Lifestyle & Design Cluster 
Se nyhedsbrevet i din browser
 
Indlæg
Arrangementskalender

 Opstart af den Nationale Cirkulær Økonomi Hub om bæredygtig affaldshåndtering

Styrelsen for Forskning og Uddannelse satte i slutningen af 2016 den 2-årige projekt ”National Cirkulær Økonomi HUB” i søen, der via innovativ tværfaglighed, viden, teknologi og produktion skal gøre Danmark til epicentret for bæredygtighed i fremtiden. Med andre ord skal bæredygtigheden nu have et kollektiv boost i Danmark med fokus på affald som ressource.

Fire forskellige brancher i form af ”bygge og anlæg”, ”tøj, tekstil og træ”, ”plast og emballage” samt ”landbrug og fødevarer” er nu i gang med projektet og byder hver ind med input om, hvordan deres branche kan arbejde med at minimere affaldsgenering og bidrage til en højere grad af ressourceudnyttelse og genanvendelse. I sidste ende skal vidensdelingen og de konkrete kommende projekter i løbet af den 2-årige projektperiode bidrage til at vise, hvordan enkelte virksomheder kan arbejde med tiltag, der booster virksomhedens bæredygtighed.

Læs mere i pressemeddelelsen fra Lifestyle & Design Cluster
her

Se også projektsiden på www.ldcluster.com her
 


 
Få adgang til stor viden med et abonnement hos Lifestyle & Design Cluster 

Som noget nyt kan du fra 2017 tegne et abonnement hos Lifestyle & Design Cluster og få adgang til den store viden, vi har akkumuleret via projekter og videnssamarbejder generelt. Du får adgang til både databaser, materialebibliotek, workshop, sparring og inspirationsoplæg og meget mere. Du kan vælge mellem følgende tre abonnementer:

1. Materialeviden og adgang til database, materialebibliotek og viden om materialer. Få adgang til vores samarbejdspartner Innovateques store materialesamling on line. 

2. Materialeviden, database og workshop, samme som nr 1 men udvidet med specialtilpasset workshop på din virksomhed målrettet et nyt eller eksisterende materialefokusområde. Indkøb af nye materialeprøver efter aftale.

3. Inspirations-oplæg eller få erfarne facilitatorer ud på din virksomhed inden for emnerne: Digitalisering, klyngeudvikling, strategiudvikling, retail/e-tail trends, cirkulær økonomi, senior lifestyle – dine fremtidige kunder, idegenerering, innovationsprocesser, strategisk design, vitual reality samt little big data.

Læs mere om på vores
website eller kontakt info@ldcluster.com for yderligere oplysninger, priser eller for at tegne et abonnement.

Update om tekstilmølle-projektet 


Der har været stor interesse for det videre forløb med tekstilmøllen efter oplæg på Dakofa konferencen d.07.februar samt efter deltagelse i konferencer og møder på Christiansborg den seneste tid med rigtig meget opmærksomhed fra interesserede.

"UFF-Humana og flere virksomheder, deriblandt CPH Living, samt brancheorganisationen Avfall Sverige tog med det samme kontakt til mig for en længere snak om det videre forløb med tekstilmøllen. De interviewede mig om projektet og blev meget interesserede i at fortsætte dialogen om et fælles nordisk eller nordeuropæisk samarbejde om tekstilmøllen. Ligeldes kontaktede UFF-Humana og flere virksomheder, deriblandt CPH Living, mig for at høre nærmere om mulighederne i et fortsat tekstilmølle projekt", udtaler projektleder Isabella Holmgaard fra Lifestyle & Design Cluster, som ser gode muligheder for en fortsat videreudvikling af tekstilmøllen.

Den teknologiske udvikling af en automatisk individualiseringsenhed nu er færdig og de foreløbige tests ser meget lovende ud. I de kommende måneder testes maskinens samspil med de øvrige bestanddele af en tekstilmølle og projektet er forlænget et halvt år og slutter i sommeren 2017.

