrd om, at Danmarks Akkrediteringsinstitution har tillid til, at VIA arbejder med kvalitetssikring på en måde, der sikrer uddannelser, som er relevante for arbejdsmarkedet og altid hviler på et opdateret vidensgrundlag.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Ansøg nu til Midtnet Kina samt gå-hjem-møde

Ansøgningsskemaet til Midtnet Kina er nu offentliggjort, og puljen åbner 01.01.2017.

Download ansøgningsskemaet her.
Læs hele invitationen her.

D.17.01.2017 afholdes et gå-hjem-møde om Kina. Det nærmere program er ved at blive fastlagt, men sæt allerede kryds i kalenderen nu. Der vil være indlæg om produktudvikling og markedsføring i Kina, virksomheder inden for design, arkitektur og mode vil fortælle om deres erfaringer med at få hul på det kinesiske marked, ligesom vi vil fortælle om rammerne for at opnå støtte gennem Midtnet Kina-innovationspuljen.

Tid: Tirsdag den 17.01.2017 2017 kl.14 
Sted: Hos Headstart Fashion, Mindet 4, Aarhus

Alle interesserede er velkomne, men den primære målgruppe er virksomheder som:
-    Er interesserede i at udvikle nye produkter til det kinesiske marked
-    Ønsker at eksportere produkter til Kina
-    Er i gang, men som endnu ikke har fundet den rette forretnings- eller marketingmodel

Tilmelding til gå-hjem-mødet til svea@ldcluster.com inden d.10.01.2017.

Kontakt Jesper Rasch for generel info om Midtnet Kina: jesper@ldcluster.com.

Region Midtjyllands innovationsprogram Midtnet Kina er en pulje med midler til innovation med udgangspunkt i kinesiske markedsbehov. Programmet gennemføres i et samarbejde med Lifestyle & Design Cluster og kan kort sagt hjælpe virksomheder med at tilpasse deres produkter eller forretningsmodeller til det kinesiske marked.

 

Arrangementer

Invitation til alle dialog- og livsstilsvirksomheder: Kom og hør nyt om konsortiepartnernes FU-aktiviteter 


Lifestyle & Design Cluster afholder d.15.12.2016 sit halvårlige møde for konsortiepartnerne, og i denne anledning inviteres alle dialog- og livsstilsvirksomheder til at komme og høre konsortiepartnerne berette om kommende og igangværende udviklingsaktiviteter.

Den åbne del af programmet finder sted mellem kl.13-18 på:

Comwell Hotel Kellers Park ved Vejle. Adresse: H. O. Wildenskovsej 28, Brejning pr. 7080 Børkop

Se programmet her.

Tilmelding nødvendig til betina@ldcluster.com inden d.12.12.2016

Væksthus Midtjylland afholder den årlige vækstkonference med uddeling af Vækstprisen 2016


Væksthus Midtjylland afholder igen i år en stor vækstkonference d.15.12.2016 i Herning, og i år er fokus på digitalisering. 

Læs mere om hele vækstkonferencen 'Din digitale rejse' her.

På konferencen uddeles også Vækstprisen 2016, som skal gå til en virksomhed, der skal hyldes for sine gode resultater og dem, der har ambitioner, mod og eksekveringstæft til at gå foran og vise vejen til vækst. Og dem, der beviser, at man kan drive virksomhed med både hjerne og hjerte. Kort sagt uddeler Sparekassen Kronjylland en vækstpris til en virksomhed, der udvikler sig, skaber arbejdspladser, øger indtjeningen – og tager ansvar. Og som dermed bidrager positivt til hele Danmarks vækst.

 Læs mere om vækstprisen 2016 på linket ovenover og se hvordan du indstiller en virksomhed her.

Sustaining Fashion Seminar


KEA inviterer til Sustaining Fashion seminar torsdag d. 26.01.2017, kl. 13.00-17.00 i Guldbergsgade 29N, 2200 København N.

Med seminaret ønsker KEA at sætte lys på fremtiden for mode- og livsstilsbranchen og diskutere, hvordan vi kan understøtte en bæredygtig værdikæde fremover. Som stof til diskussion og workshops er der inviteret en række nytænkende oplægsholdere, der med en innovativ tilgang påvirker værdikæden i en mere bæredygtig retning. De vil fortælle om deres arbejde, samt hvilke udfordringer og muligheder de ser i at omstille branchen til at arbejde med en bæredygtig værdikæde som fundament for forretning. 

Sustaining Fashion-seminaret henvender sig til alle branchens aktører, der ser udfordringer eller muligheder i at skabe en bæredygtig værdikæde.

Læs hele programmet og tilmeld dig her.

I forbindelse med seminaret afholder den tyske designduo Blond & Bieber en workshop i alge-print d. 27. januar. Workshoppen er åben for tilmeldinger.

Læs mere og tilmeld dig her.


Lifestyle & Design Cluster

Birk Centerpark 38
Herning 7400
Tlf.: +45 9616 6200

Forbindelsesvej 4,
2100 København Ø.
Tlf.: +45 9616 6200