Læs mere og se den nye animationsvideo på projektsiden
her
 

Digital Vækstkultur - deltagere efterlyses


Ønsker din virksomhed udvikling inden for digitalisering og e-handel?

Digital Vækstkultur er et gratis kompetenceforløb til medarbejdere i små og mellemstore virksomheder, Udviklingsforløbet vil bl.a. klæde dig på til at identificere og prioritere din virksomheds digitale udviklingspotentiale og arbejde aktivt med de digitale muligheder. Er du nysgerrig? Så læs mere eller DEL muligheden med andre i dit netværk


Download flyeren om projektet her og spred budskabet

Læs mere på den officielle projektside og Lifestyle & Design Clusters projektside her.

Kontakt projektleder Heidi Svane Pedersen her for yderligere information: 
heidi@ldcluster.com
 

Har du overvejet USA som dit nye marked?


Et nyt Nordic Innovation House i New York åbner snart på Manhattan, og hermed er der givet givet grønt lys for et nordisk inkubator miljø i New York. The Nordic Innovation House i New York vil således hjælpe de mest lovende, nordiske startups til en nem og hurtig adgang på det amerikanske marked. Med udgangspunkt i den succes, som the Nordic Innovation House i Silicon Valley har haft, er regeringsorganer fra de fem nordiske lande derfor gået sammen om at åbne et tilsvarende hus i New York City.
 
Ved at tilbyde en kontorplads, adgang til juridisk rådgivning samt hjælp med regnskabs-, skatte- og arbejdstilladelser, er denne Nordic Innovation Hub et forsøg på at give de mest lovende nordiske virksomheder en blød landing på den amerikanske østkyst. 

Læs hele nyheden på Nordic Innovations website
her
 

Sustainable Build Innovation Challenge 2017


Mange af Danmarks mest centrale virksomheder inden for byggeriet rykker lige nu efter nye løsninger, der kan skabe vækst inden for bæredygtigt byggeri. Sustainable Build er et partnerskab initieret af Industriens Fond og Grøn Omstillingsfond, der har til formål at fremme vækst inden for bæredygtigt byggeri.

Dette års tema er: “Hvordan sikrer vi som samfund maksimal genanvendelse af materialer, komponenter og bygninger i fremtiden?” Under temaet efterlyses løsninger, der ligger inden for et af nedenstående områder, eller som kan overraske med uventede løsninger, der kan skabe vækst inden for bæredygtigt byggeri ud fra hvordan vi genanvender materialer, komponenter. '


Du kan læse mere om projektet og se hele innovationsudfordringen inkl. en film her

Der er ansøgningsfrist d.24.marts 2017 - klik her for ansøgningsskema

Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere information kontakt venligst Ole Høy Jakobsen på ole@sustainablebuild.dk

Arrangementer

WELCOME Branchemøde - kom med ind bag tilblivelsen af Virtual Reality oplevelsen "Hver sin stilhed" d.22.februar 2017


VIA University Colleges filmby i Aarhus inviterer til WELCOME branchemøde med virtual reality oplevelsen ”Hver sin stilhed”, hvor man kan blive klogere på virtual reality og i særdeleshed tilblivelsen af ”Hver sin stilhed”.

Det talentfulde team bag ”Hver sin stilhed” tager deltagerne i hånden og fører dem igennem processen fra idegenerering, konceptudvikling, manuskriptforfatning, produktion og frem til færdiggørelsen af den unikke oplevelse. 
 
Eventen finder sted:
Onsdag den 22. februar i Filmbyen 2, 6. sal fra kl. 15:00 – 19:00.

Download infoposter
her

Tilmelding via linket her

Smart Living: Invitation til welfare- og smart-tech-workshop i Oslo d.8.-9.marts 2017 


Nordic Furniture Insight samles til det sidste møde i Oslo denne gang under temaet 'Smart Living', hvor fire nordiske klynger er gået sammen om en workshop, der handler om at belyse smarte teknoligier der kan øge velfærd.

Workshoppen vil gå tættere på fremtidens udfordringer inden for indretning og fremhæve behovet for en mere aktiv livsstil samt forsøge at besvare spørgsmålet om, hvordan intelligente teknologier i fremtiden vil påvirke den måde, vi arbejder og indretter vores hjem på.

Sted: Norsk Design og Arkitektursenter (DOGA), Hausmanns gate 16, 0182 Oslo
Hvornår: D. 8.-9.marts 2017
.

Download hele invitationen
her

Tilmelding og yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Jesper Rasch på jesper@ldcluster.com
 

E-handel Danmark konference d.8.marts 2017


TID: D.8.marts 2017 kl. 08.30-16.00
STED:
Centralværkstedet, Århus

For tilmelding og program klik her
 

Sustainable Build Innovation Challenge 2017 -ansøgningsfrist d.24.marts 2017


Mange af Danmarks mest centrale virksomheder inden for byggeriet rykker lige nu efter nye løsninger, der kan skabe vækst inden for bæredygtigt byggeri. Sustainable Build er et partnerskab initieret af Industriens Fond og Grøn Omstillingsfond, der har til formål at fremme vækst inden for bæredygtigt byggeri.

Dette års tema er: “Hvordan sikrer vi som samfund maksimal genanvendelse af materialer, komponenter og bygninger i fremtiden?” Under temaet efterlyses løsninger, der ligger inden for et af nedenstående områder, eller som kan overraske med uventede løsninger, der kan skabe vækst inden for bæredygtigt byggeri ud fra hvordan vi genanvender materialer, komponenter. 


Du kan læse mere om projektet og se hele innovationsudfordringen inkl. en film her

Der er ansøgningsfrist d.24.marts 2017 - klik her for ansøgningsskema

Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere information kontakt venligst Ole Høy Jakobsen på ole@sustainablebuild.dk

Hamborg Masterclass: Værditilbud og byens DNA d.28.-29.marts 2017


Turen går til Hamborg d.28.-29. marts med Citychef2020 netværket. Denne Masterclass er det 4. møde i netværket, hvor de nyeste initiativer opsnuses – både i den fysiske butik og digitalt.

Vi mødes med folk fra det tyske handelskammer og City Management Hamburg og får indsigt og inspiration i det storstilede BID projekt (Business Improvements Districts).

På baggrund af denne inspiration arbejder vi videre med, hvordan man finder byens identitet og værditilbud samt på hvilken måde, at man kommer ind til den DNA, som skal markedsføre og differentiere byen fra andre.
 
Skal du med? Vi har få ledige pladser i netværket.
Læs mere om arrangementet og programmet for de to dage
her
For tilmeldling klik her

Vil du vide mere?
Kontakt platformleder
Heidi Svane Pedersen, hvis du vil vide mere om arrangementet eller netværket.

Studietur til Sydkorea d.12.-16.juni 2017

Lifestyle & Design Cluster inviterer sammen med Innovationscenter Denmark i Seoul til en inspirationstur til Sydkorea, som er udpeget som fremtidens førende nation for smarte tekstiler. I juni 2017 rejser en delegation af danske virksomheder og uddannelsesinstitutioner til den Sydkorea for at besøge innovationsmiljøer, førende virksomheder og initiativer inden for livsstilsområdet

Vi ønsker at skræddersy et program ud fra deltagernes ønsker og behov, og alle interesserede må derfor gerne allerede nu give en interessetilkendegivelse via nedenstående link.

Se det foreløbige program
her
Klik her for interessetilkendegivelse

NB! Interessetilkendegivelsen er ikke en bindende tilmelding. Den endelige delegation vil bestå af udvalgte virksomheder.

Dato for rejsen: D.12.-16. juni 2017.

Kontakt Jesper Rasch for yderligere oplysninger på jesper@ldcluster.com


 

Lifestyle & Design Cluster

Birk Centerpark 38
Herning 7400
Tlf.: +45 9616 6200

Forbindelsesvej 4,
2100 København Ø.
Tlf.: +45 9616 6200